reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Matusia ja tam obstawiam jak Mati, zdecydowanie Monopoly, hazard od małego nieźle kręci :-)

Walenie w przebijak dobrze relaksuje też mamy :-D

Jaipur komornika juniorem postraszysz, zęby już ma ;-):-)

reklama
Klocki muszą być w każdym domu! I to dużo! :-D

My od jakiegoś czasu dla Pauli kupujemy gry typu małpki, piranie itd. To zabawki, które wymuszają uczestnictwo dorosłych i dobrze.

Za to ceny niektórych rzeczy powalają. Ja lubię zabawki co dużo robią. A często te najdroższe mają ubogi zakres możliwości. Mnie nudzą już w sklepie.

Paula uwielbia kolejkę Tomek i przyjaciele. To rozwojowa zabawka bo ciągle można coś dokupywać i rozbudowywać. Jest dość droga ale czasem można trafić na fajne przeceny.

To ja jestem niedobra matka, my mamy mało zabawek. Ale Mikołaj dwa razy stuknie grzechotką czy tam czymś i mu się znudzi. Najlepsze są worki po pieluchach - fajne, kolorowe, szeleszczące. Chociaż teściowa straszy, że jak się nauczy bawić workami to trzeba będzie chować potem wszystkie, ale tak czy owak by się interesował skoro coś leży fajnego przecież. Na gwiazdkę w planach mam sorter i klocki :)

hehe hope popieram Twoje podejscie :-)
ja np miałam takie klocki Klocki drewniane naturalne T257 | Zabawki drewniane | Hurtownia Zabawek Toys - Lublini strasznie lubilam sie nimi bawić, Frankowi tez takie kupie jak troche podrośnie
podobają mi się tez takie http://allegro.pl/klocki-drewniane-do-nauki-i-zabawy-dziecka-ag279-i1810360793.html

z
egar to wazna rzecz ZEGAR EDUKACYJNY Z KLOCKAMI - porównaj ceny - NOKAUT.plno i najważniejsza rzecz VOILA - Uśmiechnięte CYMBAŁKI dla najmłodszych (4082059)a także Drewniana Chatka
:-)

drewnianych klocków też mamy sporo :-) kolorowych , które się nawija na sznurek , można robić korale z nich albo układać w wieżyczkę ,
dużo lego, mega bloksów (pasują do lego) itp...
ale npp taki Edek na kiju ten przedostatni to u nas był o zgrozo najgorszy...
niemal zabity kot, powybijane szyby w drzwiach , jak coś stało na stole było strącane Edkowytm kijem... bo Vika waliła tym we wszystko
nawet sama sobie po głowie nim dała:eek:
więc Edek poszedł w odstawkę w mgnieniu oka...
a taka piramidka tak samo leżała i do niczego nie służyła.. ani tych kółek pogryźć się nie dało .. ani nic... i się nie bawiła :-p

także co dziecko to zabawki :-)

marzena my też mamy takie "gierki" dla Viki typu Elefun , albo hippo..
staramuy się kupować coś przy czym wspólnie będziemy mogły posiedzieć ...
jednym słowem mamy zróznicowane zabawki ale takie które wiem ze zainteresują moją małą..

achhh jak dobrze dla rodziców że sa te wszytskie cudenka:-) czasem jak cos kupuje dla Tymola to mam wrażenie, ze ja mam z tego większa radochę niż on:-D jakies niewyżycie z dziecinstwa;-) szkoda tylko, ze lalek Tym nie chce;-) te drewniane cudenka z Ikei bardzo mi sie podobają i już mam w planach ich zakup jak tylko dotrę do Ikei:-)

Kamcia podjarana twoim filmikiem licytuje SKOCZEK ZEBRA FISHER PRICE (1932698086) - Aukcje internetowe Allegro :-) trzymaj kciuki zeby mi się udało:-) a jak nie to szukam innej aukcji:-)

Kamcia, ale duzo tych zabawek macie.
Mati przerzucił się ku mojej uciesze na lego. Zbierał już gormity i bakugany, Ostatniego bakugana kupił sobie miesiąc temu za własną kasę za 61 zł i teraz tego żałuje, bo Mu powiedziałam ile lego za to by miał. W ogóle On uwielbia duperelki z kinder jajek, z mc donalda itp, a ja to tylko do kosza w ukryciu. Teraz nawet gazety są z zabawkami. Ale jego zabawki to wrzucam w pudła i luz, a Maja to już widze jak wózki porozstawia i lalki i kuchenkę itd. Trzeba będzie pokój dobudować na zabawki jak nic.;-)

Jakbyście widziały ile Paula ma zabawek! I nie od nas! Od swojej babci i cioci. A one zaczynają kupować już w listopadzie. Na Mikołaja wór i dwa wory na BN. I niekoniecznie dobrej jakości. Idą w ilość a nie w jakość. I najdalej w Sylwestra ja zaczynam niektóre rzeczy wywalać bo już połamane i zniszczone. My z A kupujemy jej powiedzmy coś z kolejki Tomek za 150 zł. i jakieś słodycze i to jest prezent a od tamtych dostaje równowartość naszego prezentu ale w drobiazgach: domek dla lalek, lalkę, wózek, grę, dwa pudełka puzzli, maskotki, ubranka, coś co gra i świeci, kredki, naklejki, IwieleInnychDupereliCoTylkoGracąWpokoju. A mnie trafia. Bo nie ma gdzie tego upychać. I oczywiście bawi się tym wszystkim góra tydzień. Ale nie przegada się. Was też to czeka!

reklama
U nas się przegada ;-)

Wszystkie klamoto-prezenty idą prędzej czy później do śmietnika, dlatego do mnie spływa kasa na prezenty i ja kupuję dzieciom co trzeba (pod choinkę).

Nikt lepiej od rodziców nie wie jakie predyspozycje ma dziecko, o czym marzy a czym faktycznie będzie się bawiło. Dzieci niestety chcą zabawki które widziały w reklamach albo mają koleżanki/koledzy, ale to już inna bajka.
Chociaż tyle, że dziadkowie nie buntują się przeciw moim propozycjom, bo w pewnym momencie Zuz miała tyle zabawek, że już nam zabrakło pomysłów co jej kupować a tak to ja mam problem a reszta z głowy :sorry:

Do góry