reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Dziewczyny!
Co myślicie na temat kupna używanego laktatora i sterylizatora ?
Czy jest to bezpieczne ??
Mam mieszane uczucia i jako niedoświadczona osoba pytam :-)

*****pozdrawiam świątecznie******
ja osobiście bym nie kupiła...:-p
ale wiem że dużo dziewczyn pewnie powie że wyparzysz i wygotujesz i będzie ok..

ale ja to nawet ciuchów użyuwanych nie kupuję...
więc nie wiem czy weźmiesz to zdanie pod uwagę...
radzę się jednak zastanowić czy sama chcesz.. ;-)

reklama
Vi w kupowaniu używanych ubranek dla dziecka nie widzę nic złego, zwłaszcza tego małego kiedy je założy tylko parę razy a ubrania wyglądają rzeczywiście jak nowe.

Natomiast w kwestii lataktora (!!!) chyba się nie odważę na zakup tego używanego choć widziałam że do niektórych modelach można wymieniać te zużywane elementy.

Sterylizator używany to w sumie też nic złego, w końcu podczas jego używania wytwarza się wysoka temperatura która niszczy zarazki i bakterie.

A pozostałe dziewczyny co o tym sądzą ????

zanka dlatego ja mówię ze ja bym nawet ubranek nie kupiła , więc laktatora tym bardziej i musisz spytać innych dziewczyn;-)
co do sterylizatora ja nie miałam , celowo :tak:
karmiłam piersią do 7 miesięcy a nawet w sumie 8
a późńiej to parzyłam wodą butelki , no a teraz już nie wyparzam więc w sumie jakbym kupiła to zbędnie,
ale myslę że sterylizator to możesz mieć używany

Im więcej opinii od Was, doświadczone majóweczki, na te tematy tym lepiej, nietylko dla mnie ale i pozostałych dziewczyn :-)

Ja będę musiała korzystać z tych wszystkich sprzętów bo muszę wrócić do pracy po macierzyńskim a karmić zamierzam jak najdłużej ;-)

Vi, yra - dzięki dziewczynki za odpowiedzi.

Ja taka niedoświadczona i stremowana przed wszystkim, jestem bardzo wdzięczna za praktyczne porady, hihi !!

Jedynie czego się nie boję to zakupów dla maluszka :-D:-D:-D

A ja zrobiłam listę rzeczy, które musimy zakupić dla maluszka i chorobka zgubiłam podczas przeprowadzki.... Nie za bardzo mam ochotę na tworzenie nowej bo tamta była naprawdę dobrze wykonana i było na niej wszystko co potrzeba.... :no:
A dziś M kupił mi dwie pary ciążowych spodenków bo już ciężko mi się zmieścić w moje rzeczy sprzed ciąży....:-D

karolka ja jak byłam u pl gina to dostałam taką listę właśnie (do szpitala i do domu co dla dziecka najpotzebniejsze )z różnymi ksiązeczkami..
jak uśpię małą to Ci wyspisze co tam miałam podane... ;-)
bo ja to i tak miałam więcej niz na liście z racji tego że jestem zakupoholiczką:-D

reklama
Do góry