reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

no tak racja... hmm ale to jak juz sie nie bedzie miescic to wtedy sie kupi i juz:) A Ty co polecasz? Mnie kapanie (przynajmniej na poczatku) to najbardziej przeraża wiec chcialabym sobie jakos to ulatwic...

mnie też przerażało i powiem ci że właśnie koleżanki juz doświadczone doradzały mi zwykłą wanienkę..
malusie dziecko jest tak delikatne ze jak włożysz je w ten "sprzęt" to będziesz się bała wyjąć , że połamiesz rączki nóżki albo coś.. uwierz..
ja od początku miałam najzwyklejsza wanienkę bez dodatków..
możesz na dnie położyć ręcznik bądź pieluszki tetrowe i dziecko się śliskać nie będzie (bo są takie gąbki też ale to też nie polecam bo tam w wilgotnych niedosuszonych zbiera sie dużo bakterii i rożnych żyjatek.. a wiadmo że nawetr dobrze płucząc taką zwykłą gąbke dobrse jej nie wypłuczesz)
więc ręcznik najlepszy a ja nie kładłam nic, dziecko podtrzymujesz jedną ręką a drugą obmywasz(pierwsze kąpiele trwaja ok 5 min więc to łatwa sprawa)
zaraz się dobije w stary wątek gdzie pisałam i znajdę fajne inf o to wklepję na temat o higienie

reklama
no wlasnie typowe plazowe bikini wyglaa troche smiesznie na basenie...ja mam 3 stroje ale kazy ma cos plazowego, jeden sznureczki rugi klamerki a 3 wogole jest taki kolorowy...zastanawiam sie czy jak normalnie nosze rozmiar M to czy teraz wlazlby na moj brzuchol rozmiar L ? Stroje sa rozciagliwe, tylko zeby w cycach nie byl za luzny, bo beda zyly swoim zyciem ;-)

Kamcia - ja tak jak pisalam przygladalam sie od samego poczatku szwagierce jak kapala malego. Wlasnie w takiej zwyklej wanience. Technike znam, w teorii mam kapanko opanowana, obawiam sie jednak praktyki:szok: Ale moze nie bedzie tak zle:)

A ja jestem raczej zdecydowana na tą wanienkę. Kupię bez stelaża, bo raz że za drogo, dwa - mało miejsca w domu na to wszystko...
Wydaje mi się, że mi ułatwi życie. Zamówię sobie tylko u stolarza taką deskę na wannę i na niej będę stawiać tą wanienkę. Nie będę się musiała tak schylać jak przy zwykłej, bo całą ręką nie będę podtrzymywać maleństwa. Poza tym często będę musiała radzić sobie sama z kąpielą, a ta wanienka ułatwi mi to zadanie. Nie będę sie tak bała. Łatwiej będzie mi sięgać po środki do kąpieli, bo będę mogła sie po prostu wyprostować.

A jeśli chodzi o cenę, to zwykłą wanienkę musiałabym kupić ze stojakiem, więc dużej różnicy w cenie nie będzie.

O ile wiem, to w tej wanience dla starszych dzieci jest potem inne siedzisko jakby. W innym miejscu sadza się maluszki, a w innym takie trochę starsze. Ja na razie waham się między wiaderkiem a taką właśnie wanienką. W szkole rodzenia będe miała możliwość wykąpania na sucho fantoma noworodka w jednym i drugim to sobie porównam i wtedy zdecyduję. Niestety w domu mamy prysznic a nie wannę i na razie nie wiemy gdzie będziemy pluskać bąbelka. Pewnie wyjdzie w praniu jak wypróbujemy kilka miejsc.

Dziewczyny, a o co chodzi z tymi siedziskami kubełkowymi w spacerówkach x-landera????? czy sa kiepskie na kregosłup? czy kiepskie w "obsłudze"? powiem Wam, że kilka moich znajomych uzywa/ło x-landera XA (my chcemy XQ) i były zadowolone. co słyszałyście o tych wózkach????

Gdzieś czytałam, że kubełkowe nie są dobre na kręgosłup - w którejś z gazetek mamusiowych. Ale ile w tym prawdy i dlaczego tak jest - nie mam pojęcia.

reklama
My kupiliśmy zwykłą wanienkę ze stelarzem dla Rysia i służy nam do dzisiaj. Wysokość była dla nas w sam raz, i tak jak pisze Viki po kilku miesiacach ta mniejsza wersja byłaby za mała. Stelarz teraz stoi na balkonie a wanienkę wstawiamy mu do brodzika bo mamy bardzo plytki.

Do góry