reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witam przyszłe majowe mamusie:-) długo mnie tu nie było ale musiałam na trochę do rodziców jechać. Tak się zbierałam do tego żeby im powiedzieć o dzidziusiu ale nie mogło mi to przejść przez gardło:zawstydzona/y:. Co gorsza to wydaje mi się że następny raz będę u nich dopiero z tydzień czy dwa przed świętami a mój brzuszek cały czas rośnie. Dzisiaj aż się przeraziłam jak spojrzałam na swój ciążowy brzuszek wg USG dziś jest 13 tydz 2 dzień. Od jakiegoś czasu na wszelki wypadek nosze dość luźne bluzeczki a dziś założyłam obcisłą i wiadomo w którym miejscu się opięła. Moja gina powiedziała że mój brzuszek jest twardy jak na bliźniaki:-D Od początku ciąży przybyło mi prawie 2 kg ale na szczęście gromadzi się to tylko na brzuszku. Na moim ostatnim USG myślałam że oszaleję ze szczęścia:-) bo dzidziuś strasznie się kręcił ruszał nóżkami i rączkami. To było cudne i już baaaardzo kocham to maleństwo.
Mam pytanko do mamuś kiedy można na usg rozpoznać płeć dzidziusia?? Buziaki

reklama
Aniusiasac suwaczek super i wogole podpis.Wszystkiego najlepszego dla twojego meza!!!!!!
Balck angel no to na swieta zrobisz rodzicom niespodzianke i oznajmisz ze zostana dziadkami:)

Ja bylam teraz odebrac wyniki badan i mocz mam ok ale cytologia II gr.:(
Alez dzis wszytskie na spotkankach z malenstawmi.Wieczorkiem bedzie co opowiadac.Ja sie troszke martwie jak zawsze.Mam nadzieje ze jest wszystko ok z dzieckiem:)

Witajcie dziewczynki dzisiaj dzień usg, ja muszę cierpliwie poczekać do jutra. A nie mogę się już doczekać :-)

Iwonka2006- Na pewno będzie wszystko okejj, rozumiem Cię bo też zazwyczaj panikuję i martwię się na zapas.

black angel - To najwyżej im niespodziankę zrobisz pod choinkę :-) Myślisz że mogą źle zareagować na wieść o maluszku?

anusiasac- śliczny suwaczek gratulacje :-):-)

Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam dzisiaj miłego oglądania maluszków.
A u nas w Łodzi pada śnieg kochane, nawet nie pada a sypie, normalnie biało za oknem. Jedyne co lubię w zimie to święta i zapach świerzej choinki ehhhh
Miłego popołudnia laseczki

hej ja jestem pierwsszy raz tutaj i nie moge sie polapac. :-) Jestem w 11 tyg.Narazie bylam raz u lekarza robil tylko USG jutro ide robic pierwsze wyniki i do gin, widze ze wy jestescie dawno po badaniach i sie troche przestraszylam. Tez macie tak ze sie boicie o zdrowie malenstwa ja sie boje strasznie a tak wogole mamy konflikt krwi :-( czy moze ktoras z was ma podobna sytuacje ?

o kurcze ale sie dzis napisalyscie :)

ladnie wszyscy dzis ida do gina :) a my dopiero sie wybieramy 22/11 ja nie wiem jak do tej pory wytrzymam... zaczynam sie robic nerwowy z tego powodu. Wolalbym chodzic co tydzien ;)

mam nadzieje ze jak juz dotrzemy do tego gina to juz bedzie widac plec - w koncu to prawie 14 tydzien bedzie (zalezy jak liczyc)

Beata zaczyna sie czuc lepiej chyba najgorsze przeszlo ale jeszcze nie jest niewiadomo jak rewelacyjnie

wiktoria - moja mama miala konflikt serologiczny - dzis mam 23 lata jestm zdrow jak ryba i duzy silny chlop :)

witajcie

u Nas tez padał śnieg ale teraz już prawie nie ma śladu bo jest w miarę ciepło :tak:

fajnie macie dziewczynki że zoabczycie swoje dzidziusie już dziś Ja muszę czekać jeszcze tydzień :sorry2: ale damy rade :tak: czekamy na wiści

Kamilka - będziemy odpoczywać ;-) tez chciałam chodzić na basen ale narazie lekarz powiedział żeby jeszcze odczekać zobaczymy co powie na wizycie :confused: mam nadzieję że od II trymestru będe mogła chodzić na basen trochę ruchu zawsze wskazane :tak::rofl2:

agusia - oj to naprawdę masz udaną teściową :-p

anusiasac- Ja też nie miałam żadnych mdłości, zgagi i nic z tych rzeczy tylko bolące brodawki :baffled: a Ciebie piersi nawet nie bolą ani brzuch:confused: suwaczek pierwsza klasa :tak:

iwonko - nie martw się napewno wszystko jest ok :tak: ale ja też przeżywam każdą wizytę u ginka czy oby wszystko dobrze

wiktoria - to chyba normalne że boimy się o swoje dzidziusie w brzuszku nic się nie martw wszystko będzie dobrze :happy:

Wiecie co ja panikuje ze cos nie tak ale jak czytam wasze teksty to widze ze wszystko normalnie i ok u mnie przebiega :-) ale juz mniej panikuje tak wogole to nasz pierwszy dzidzius :-) Ja jak pujde do gin to bedzie 12 tydzien ciekawe czy mi powie co bedzie:-). A z drugiej strony jak sie pomyli, a wy jak chcecie wiedziec co bedziecie mialy ??? :crazy:

Ja chce wiedziec bo w domu dwóch chłopaków rozrabiaków ;-) jak 1 dzieciątko się rodziło to nie chciałam wiedziec, ale tak na usg sie nadstawił, że nie sposób było nie domyśleć sie kto to ;-)

reklama
No i wrocilismy:tak:Z malenstwem jest wszystko ok:-)a takie ruchliwe i skoczne ze sie smielismy wszyscy z lekarzem.Mam nagrane na plycie caly film z usg,prawie 30min..Machalo nam tez raczka,och jak fajnie i teraz jak wrocilam do domuku to odrazu obejrzalam sobie jeszcze raz to wszystko.Lekarz powiedzial ze bedziemy mieli bardzo madre dziecko;-);-);-);-):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:ach zeby tak bylo naprawde.Ma teraz mierzac od glowy do kosci ogonowej 73mm:-)Plec nie znana:no:Vanesska jak byla w tym wieku to tak nie skakala podczas badania a to malenstwo to nam da chyba popalic :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Super ze u was tez wszystko ok:tak:
Puchatko.Madamagda.Polka jak wasze malenstwa na usg:-):confused:
Wiktoria ja nie wiem co miec bede,chcialabym miec dziewczynke druga bo mam ciuszki typowe ale i chlopiec do pary tez by sie przydal i moj by chcial miec teraz synka:tak::-)No moze przy kolejnym usg poznamy plec:tak:
Anulaaa no juz swieta tuz tuz:tak::-):-):-):-)

Do góry