reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

ja nie wiem bo u nas są tylko newborn , a kolejne na 0-3 więc ja kupowałam te na 0-3 bo jak duże dziecko to się nie zmieści w małe.. i miałam racje.. w większości chodziła tylko miesiąc a po miesiącu musiałam kupić 3-6:sorry2:
ale lepiej kupić większe , bo mniejsze zawsze można dokupić jakby dziecko się male urodziło.. a jak kupisz za male to strata kasy.. bo nawet nie wymienisz po wypraniu

reklama
ja zamierzam startowac od rozmiaru 62, pierwsze dziecko miało 56 cm i ubranka na 56 sie nie sprawdziły bo starczyły na bardzo krótko lub wcale...

Ostatnia edycja:
my tez mamy kilka ciuszków( 2 kaftaniki, 2 pary spodenek, 1 śpioszki) na 56, a reszte kupujemy na 62. zawsze lepiej jeśli będzie ciut za duże niz za male :)

ja tez nastawiam sie na rozmiar 62 z 56 to moze ewentualnie kilka sztuk kupie jak gdzies na promocji znajde :laugh2:. ogolnie to mam problem z zakupami ciuszkowymi bo nieznam plci dziecka i jakos nie moge znalezc NIC ciekawego co by pasowalo na dziewczynke i chlopczyka. Wszystkie ciuszki sa na okreslona plec :baffled:

sylwia ale tak to jest , ja jak nie wiedziąłam czy bedzie córka czy syn też nie wiedziąłam co kupić i nic mie się nie podobało bo chciałam wiedzieć , a jak już wiedziałam ze córa to pokupiłam pełno pistacjowych , zielonych żółtych , a nawet niebieskich śpiochów:tak:
zaraz poszukam stronki na allegro gdzie mają ładne ciuchy i tam własnie zamawiałam część;-)
nie jestem pewna czy to ten sam sprzedawca bo mają inne ciuszki
ale tu też jest dużo pistacjowych , niebieskich np spodni ktre można założyć dziewczynce , pomarańczowe body idealne i dla chłopca i dziewczynki...

sama sobioe zresztą zobacz... tylko trochę porozrzucane te rzeczy mają po stronach :p
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2376356&p=18&p=21&p=0
albo takie:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=14974789

MAM!!! Tutaj kupowałam ciuszki.. u tego sprzedawcy :-D i polecam ... są super nie rozciągają się... i nie spierają :tak:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5927936&p=2&p=5

Ostatnia edycja:
Hej zazdroszczę Wam troszkę kupowania tych ciuszków :tak: ja mam wszystko po synku w idealnym stanie więc mnie te zakupy ominą ale za to w portfelu coś zostanie. A co do rozmiaru to ja zaczynałam od 56 kupowac ale to i tak na chwilunię było bo mały szybciutko wyrastał na maminym mleczku. Jak się urodził miał zaledwie 51 cm, mąż skoczył do sklepu po 3 mniejsze pajacyki i daliśmy radę. Więc rozmiaru 56 to maleńko radzę kupowac :tak:

Mi tez nie polecano kupowac tych najmniejszych rozmwiarow. Zreszta wiekszosc zakupow jeszcze przede mna. Na razie mam kilka rzeczy 0-3 i wiecej na 3-6 miesiecy.Kupujac trzeba sie dobrze zasatanowic nad pora roku, jaka bedzie pogoda i co sie przyda w tym czasie najbardziej.

ja dostałam tyle ubranek bodziaków spioszków itp od znajomej i kuzynki że nie wiem czy maleństwo zdąży chociaż raz w nie wskoczyć , ale napewno i tak coś od siebie kupimy :) i faktycznie trzeba przyśleć co kupować jaka p[ogod i wogóle a nie ulegać impulsom tak jak teraz jest dużo ciepłych ubranek a nam się nie przyda bo przecież majóweczki z nas więc będzie bliżej lata niż zimy

reklama
ja nakupowałam ciuszków w rozmiarze 56 oraz 62, z tym że przeważają te 62.
Dodam że kupowałam brytyjskie ciuszki a te mają nieco zawyżoną rozmiarówkę.
Jakbym mogła to wydawałabym całą moją wypłatę na ciuszkiiiiiii:-)

kupiłam także już sterylizator i podgrzewacz firmy Avent.

Systematycznie kupuję bo potem się nie odrobimy ze wszystkim a z brzucholem nie zamierzam latać po sklepach :-)

Do góry