reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
patyczek fajne łóżeczko. Moja siostra ma podobne i zapłaciła za nie ponad 300 zł w sklepie

Przeczytałam ostatnie parę stron i się przeraziłam.. ja właściwie mam zaledwie parę ciuszków..a Wy już takie mocno przygotowane :szok:
W ostatnim tygodniu wreszcie mogłam pochodzić po sklepach, ponieważ wzięłam zwolnienie na 2 tygodnie. Zakupiłam:
- 7 body (długi rękawek) w Mothercare za 55 zł w promocji :biggrin2: są piękne!!
- łapki niedrapki:) i dwie czapeczki w kolorze ecru wiązane w Kappahl
- kapciuszki Tygryski w H&M (większy rozmiar)
- dresik w kolorze fioletu w H&M z kapturkiem z uszkami.. słodziak...
- body plus spodenki również w H&M
- pajacyk x3 w 5-10-15
i właściwie na tym się kończą moje zakupy na chwilę obecną :)
Nie mamy jeszcze żadnych akcesoriów, wózeczka, wanny,łóżeczka...itd.. Może dlatego że zajęliśmy się wykańczaniem m i to odwraca nasza uwage. Poza tym ciągle zdaje mi się że mamy jeszcze duuużo czasu:biggrin2:

Ten wątek z tego co przeczytałam na wstępie obejmuje również zakupki na nasze brzuszki, więc chciałam polecić warszawiankom sklep OKAME www.okame.com.pl
Mają tam świetny wybór biustonoszy w całej rozmiarówce. Osobiście noszę już rozmiar 70 F i miałam problem z kupieniem czegoś ładnego, przyjemnego dla wrażliwej obecnie skóry i praktycznego. Ceny są nie wysokie, do 100zł za sztukę,różne kolory i wzory.
Poza bielizną jest mega duży wybór jeansów, legginsów, bluzeczek, koszulek,rajstop i miła obsługa:) bardzo polecam!

Ostatnia edycja:
dombar - a mieliscie ten stelarz taki zwykly metalowy czy cos innego? Czy to wogole dosc stabilna taka konstrukcja?
Zwykły metalowy i stabilny, jak dobrze nasadzisz wanienkę to nic się nie chwieje, no chyba że teraz gdybym wsadziła moje ukochane 14 kg, nalala pełno wody i zabawek to nie wiem co by się mogło stać przy jego harcach :-D

Ja też jestem za najzwyklejszą wanienką, może mieć dodatkowo wmontowany termometr, to nigdy nie zaszkodzi i być ciut większa od tradycyjnej, ale te formowane do mnie nie przemawiają.

Kąpiel noworodka a potem dziecka to żadna filozofia a zwykle wielka przyjemność, szczególnie z kontaktu ciało-ciało i kojąca, ciepła woda :-)

W wanience profilowanej dziecko ma ograniczone ruchy, do tego zamoczona jest tylko pupa, reszta ponad wodą, ciężko jest umyć główkę, żeby nie zalać buzi w takiej pozycji a główkę należy myć codziennie, też się poci. Żeby dziecko miało frajdę z kąpieli trzeba nalać bardzo dużo wody.

Wygoda? Dla kogo? Niemowlę i noworodka kąpie się kilka minut, to bardziej symboliczne namoczenie z przejechaniem po ciałku ręką z mydłem, chop siup (dokładniej pupa) i z głowy. Gdy siedzi, można wstawić wanienkę w wannę i niech się pluska do woli :-) I ma miejsce na zabawki i może popływać kaczuszka, do wanny można przyssać zabawki a pod kran specjalne fontanny. Mniejszego malucha możemy kąpać wszędzie, najlepiej tam gdzie jest ciepło, na stole w pokoju, na blacie w kuchni, byle stabilnie i dość wysoko.

Technika kąpieli banalna, jedna ręka pod głowę, druga myje. Skradłam wujkowi google ;-) Same zobaczcie :-)

baby-bath.gifstock-photo-newborn-baby-bath-in-blue-bathtub-by-mother-46733452.jpgmy-first-bath.jpg

W stojaczku jest jakby mniej przyjemnie i ten twardy plastik dookoła.
bath_seat_bestbuy.jpg

Niewykluczone, wygoda dla mamy, tylko co by na to powiedziały nasze dzieci, gdyby mogły ;-):-)

właśnie zmierzyłam i górna krawędź wanienki po nałożeniu na stelarz jest na wys.88 cm, zaraz pod moim brzuszkiem, teraz nie uważam tego za schylanie choć po porodzie przyznam że mój mąż kąpał małego przez bardzo długi czas:blink:
Mnie ten stojaczek ze zdjęcia trochę przeraża, takie skrępowane maleństwo

Ostatnia edycja:
Mi dziś siostra dała cyna że wanienkę mam już załatwioną. U teściowej jedna stała więc ja ją przejmę:):) Zwykła najzwyklejsza wanienka. Na początku będę stawiała na ławie, a później to w brodziku myślę... Jakoś dam radę, bo kto nie da jak nie ja :-D

reklama
Mi dziś siostra dała cyna że wanienkę mam już załatwioną. U teściowej jedna stała więc ja ją przejmę:):) Zwykła najzwyklejsza wanienka. Na początku będę stawiała na ławie, a później to w brodziku myślę... Jakoś dam radę, bo kto nie da jak nie ja :-D[/QUOTE
No i wanienka z głowy ;) gdybym miała ławę to pewnie też bym sobie stojak podarowala

Do góry