reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Paulina ale cena... Zdecydowanie za wysoka jak za parasolkę. Rozumiem, że o samochód chodzi? My i tak musimy mieć kombi, przy dzieciach i psach w liczbie mnogiej nie ma innej opcji ;-)

Agnieszka Graco to wieloletnia marka, wielokrotnie nagradzana, sprawdzona. Jak wszystkie produkty ma też wady ale kto ich nie ma ;-)

wiecie trudno naprawdę dopasować sobie dobry wózek. cena jest spora, ale też sporo się za nią dostanie jak sprzeda się jako używkę.

Agacio, no ja padam:szok: W gondoli?:szok: Jak Ty go tam mieścisz? A Franek się nie buntuje i spokojnie leży? W szoku jestem:-)

hmm... Zochna tez śmiga jeszcze w gondoli - specjalnie kupowaliśmy jak największą, żeby zimą długo jeździła. Ma podwyższone oparcie, tak na pół leżąco, na spacerach najczęściej chwilę popatrzy sobie, a później zasypia. W spacerówce na szerokość miałaby tyle samo miejsca, więc na razie nie zmieniamy. Zawsze cieplej.

A co do fotelika, to nadal jestem głupia i nie wiem na jaki się zdecydować. Najmądrzej byłoby jechać z dzieckiem do sklepu i przymierzać, też do samochodu, ale u nas w mieście prawie nic nie ma, a daleko nie chce mi się jechać:sorry:. Brat poleca mi Recaro do 36kg, ale kumpela ma i mówi, ze prawie wcale się nie odchyla, więc nie wyobrażam sobie teraz Zośki do takiego wpakować...

gag na -1 w blue city.
paulina mi tez wpadł w oko ten wózek, tylko ta waga 7,5 kg do mnie nie przemawia(bo niewiele więcej ma mój concord w wersji spacerowej).Więc pewnie kupię tą parasolkę co ma 5kg(skoro ma już być mega składana i mega lekka).

foteliki w wersji tej uniwersalnej do mnie nie przemawiają, posadzcie sobie w takim dzieciaka i w takim 9-18, róznica ogromna.

Madzik mieści się jeszcze i podobnie jak Lepi pisała w gondoli nie wieje jak w spacerówce;-) Nie wykazuje też żadnego zdenerwowania często leży i gada albo macha ręką:tak: Cyknę może jutro fotę na spacerze

reklama
Rzeczywiście ceny fotelików z baza isofix powalają, ale my będziemy często wyjeżdzac do dziadków (ok. 300km), wiec chciałabym kupic naprawdę bezpieczny fotelik, a te z isofixem ponoc są bezpieczniejsze (te konkretne dwa mają chyba 4 w testach ADAC)
Futrzaczku,Agnieszko mój Staszko to chudzina, jeszcze nawet nie dorósł do fotelika od 9 kg, więc zanim on będzie miał 18kg to trochę czasu minie (dziś rozmawiałam z koleżanką, której synek też był mniej więcej takiej postury jak mój i teraz ma 2 lata i 3 miesiące i waży 12-13 kg)
Mi zalezy na możliwości odchylenia fotelika do spania. A wiem, ze nie wszystkie te do 25 czy 36 kg odchylają się.
Moze odkupię fotelik od koleżanki - dzis się z nią zgadałam, że chce sprzedac -wszak jest to chyba ten do 25kg, ale się odchyla do tyłu i jest obrotowy - chyba bebe confort. Nie widziałam go jeszcze.zobacze jaką zaproponuje mi cenę, obejrzę sobie go i wtedy zadecyduję.

Co do spacerówek parasolek to dzis na spacerku wszystko sobie przemyślałam - mam spacerówkę, z której jestem zadowolona, a parasolkę potrzebuję tylko na zakupy w CH lub na wyjazd do dziadków, więc albo kupie jedną z tych tańszych np. tego x-landera xs, albo odkupię od koleżanki używany peg perego (nie wiem dokładnie jaki model, ale wiem, ze lekki)

Staś przesiadł się do spacerówki jakoś w październiku - w x-landerach gondola jest mała, wiec w jesiennych ciuchach było mu za ciasno. Zresztą on się strasznie denerwował w gondoli bo nic nie widział. a spacerówka jest nieźle zabudowana i rozkładana do spania, więc ma o wiele lepiej niż w gondoli. Zresztą ostatnio to już Staś nie śpi na spacerach tylko siedzi i podziwia wszystko wokół.

Do góry