reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek,no ale pic powinien bo sie odwodni i wyladujecie w szpitalu,jesli nie chce tak smecty to rozrob w malej ilosci wody i podaj mu przez strzykawke prosto do buzi,Jedyny sposob by podac lek.Zdrowka zycze!
Kamilko super ze malzonek bedzie pracowal w swoim miescie :-)
Szopek a jak Domiś ?
Dziubek zdrwoka tez zycze ,oby nic sie nie rozwinelo powaznego z tego...moze i do was 3dniowa doszla.;-)

A ja dzis ponad 3 godziny spedzilam z dziewczynkami w Ogrodku Jordanowskim(plac zabaw na powietrzu ) Ja siedzialam sobie na sloneczku :-)Bylo milo tak sie wygrzewac...
A wczoraj sobie troszke po piwkowalam,w nocy nie moglam spac wogole.ale dzis ok sie czulam.W sumie to 4 wypilam do tego grilla i ploteczek.;-)

reklama
iwonka dzieki ja tez bardzo sie ciesze bo wiadomo trudno tak bez niego :zawstydzona/y::zawstydzona/y: smutno i wogole sama nie mam co robic itp...
ciesze sie bo wogole juz dolek totalny

Witajcie.

Ja od razu na wstępie wyskoczę z pytaniem. Wczoraj przyszedł nam nocnik - ten różowy tron. I teraz moje pytanie - jak zacząć małą oswajać z nim? Dać się jej pobawić, rozbroić najpierw?
Jak posadziłam ją, to od razu zaczynał się wrzask i schodziła.

A poza tym dziś noc przespana!!:cool2:

witam :-):-D:-):-D:-):-D
ten uśmiech oznacza jedno: jestem wyspana, pełna entuzjazmu itp.
pochwalę się tutaj 3 kg DO TYŁU hurrraaa!!! nareszcie jakieś efekty :-):-)
Szopek dzięki za namiary na książeczki dźwiękowe. Zosiek potrafi siedzieć godzinami z nimi w kojcu i maltretować zwierzątka :-):-):-)
ja na razie pozwalam małej obejrzeć tron. potem postawie go w ubikacji i jak ja będę na kibelku to małą tez posadzę :-) nie wiem czy to dobra metoda. ja robię wszystko na czuja.

panna migotka hmmm a probowalas w pokoju ja posadzic... a moze i dac sie pobawic kurcze niewiem zeby puzniej nie traktowala go jak zabawki a w sumie dla takiego dziecka wszystko zabawka :eek:nasz maly dobrze nie siedzial a juz go trzymalam na nocniku pod paszkami i siusial teraz nie ma problemu. Mowisz noc nie przespana a my mamy pierwsza noc od kilku dni bez wieczorowej nocnej i rannej Kupy.

Iwonka jak u klaudi wraca do normy wszystko ? u nas na szczescie coraz lepiej najwazniejszy ze sie nie budzi o 5 czy 23 na kupe echh co do zabawy u nas otworzyli jeden ale zamkniety takie miejsce dla dzieci :tak:musze sie wybrac

Kamilka suer ze tak wyszlo ;-)

kwieteczek ja sie pytalam w aptece i babka mowi ze praktycznie smecta dla malego dziecka najlepsza dawaj mu duzo ziemniakow ryzu i kaszy staraj sie ograniczyc mleko np nagotuj ryzu ale zeby sie rozlatywal i zmiksuj ja tak dawalam w nocy musialam go oszukiwac bo strasznie kupy robil

moge dokonczyc posta wlasnie M z pracy wrocil :) Melduje ze u nas pogoda super Darus wczoraj smigal w katance i ogolnie jest o wiele wiele lepiej jak swieci slonko az zyc sie chce caly dzien wczoraj spedzilam u swoich rodzicow.
Musimy jechac na zakupy ciekawe czy jest cos ciekawego w realu mam nadzieje ze sa pampersy podwojnie pakowane.

Mam prosbe jak ktoras zna sposob na dobry snikers niech napisze proszeeee :) ja szukalam na necie ale sa rozne rozniaste ... czasami jak sie kupi nawet w piekarni to nie smakuje jak snikers :(buuu

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! Nie miałam ostatnio zbyt wiele czasu na BB, przepraszam. Jutro wyjeżdżamy na święta, i nie chce mi się - całe to pakowanie, obwożenie dzieci, echhhh
Ale mąż ma teraz wyjazdy służbowe przed i po świętach i jak nie pojadę to będę sama tu z dziećmi przez cały tydzień a tak to mi się nie chce.

Nie nadrobię tego, co pisałyście. Wszystkie majóweczki i bobasy ściskam.
Pewnie pojawię się dopiero ok. 20 kwietnia, ale kto wie ;-)

Witam,

Ja nie wyspana bo mała ciężką noc miała. Z rana tempertura 38 stopni. Teraz znowu Zuzia śpi. Później pójdę z nią do lekarza bo jak widać nurofen już nie daje rady. Smutno mi bo ładna pogoda a my w domu będziemy się same kisić:-(

Dziubek zdrwoka tez zycze ,oby nic sie nie rozwinelo powaznego z tego...moze i do was 3dniowa doszla.;-)

Dzięki iwonka. Mam nadzieję że to trzydniówka

Witajcie.

Ja od razu na wstępie wyskoczę z pytaniem. Wczoraj przyszedł nam nocnik - ten różowy tron. I teraz moje pytanie - jak zacząć małą oswajać z nim? Dać się jej pobawić, rozbroić najpierw?
Jak posadziłam ją, to od razu zaczynał się wrzask i schodziła.

A poza tym dziś noc przespana!!:cool2:

Moja za perwszym razemtez protestowała. Teraz jak ją sadzam to siadam koło niej i czytamy książeczkę. Nie wiem czy to dobra metoda ale inaczej nie usiedzi mi na nocniku:tak:

Spadam do kuchni w półkach sprzątac. ;-)

Witam:-)
Kamilka przez to wszystko zapomnialam napisac;super ze mezus bedzie z Wami:tak::-)Tak sie martwilas a tu prosze jaka wiadomosc Zajaczek Wielkanocny przyniosl:-)
Iwonka staram sie mu dawac co chwile cos do picia,cokolwiek juz byle by pil:tak:
Kinia gratulujemy wagi:tak::tak:no i zazdroscimy nocki:sorry:
Wiki dzieki:tak::tak:a ja mu na mleku robie kleik ryzowy:sorry:mam nadzieje ze dizs bedzie dobrze:tak:
Ola to Smacznego jaja i duzooooo wody na Smingus Dyngus:-)pisz jak bedziesz miala okazje:tak:

U nas dzis jakby lepiej:tak:wstal glodny chyba bo zaczal stekac,zrobilam szybko kleik no i pieknie,bez marudzenia zjadl:szok::tak::-)dawno tak ladnie nie jadl:sorry:kupy jeszcze nie bylo:no::-)no i wreszcie zaczal pic:szok::-):-):-)chyba odbija wczorajszy dzien:tak:No ale noc:no:wiercenie znow.....spal ze mna znowu:no:on juz sie chyba nauczyl:baffled:co go odkladalam to sie budzil,prezyl,plakal i tak w kolo:no:co teraz...???Musze poczekac jak wroci do normy wszystko i uczyc go spac w nocy w lozeczku:baffled:wdzien spi ale to w sumie 2 godz:sorry:jestem wykonczona,boli mnie caly bok:no:
Zapomnialam wspomniec wczoraj ze lekarz dal mi anybioty na te moje bole w piersi:baffled:na tydz:baffled:nie bedzie pifffkowania w swieta:sorry:o dziwo mnie nie boli nic,troche w gardle mnie smyra od wczoraj:baffled:wybralam sie w bluzie bo bylo ciaplutko,Konradka tez ubralam i dzis znow leje mu sie z noska:baffled:oj ta pogoda,nie wiadomo jak sie ubrac:no:

reklama
no hej dziewczyny
a ja dzis dzien zaczelam od sprzatania i prania mam wolne to musze nadrobic.. zostalo mi tylko podlogi umyc ale to wieczorem..

Adas spi bo padl ale i mnie juz rozklada chyba sie poloze...

u nas sloneczko cieplo sie robi pewnie jak maly wstanie to wybierzemy sie w trase...

Do góry