reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

no tak ale jak pójde na L4 to nie bedę miała po co wracać, ale z tym powrotem to nie tak łatwo jak piszecie, bo wystarczy że pracodawca zlikwiduje stanowisko pracy lub zmieni jego nazwę i dupa......... pracy brak...........

reklama
Minka, nie pisz dla siebie czarnych scenariuszy, ja bynajmniej nie przejmuje się tym, najważniejsze jest dziecko. Najważniejsze to nie poddawać się, pamiętaj, że jak Ciebie nie będzie w pracy to on na tym straci nie Ty, bo sobie damy radę, naprawdę pracy jest mnóstwo, teraz to jak im nie zależy, to pójdziesz tam gdzie Cię przyjmą z otwartymi rękoma.;-)

Witajcie dziewczynki
Nam weekendzik minął rodzinnie i bardzo sympatycznie, szkoda że nowy tydzień się zaczął normalnie. Jeszcze na dworze zimno brrr. W środę mam usg już teraz o tym myślę, myślałam, że będę się mniej stresować w tej ciąży, ale nic z tego, mam nadzieję że nasza dzidzia zdrowa jak rybka pomacha do nas rączką :-)

minka_12 - Wszystko zależy od pracodawcy, ale faktycznie, teraz jest przecież ta cała kampania na rzecz praw matki w ciąży, może coś się zmieni, może nie będzie tak źle, przede wszystkim trzeba teraz mysleć o maluszkach.

Iwonko - my też zaliczyłyśmy dzisiaj spacerek, koło 2 godzin byłyśmy, nosy czerwone, twoja mała starsza, pewnie bardziej się Ciebie słucha :-) bo moje to niepokorne stworzenie, jak tylko wyjdzie z wózka istny diabeł w nią wstępuje he he lata jak szalona a ja za nią:crazy: . Tłumaczyłaś juz córeczce że dzidzia mieszka w brzuszku?

Kamilko - nawet się nie zastanawiaj nad zwolnieniem, ja sama kiedys pracowałam w markecie i w sumie jeżeli masz możliwość brykaj posiedzieć w domu, tam nie ma lumatów sprzyjających ciężaróweczkom, na ból kręgosłupa nie poradzę, moja mama miała sktzywienie w ciąży i też się męczyła, ale podobno ciąża naprostowała jej kręgosłup, a na skurcze w nogach najlepszych jest magnezik :-)

tolka - fajnie że budowa idzie do przodu no i szwarga masz na medal :-)

agusia - Twoja szefowa zachowała się fatalnie, musisz się strasznie czuć kochana, żeby kobieta kobiecie ehhhh ale uszy do góry, kiedys to będzie musiała zaakceptować, wyjścia nie ma. Głupie babsko

Witam dziewczyny ja dzis byłam u lekarza i na szczescie wszystko jest super widzialam moja kruszynke to jest piekne [dla takich chwil warto żyć]:tak:ja mam robione USG co wizyte WYNIKI mam ksiązkowe tylko ciśnienie raz za niskie raz za wysokie i przytym ból głowy .POZDRAWIAM

Anulaaa moja nie jest taka grzeczna ,jak ja juz wyjme z wozka to za nic nie chce do niego wejsc pozniej:no:.Tez mi ucieka i za nia ganiam....przez ulice sie wyrywa:wściekła/y:(choc zawsze szybko przez nia przechodzi i wie ze sie po chodniku chodzi) ach lobuziak jeden maly......;-).A o dzidzi w brzuszku ciagle powtarzam.ona mi go caluje lub zakrywa jak jest odsloniety i mowi ze dzidzi brrrr co znaczy ze jest dzidzi zimno i wtedy obciaga mi bluzke:tak::-):-):-):-)
Nati to super ze jest wszystko ok oby tak dalej:-)

puchatka - tak jeszcze tylko tydzień i leniuchować można ;-)

kamilka - to razem idziemy na zwolnienie 14 listopada :tak:

anulka - tak szwagier jest na medal :rofl2:

nati - dobrze że wszystko oki :-) Ja już się nie moge doczekać na moją wizytę kiedy zobaczę dzidzię i myślę że wszystko jest w porządku

Witam i dziekuje Wam kochane za słowa otuchy:zawstydzona/y:
Unikam tej kobiety jak ognia..., jeszcze troche i w ogóle nie bede musiała jej oglądać!
Ważne w tym wszystkim dla mnie jest to, że zachowałam sie "fair" - powiedziałam jej o ciąży (czytaj styczniowym L4) z wyprzedzeniem tak, że może się jakoś kobieta do tego czasu przygotować. A prtzecież mogłam nie mówiąc nic po prostu w tym styczniu, kiedy liczyła na moje zaangażowanie w nowy projekt przynieść zwolnienie. Myślę, że może jednak to doceni?! ....

Ze spraw przyjemnych teraz może trochę!
Wczoraj byliśmy u lekarza i widzielismy naszą kruszynkę! Głaskała sie po główce!!! Kochana fasoleczka. Ma juz 3,39mm - nie licząc nóżek oczywiście!
Dobrze mi zrobiła ta wiayta wczoraj. Ani szarugi ani zimna panującego za oknem nie zauważałam!

Co do przykrych dolegliwości to ginka mówiła, że jeszcze tylko 2 tygodnie i skończy się zmęczenie i nudności. A zatem byle do przodu.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Witajcie majóweczki
Dawno mnie tu nie było. Byłam dwa tyg temu na usg 2D i wszystko jest w porządku z naszym dzidziusiem. Ja czuje sie coraz lepiej nudności powoli ustępują. Jeśli chodzi o temat L4 ja jestem na nim od 24 września. Moja szefowa też nie była zadowolona że ide na L4 bo musi przyjąc nowego pracownika ale tak w sumie to się cieszyła. Ta rozmowa przebiegla bardzo spokojnie. Dzisiaj zimno na dworze trzeba cieplutko się ubrać
Pozdrawiam

Witajcie a ja dzis zobacze swoja dzidzie wreszce:) Juz nie moge sie doczekac a teraz poki co ide sprzatac bo mam jeden wielki balagan....

reklama
tolka-hehehe i co my bedziemy robily na tym zwolnieniu ja zamierzam troche pochodzic na basen bo mam problem z kregoslupem i moze jakis fitness dla kobiet w ciazy bo nie ma sensu siedziec w domu i nic nie robic

hej dziewczyny widze ze niektore z was wczesnie juz na nogach ja niestety wstalam niedawno z ciezkim bolem brzucha i reki ktora tak mi w nocy zdretwiala ze jeszcze nie mam calkowitego czucia:rofl2: a u mojej dzidzi chyba wszystko oki 14 mam wizyte to wreszcie ja zobacze i moze juz dowiem sie co to za plec bo bardzo mnie to ciekawi ostatnio jak mielismy to usg to nasz babelek nie dal(a) nam sie zobaczyc odwracal(a) sie pleckami do nas :-( ale moze tym razem sie nam pokaze...

Do góry