reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Żelka fajna pościel, a co żelu musteli- to już spakowany jest do torby szpitalnej:) nie polowałam na promocje w dwupaku, bo trafiłam na obniżkę 25% na wszystko.A nie jestem pewna czy na tyle mi się spodoba ten żel aby używać go długo.Krem jak dla mnie odpada,za długo się wchłania.Zobaczymy jak z żelem będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
a mi się udało kupić żel poporodowy z Musteli 2 x 200 ml za 98 zł z przesyłką ale tylko dlatego że opakowanie było jeszcze w starej grafice a termin ważności jest do lipca:tak: gratis otrzymałam jeszcze jakieś inne kremy...
póki co tej aukcji nie widzę ale jak tylko się pojawi to ją tu zapodam :-)

Posciel ekstra, ja mam ta z serii w te paseczki i powiem Wam, ze lipa totalna, tzn. strasznie jest sztywna i cos czuje, ze kilka pran i sie wypierze totalnie :-( dobrze, ze chociaz tania byla...

jaipur ja tez widzialam te staniczki, sliczne sa i widac, ze ladnie biust ukladaja tlyko, ze dla mnie sa one zbyt mocno zabudowane...

a o jakiej Wy musteli piszecie? Tej na widoczne juz rozstepy czy jakiejs innej?

mandrzejczuk, ten żel poporodowy niestety nie jest na rozstępy:-( ale Mustela ma taki produkt na nie:

MUSTELA 9 INTENSYWNY KREM NA ROZSTĘPY 75 ml (1565285425) - Aukcje internetowe Allegro

opis żelu poprodowego:
Błyskawicznie działający, regenerujący preparat do pielęgnacji ciała dla wszystkich kobiet, które urodziły dziecko.
Dzięki potrójnemu działaniu, żel pomaga zlikwidować obwisłości skóry oraz nieestetyczny nadmiar tłuszczu:
- Przywraca jędrność tkanek dzięki kombinacji Elastoregulatora (peptyd pochodzący z soi, który pomaga przystosować skórę do naciągania tkanek) oraz Centella asiatica (Wąkrot), których działanie ujędrniające jest znane.
- Pomaga przywrócić figurę dzięki opatentowanej kombinacji dwóch aktywnych czynników: Genisteinu (ogranicza liczbę komórek tłuszczowych, stymuluje uwalnianie zmagazynowanego tłuszczu, stymuluje syntezę kolagenu) oraz Perełkowca Japońskiego (Sophora Japonica), których właściwości pomagają usunąć nadmiar tłuszczu przy jednoczesnym ograniczeniu formowania się tkanki tłuszczowej.
- Przynosi dobre samopoczucie oraz ożywienie natychmiast po zastosowaniu, dzięki swojej świeżości oraz efektowi ściągania skóry. Energetyzuje oraz przywraca uczucie kobiecości.

Produkt hipoalergiczny, na bazie naturalnych związków aktywnych, formuły o wysokiej tolerancji, dostarczają komfortu i bezpieczeństwa.Rezultaty widoczne są już po 4 tygodniach:
- jędrniejsza skóra: 84%
- wzmocniona skóra: 89%
- zregenerowana skóra: 81%
- smuklejsza figura: 75%
- dobre samopoczucie: 91%
(testy przeprowadzono pod kontrolą dermatologiczną, uzyskane po 4 tygodniach stosowania przez grupę 92 kobiet, które urodziły dziecko w ciągu nie więcej niż 3 miesięcy)

ZALETY:
- przyjemny w użyciu i nie wymaga długiego wcierania dzięki szybkiej absorpcji;
- pomaga poczuć się kobieco, przywrócić właściwą strukturę delikatnej skóry, jędrność;
- nie zawiera alkoholu ani kofeiny, może być stosowany podczas karmienia piersią;
- przyjemny i łatwy w użyciu, dzięki butli z pompką-dozownikiem
- bezpieczny podczas karmienia piersią, ponieważ nie zawiera alkoholu ani kofeiny
- efekty widoczne już po 4 tygodniach stosowania;

Sposób użycia: Żel należy codziennie, delikatnie wcierać w różne wymagające tego partie ciała (brzuch, biodra, uda, itd.) przez co najmniej jeden miesiąc. Stosować raz lub dwa razy dziennie. Jeden miesiąc = 1 - 1.5 butelki. Nie stosować na blizny po cesarskim cięciu.

Posciel ekstra, ja mam ta z serii w te paseczki i powiem Wam, ze lipa totalna, tzn. strasznie jest sztywna i cos czuje, ze kilka pran i sie wypierze totalnie :-( dobrze, ze chociaz tania byla...

jaipur ja tez widzialam te staniczki, sliczne sa i widac, ze ladnie biust ukladaja tlyko, ze dla mnie sa one zbyt mocno zabudowane...

a o jakiej Wy musteli piszecie? Tej na widoczne juz rozstepy czy jakiejs innej?

Kurcze mandrzejczuk zmartwiłaś mnie, że ta pościel taka sztywna :/ nawet po praniu w tych dzieciowych specyfikach - po których wszystko jest miekkie jak kaczuszka? ;( a co do rozstępów, po porodzie spróbuj tego żelu na blizny contactubex - nie jest drogi a ponoć przy wczesnym i regularnym stosowaniu dobrze działa na blizny

Ostatnia edycja:
Co do staników to ja mam dwa z fiszbinami, jeden "nocny" bez - taki beznadziejnie trzymający ale na wkładki dobry, i jeden taki mięciutki i rozciągliwy nie rozpinany do karmienia ale łatwo z niego wyłuskać cyca.

Chusteczki u mnie na razie Dzidziuś bo starsza córka używa do kupy, rączek itd. A ja powiem szczerze używam ich do ... sprzątania. Świetnie zbierają kurz, wycieram nimi blaty w kuchni, stół...

Dziewczyny a ja mam pytanie, czy któraś kupuje, albo już ma monitor oddechu? Ja się zastanawiam, ale raczek kupię coś takiego. Tylko nie wiem czy kupować matę pod materacyk, czy może lepiej takie małe urządzenie przyczepiane do pieluszki. Czy któraś ma w tej kwestii jakieś doświadczenie?

Mam monitor, taki pod materacyk. Pomijam kwestię tego czy zakup ma sens czy nie bo każdy ma swoje zdanie i musi to przemyśleć a dyskusji tutaj już trochę było.

Nasz monitor to Angelcare. Obsługa bezproblemowa, można sobie regulować czułość ale w instrukcji jest powiedziane jaka jest zalecana. Mata jest czuła. Zdarzyło się, że dziecko podpełzło sobie przez sen gdzieś gdzie mata słabo zbierała bodźce i alarm się włączył ale tak powinno być. Ważne, żeby nie dostać zawału w nocy ;)

No i kwestia podstawowa bez względu na posiadanie monitora - trzeba nauczyć się udzielania pierwszej pomocy dziecku. Na porządku dziennym jest to, że dziecko się zakrztusi albo wsadzi do buzi coś czego się nie je i trzeba wiedzieć co zrobić. Moja córka nie raz dławiła się skórką z bułki, kawałkiem chrupka. Raz wyciągnęła korek ze śmieci i wsadziła do buzi a wyjąć łatwo nie było. Dzieci jedzą patyki, kapsle, żołędzie, pety. To normalne, że są ciekawe. I nie ma co łudzić się, że nas to nie spotka bo pilnujemy dziecka. Dzieci również się przewracają, uderzają w głowy i rozcinają skórę. Umiejętność udzielania pierwszej pomocy to podstawa, zarówno tej podstawowej jak opatrywanie guzów jak i tej bardziej zaawansowanej jak przywracanie oddechu czy przywracanie przytomności przy zemdleniu (dziecko czasem może się zanieść i zemdleć). Tak więc nie można myśleć "jakoś to będzie". Ale przecież to wiecie ;)

marzena, ja również używam tych chustek do tego co Ty. Mati jeszcze tyłek nimi wyciera, a ja kurze. Co do udzielania pierwszej pomocy, masz rację, ale ja jestem taka panikara, że potem nie łatwo mi zachować zimną krew. Często zastanawiałam się co robić, gdy dziecko straci dech.

reklama
Żelka niestety ale badziew totalny ta posciel...prasowalam ja na najwyzszej temperaturze z woda i powiem ci, ze nadal jest pognieciona i wcale nie widac zeby byla prasowana...polozylam ja do lozeczka na plasko moz etak sie wyprasuje...

A ja rozstepow nie mam na szczescie, wiec mi nie potrzebna ta mustela tlyko nie zajarzy;am wlasnie o jakich Wy kremach piszecie, czy na rozstepy czy ogolnie o jakichs regenerujacych ogolnie po porodzie.

Ja dzisiaj dorwalam promocje w Tesco na szampony i plyny do kapieli, szkoda, ze na butelki nie mieli...Jestem zmartwiona jednym faktem terazniejsze pieluchy tetrowe to jakas masakra. Sito totalne, a ceny z kosmosu, ja juz nie wiem gdzie mam kupic porzadne grube tetry...

Do góry