reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

no dobra już mówię co i jak oczywiście mimo jakiś nerwów wszystko oki choć ja jakąs tak zestresowana byłam nawet nie wiem czym chyba mamusie już tak mają że martwią się na zapas :tak::tak: foteczkę postaram się wstawić później niestety nie jest aż tak wypasiona jak fotki Iwonki według dzisiejszego USG termin mi wypada na 17.05 czyli maluszek nieźle rośnie ma już 6 cm oczywiście bez nóżek :tak::tak: serduszko ładnie bije i może na następnym USG się okaże czy to facecik czy kobietka :tak::tak:
Iwonko mo maluszek też nieźle brykał w czasie badania i pokazał jakie mamusia będzie dostawać kopniaczki :-D:-D

reklama
hej.
no wiedziałam, że tak będzie i na usg się zdenerwuję.
byłam na badaniach prenatalnych (tych nieinwazyjnych więc bezpiecznych). Mandaryneczka ma 6 cm ale nie chciała współpracować. odwróciła się pupą po chwilowej czkawce i zasnęła. Nijak nie mozna jej było podejrzeć. Jest jedno ale... lekarka stwierdziła, że jak pracuje 15 lat to nie spotkała się z czymś takim, ze dziecko ma naokoło siebie błonkę w której się znajduje. nie pływa sobie po brzuchu, tylko jest w takim baloniku, który nie wiadomo czym jest! Lekarka i pielęgniarka nie wiedziały. Ogólnie dzidziuś jest zdrowy i wszystko z nim w porządku, ale ta błona jest anomalią. Czy słyszałyście o czymś takim?????? Dajcie znać. moze któraś idzie np. jutro do lekarza i mogłaby się podpytać, bo ja mam wizytę dopiero 14go. Lekarka powiedziała, że nie ma powodu do obaw, ale ja oczywiście panikuję. Help!!!!!!

dziewczyny dobrze że dzidziusie rosną jak na drożdżach :-)

Iwonko - dzidzia piękna na tym usg 3d ile płaciłaś za to badanko??

a Ja idę popływać i do spanka ;-) kolorowych snów :happy:

Oleska no niestety ja ci nie pomoge ale rzeczywiscie dziwne niby sie wydaje.....moze idz na kolejne usg i to wlasnie na 3d. Mimo wszytsko dobrze ze z malenstwaem jest ok:)
Tolka Szwarou takie cudo kosztuje 200zl ale nie zaluje.Moj gin ma taki sprzet u siebie.Takie usg 3/4D sie reklamuja na BB to poczytajcie o nich.
Puchatko ciesze sie ze jest oki:)

Iwonka, zapewne chodzi Ci o test PAPPA, ja własnie czekam na wyniki...Liczę,że wszystko bedzie dobrze. Moja dzidzia ma już 7,29 cm i jak podglądalismy ją na usg to ssała sobie paluszka...Wzruszające;-).

hej dziewczyny a ja juz po pracy meczona bardzo chociaz zauwazylam ze lepiej sie czuje juz na wieczor niz wczesniej przez caly czas ciazy nie mam mdlosci i nie mialam ale pobolewal mnie brzuch i teraz po lekach mi sie poprawilo u nas w Kielcach tez sypal snieg jakas jeo czasc pozostala w sumie wole sieg bo przynajmniej jest widiej i nie tak ponuro....
ja dzis bylam u zwyklego lekarza zapytac o swoj kregoslup ktory mi poprostu peka i poprostu mam szybko go odciazyc i zaczac chodzic na basen... fajnie bo ja lubie plywac....

jesli chodzi o tescowa to moja nie jest najgorsza nawet da sie z nia wytrzymac ale jest nadopiekuncza nie daje mojemu mezowi dorosnac i jesli chodzi o zostawianie dzieka to chyba tez bym nie chciala bo ona ma swoje stare nawyki i nie chce zeby uczyla czegokolwiek mojego dziecka

minka- wiesz co ja bardzo chce wiedziec co bede miala bo mnie to raz ze strasznie ciekawi a dwa ze chcialabym wiedziec jakie moge juz rzeczy kupowac :-p

powiedzcie mi jeszcze czy normalne usg tez da sie nagrac?? i jesli tak to na co?? na plyte czy kasete??

i jeszcze jedno... czy ten test dostaje sie w zleceniu od gin czy samemu i sie placi??

iwonko- gdzie moge zzobaczyc te zdjecia z twojego usg?? bo nie weim zreszta malo sie tu jeszcze orientuje...

Witam wszystkich!! Jutro rano jade do szpitala na usg, jestem strasznie zdenerwowana, czy to u wszystkich normalne?? Boje sie ze cos jest nie tak :-( trzymajcie kciuki.

reklama
Witam kochane majóweczki po tygodniu nieobecności. Widzę, że coraz więcej nas!

Obawiam się, że to moje ostatnie tygodnie regularnej obecności na BB. Przeprowadzamy się, nie będzie niani dla Maksia (przynajmniej na początku, nie wiem jak to wszystko poukładać), muszę pracować.... oj ciężko będzie!

2 listopada byliśmy na usg - jak znajdę czas to wkleję fotkę - dzidzia miała 56.5mm, wszystko na razie w porządku. Też mam film na dvd i dostaliśmy kilka fotek w 3D wydrukowanych na papierze fotograficznym, od razu mozna do albumu wrzucić ;-) Samo badanie było w 2D ale lekarz na trochę przełączył się na 3D. Zastanawiam się, czy na kolejne usg (połówkowe) też pójdę do niego, bo jest b.dobrym specjalistą ale ceny ma wysokie :baffled: W każdym razie z usg wypada mi termin 14 maja, co jest zgodne z moimi obliczeniami (bo termin 17 maja jest liczony dla cyklu 28 dni, a ja miałam ostatnio krótsze, 25-26dni).

Pozdrowienia dla wszystkich, obawiam się, że nie nadrobię tego tygodnia nieobeności na forum - nie doczytam postów :-(

Do góry