reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczyny jak to jest ze szczepieniami obowiązowymi, gdzie je się kupuje? Gdzie wykonuje, w przychodni?
U mnie to w przychodni w pokoju podpisanym punkt szczepień. Tam są też te płatne jakby ktoś się decydował.

Dziewczyny, a powiedzcie mi, kiedy chrzcicie swoje pociechy? i jak macie zamiar ubrać, zwłaszcza chłopców....:zawstydzona/y:
My mamy chrzest 26 lipca. Ubranka przeglądałam na allegro i w sklepie. Opcje są dwie: albo " stary-malutki" czyli garnitur, kamizelka, muszka czasem kaszkiet albo biały komplet jak do trumny ( sory za skojarzenie). Szukam czegoś prostego, nie błyszczącego...Póki co nie znalazłam.:-(

Ostatnia edycja:
reklama
My dziś musieliśmy jechać między 1 a 2 do rehabilitacji i teraz tylko boje sie zeby małej nic nie bylo od tych upałów No i co dostaliśmyu kolejny papierek i tak chodzimy tam i z powrotem:no:
My bedziemy chrzcili 13lipca wiec już bardzo niedługo I tak sie ociągaliśmy bo u nas to najczesciej chrzcza jak maja miesiąc Mała już ma sukienke z allegro taka z zielonymi dodatkami :-)a na chłopców to widziałam takie extra krótkie spodenki z czapeczka na bok gdyby byl chłopiec to na pewno by w tym poszedł
Ja sobie coraz bardziej pozwalam w mojej diecie i az sie boje skutków ale na razie normalnie

My robimy chrzest 10 sierpnia, impreza będzie na 40 osób :szok: mój mąż nie chce zrezygować z żadnego z gości.
A Hania wystąpi w zależności oczywiście od pogody w czymś takim, dostała to od babci :-)

albo to

tu sukieneczka jest na ramiączkach więc jest szansa że jednak to założymy.

A dla chłopca podoba mi się coś w tym stylu tylko nie wiem cy to pasuje na chrzest.
http://www.allegro.pl/item386301129_kamizelka_biala_68_roz_bez_sweterki_malgosia_.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my chrzscimy 19 lipca i kompletnie nie mam pojęcia w co ubrać Szymona :eek:
mam bet, ale nie wiem, czy z niego skorzxystamy

cudeńko

przeglądam właśnie allegro, ale jakoś nic do mnie nie przemawia :-(a te garniturki :szok: ponad 100 zł na jeden raz, dla mnie to bez sensu...co prawda we wrzesniu mamy wesele, ale po pierwsze Mati może z tego wyrosnąć, a jak kupię większy rozmiar, to teraz będzie się topił:no:, a po drugie, to wcale nie jest takie wygodne ubranie, żeby męczyć w nim bobasa przez kilka godzin...i chyba skończy się na jakimś białym bawełnianym kompleciku ze śpioszkami - przynajmniej będzie miał potem w czym spać;-) przecież i tak wierzch kładzie się szatkę i to ona może być elegancka....tak sobie myślę...
Potwierdzam, cudne ubranko, a Hania będzie w nim wyglądać bajecznie z tymi swoimi czarnymi włoskami :-)

Witajcie dziewczyny!! U nas bez zmian, Nicolka dalej nie spi, ja ledwo chodze bo taka jestem zmeczona. Nawet mi sie juz nie chce z nikim rozmawiac. Juz nie wiem co z nia robic. Co do chrztu to my bedziemy chrzcic jak bedziemy w Polsce czyli w sierpniu ale nie znam jeszcze dokladnej daty, wszystkie formalnosci przed nami a jest tego sporo, nawet nie chce mi sie myslec o zalatwianiu wszystkiego. Madamagda sliczna ta Twoja coreczka :) A w tym ubranku to wogule slicznotka :)

Witajcie dziewczyny
Nasza Alicja miała chrzest 01.06. poniewaz u nas chrzty są raz w miesiącu a nie chcielismy czekac do lipca

U nas chrzest dopiero w drugiej połowie września, bo wtedy dopiero teściowa wraca do Polski. Ciekawe, czy tak chętnie ochrzczą dziecko, jak nie mamy ślubu kościelnego.

Madamagda sliczna ta Twoja coreczka :) A w tym ubranku to wogule slicznotka :)
Hehe ta dziewczyneczka na zdjęciu to nie moja córcia hihih, to jakaś "modelka" z allegro.
Moja ma czarne długie włoski.
Gdzie się nie ruszę bez czapeczki, to wszyscy zaglądają do wózka i chyba musze dać czerwoną wstążeczkę żeby mi nikt jej nie zauroczył.:sorry::dry:

reklama
panna_migotka Ja tez nie mam slubu koscielnego i nie ma problemow z chrztem ale to napewno tez zalezy od parafii.Madamagda ale wstyd :):) wybacz mi pomylke,ale jak pisalam wyzej jestem nieprzytomna nie spalam juz nie pamietam nawet ile i chyba popadam w jakas depreche

Do góry