reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny
dziekuje w imieniu Adasia za zyczenia...
u nas cieplo slonecznie weekend piekkny spedzony z tatusiem:-):-):-):-) prawie caly czas jestesmy na dworzu malemu sie buska opalila:tak::tak::tak:

moj maz wkoncu wraca do Kielc dostal tu prace i po swietach zaczyna a te same pieniadze co w wawie i wole zeby byl w domu...

a ja dzis zapisalam swoje dziecko do zlobka bo mam problem z tesciowa i wole to wyjscie niz na nia liczyc:sorry::sorry::sorry: a adasiowi sie podobalo wiec pewnie nie bedzie problemu:tak::tak::tak:

reklama
Kamilka dla Adasia buziaki!!!
Dobre wieści z tą pracą, ciesze się, że się tak ułożyło i rozłąka się skończy. Jak za taką samą kasę to nie było się co zastanawiać. Są u Was problemy z miejscem w żłobku?
Kwiateczek fajne buciki. I napisz co lekarz powiedział.

Za oknem piłują mi drzewa, Natalka śpi ale mam okno otwarte, niech się do hałasu przyzwyczaja.

. Są u Was problemy z miejscem w żłobku?

.
Szymona zapisałam do żłobka w lutym i idzie od września.
Grupa liczy 14 dzieci i są 3 panie, więc nie powinno być źle. Mam nadzieję :sorry:
U nas większy problem jest z przedszkolem, ale jak dziecko chodzi u nich do żłobka to "z automatu" ma później miejsce.

Kinia dzieki;-)z lekarzem jestem juz umowiona na 4,30:tak:sama musze isc tez po recepte i na te moje bole w piersi:sorry:tylko godz mi troche nie odpowiada bo Konrad spi przewaznie:baffled:

Kamilka 11 buziakow dla Adasia:tak::-):-):-):-):-)niech rosnie zdrowo:-)
Na bezczela się podpinam:tak::-) buziaki

dziewczyny czy 37,2 sopnie to u niemowlaka gorączka??? Zbiłam małej temperaturę z 38,5 na 37,2 i cały czas ma już tle nie schodzi niżej:-(

witam
dziewczyny czy 37,2 sopnie to u niemowlaka gorączka??? Zbiłam małej temperaturę z 38,5 na 37,2 i cały czas ma już tle nie schodzi niżej:-(
Temperatura ciała zdrowego dziecka wacha się od 36oC do 37oC. Zmienia się ona w zależności od pory dnia i nocy oraz od aktywności dziecka. Zazwyczaj rano jest najniższa a wieczorem wyższa. Temperaturę niemowlaków (również dzieci starszych) można podzielić na 4 przedziały:
  • temperatura normalna - 36oC do 37oC.
  • stan podgorączkowy (podwyższona temperatura) - 37.1oC do 38oC. Jednakże w tym przedziale dziecko może mieć temperaturę np. wieczorem bo długim płaczu.
  • gorączka 38.1oC do 39oC.
  • stan silnej gorączki - powyżej 39oC.
Generalnie uważa się, że stwierdzenie u dziecka temperatury powyżej 38oC świadczy o gorączce.
Dalej:

Niemowlak - Temperatura u niemowlaka. Pomiar, objawy, przyczyny

Ja tylko przelotem w przerwie miedzy kapaniem jednaj corci i drugiej,

Dziewczyny z zachodniopomorskiego slyszalyscie to? Zagrożenie epidemiczne w zachodniopomorskim- Onet.pl - Wiadomości -06.04.2009

Zreszta nie tylko z tamtad,kurcze chyba tak czy siak zaszczepie Klaudie niedlugo,bo tegaz nie moge po 3 dniowce. Vanessca jest zaszczepiona.

A czytalyscie o tym trzesieniu we Wloszech i opowioesc kobiety ktora byla kilka godzin po cesarskim cieciu Włochy: nowy bilans ofiar, dramatyczna ucieczka ze szpitala- Onet.pl - Wiadomości -06.04.2009

Pozniej wpadne....uspie dzieci.Klaudusia to chyba juz zasnela.

Wrocilismy od lekarza ale jak myslalam nic nie zrobil:no:powiedzial ze tak dzieci maja i zaczal opowiadac jak jego dorosli juz synowie sie obsrywali:angry::angry:jesli tak bedzie jeszcze 2-3 dni to wtedy mam przyjsc:angry:nic nie dalo ze nie je i nie pije:no::angry:
Teraz zjadl mi kleiku ze 120ml ale juz po nim kupa poszla:baffled:wypil dzis moze 20-30ml wody:baffled:zrobilam smecte ale nie chce,jedna saszetke zrobilam w zupie ale tez nie chcial jesc:no:czyli nic.....marchwianke ja zobaczyl to uciekl:baffled::-(zobaczymy jutro jak bedzie:nerd:

Joanna buciki sa naprawde fajne,mieciutkie w srodku,wygodne latwo w nich sie mu chodzi:tak::tak:
Iwonka ja dzis ogladalam o tym ale nic nie slyszalam o tej dziewczynie:no:boshhh ale musiala byc w szoku jeszcze o dziecko sie wystraszyla napewno:baffled:boshhh i nic nie mozna w takim momencie zrobic,gdzie uciec:no:

kwiateczek a może weź marchwiankę, dolej do niej wody tak żeby była płynna i zrób na tym mleko modyfikowane albo keik. Ja czasem jak robiłam.
przepraszam, ale nie mam czasu więcej czytać. wpadłam. zerknęłam co z małym kwiateczka i zmykam. moja córka cyrki mi odstawia, NM jeszcze nie wypuścili, a ja padam na gębę..

no witam dziewczyny
ja juz po pracy zmeczona troche ale coz...

jutro mam wolne bo mialam jezdzic za wpisami do buska a tu du...a bo nikt jutro z tych osob nie dyzuruje no i tym sposobem mam wolne tylko w piatek bede musiala jechac juz napewno:eek::eek:
moj maz juz wyjechal znow teskno ale juz nie tak jak w zeszlym tyg

a u nas ze zlobkiem jakotakiego problem nie ma niby nie ma kolejnosci ale jak wszyscy spelnia wymagania to beda brac pokolei ja bylam obejrzalam i jestem zadowolona przynajmniej bedzie tesciowa z glowy...

reklama
kwiateczek a może weź marchwiankę, dolej do niej wody tak żeby była płynna i zrób na tym mleko modyfikowane albo keik. Ja czasem jak robiłam.
..
Dzis nawet probowalam dawac mu do picia tylko problem ze on nic nie chce:no:zobaczymy jutro jak bedzie:baffled:dzieki:tak::tak::tak:teraz buszuje.jest nadzwyczaj aktywny dzisiaj,nie wyglada na chorego:no::no:tylko wtedy ja mu chce dac jesc to jet pisk:baffled:

dzis kupilam nowy smoczek ale jak narazie to probuje,wypluwa,memla w buzi,odwraca bo cos mu nie pasuje:-D:-D:-Di go nie chce:baffled:w starym zrobil dziore a zostal tylko jeden:baffled::baffled::baffled:moze sie oduczy:sorry:

Do góry