reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

A ja miałam wczoraj miłą niespodziankę. Rozmawiałam z kuzynką i powiedziała mi że już ma pokupowane dla mojej dzidzi body,skarpety,smoczek... i żebym ja czasem nie szalała na zakupach bo ona ma tego sporo:)

reklama
jolek to super prezent będizesz miała..
ja też na zakupach nie szalałam ..
kupiłam po kilka rzeczy bo sama nie wiedziaklam ile i czego będzie potrzebne... a jak jeszcze podostawałam ,
czasem dokupiłam coś co mi się podobało i nie mogłam zostawić tego w sklepie:-D
to się uzbierało tyle że szok:szok:

Kamcia fakt - ciuchów w pewnym momencie cała szafa a sama kupiłam ledwie trochę :D Potem tylko człowiekowi żal, jak coś "z dna" wygrzebie co już za małe a z metką jeszcze leży. Ale pierwsze miesiące też najlepsze, żeby bezboleśnie przeżyć "koszmarki", które ktoś z dobrego serca kupi a kompletnie nie są w naszym typie ;) Wystarczy od biedy raz założyć a potem maluch i tak błyskawicznie wyrasta. Ja mam kilka takich pozycji w pamięci i aż strach, że się znów na nie natknę przy segregacji ubranek :D:D:D

heheh dobra jesteś marzena:-D

ja to wogóle się zaczęłam zastanawiac , bo teraz jak urodze będzie lato , a ja mam w sumie małe zimowe ciuszki więc i tak coś będzie trzeba dokupić bo w samych bodach dziecka nie dam :-p
tak to mam wszstko na długie rękawki.. a latem nie bardzo założę ...
trzeba będzie dokupić coś ładnego na lato:-D

No kamcia trochę Ci się dzieci z ciuszkami miną,bo z kolei te zimowe z Vi będą za małe na drugą dzidzię

jolek właśnie z zimowymi nie do końca będzie źle , bo jak teraz Vi ma rok a druga będzie miała w maju , to będą ciuszki pasować , tym bardziej że Vi ma dużo koszulek pokupionych na krótki rękaw i zakładałam jej je na bluzki , bo ma większość jednokolorowych ,
wiec ta 2 na lato będzie miała koszulki:-p

no i spódniczki bo to okres świąteczny i urodzinowy więc pełno kiecek itp:-D

a ja juz troche ciuszkow pokupowalam, chodze po sklepach i kupuje na promocjach, tak do maja sobie uzbieram fajną wyprawke za nieduze pieniadze ;-)
a dziewczyny powiedzcie z doswiadczenia albo moze z doswiadczenia znajomych slyszalyscie czy dzieciaczek urodzony na poczatku maja musi chodzi w jakims kombinezoniku/ocieplanym pajacu ? zdaje sobie sprawe ze zanim wyjde z domu na spacerek to bedzie tak polowa maja, no moze troche wczesniej bo termin mam na 05.05.11 to juz pewnie cieplo bedzie, ale kto wie jak bedzie z tą pogodą.

Magglow - też mam termin na 5 maja:-)
Nie wiadomo jaka będzie pogoda, w tym roku maj był chłodny...
pamiętam, że mój bratanek, urodzony z początkiem sierpnia, był małym zmarzluszkiem, bo pomimo ciepła nie mógł zasnąć w pajacyku z długim rękawem, musiał być otulony cienkim kocykiem. Pewnie wszystko zależy i od pogody i od dziecka - donoszonemu grubaskowi jest cieplej niż chudzince ;)

Tak naprawdę w maju - zwłaszcza na początku - może być zarówno zimnica jak i upały. Myślę że z ewentualnym ocieplanym ciuszkiem warto się wstrzymać do np kwietnia kiedy będzie mozna cos więcej przewidzieć.

reklama
ja się nawet nad tym nie zastanawialam , ale mam taki cienki polarkowy pajacyk, jak i właśnie cienkie kocyki , także chyba nie będzie źle...
mozesz sobie jeden taki kupić pajacyk na ewentualnie deszczowy dzień ;-)wtedy pewnie go użyjesz:tak:

nie mam zdjęcia w całości ale mniej wiecej taki miałam
tyle że zakładałam małej na wietrzne dni , jak szłam na plażę na spacer:tak:
mała nosiła go właśnie na kwiecień maj i czasem w czerwcu jak było zimniej
a teraz też mi się przyda dla drugiej bo akurat na lipiec sierpień wrzesień będzie miała:-p

Załączniki

• DSC00439.jpg
    DSC00439.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Do góry