reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Ja mam ten problem, że rozmiarów moich brak najczęściej jeśli o staniki chodzi...ech od zawsze..
Zastanawiam się, gdzie kupić pampersy i czy nie wziąć od razu rozmiaru 2. A dziewczyny które kupują pieluszki firmy Pampers który rodzaj bierzecie?
No właśnie mam koszulę nierozpinaną do porodu (taką której nie szkoda będzie) ale chyba zaopatrzę się w coś rozpinanego

Ostatnia edycja:
reklama
ten bialy z koroneczka tez mi wpadl w oko, bo ma go wasal83 a jak bede brala u niego *******ki to chyba i ten staniczek tez wezme, bo w domu mam tylko 2 i w tym jeden taki sportowy na cienszych ramiaczkach i jeden mam usztywniany na fiszbinach z Kingi ale nie karmiacy i to jedyne staniki, ktore na mnie wchodza teraz...

na razie boję się kupować "hurtowo" czyli w tych zbiorczych promocjach, bo słyszałam ,że trzeba sprawdzić na maluszku- sprawdzić które nie podrażniają w praktyce i jak będę wiedziała na bank, dopiero będę polować na promocje.Bo co potem zrobię z 6 paczkami chusteczek?jako papier toaletowy zużyję?
Co do staników, to z alles są całkiem fajne,ale nie kupiłam żadnego bo jak zmierzyłam jeden to mi cycki wystawały górą,, poprzestałam na HotMilk'u- jeden ciemny- bordo, dwa jasne- krem i zółty, wszystkie karmniki odpinane i mega wygodne, bezfiszbinowe.Teraz już je noszę, jest jeszcze troszkę miejsca w nich,ale niewiele tak z pół rozmiaru.W takich "zwyklakach" czuję sie jakby biust mi wisiał i miał zero podtrzymania.Poza tym obwodem można się obwiązać dwa razy.

Załączniki

• file_6.jpg
    file_6.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 41
  • HOTmilk WC stanik.jpg
    HOTmilk WC stanik.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 38
  • HOTmilk LU stanik mini.jpg
    HOTmilk LU stanik mini.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 41
Jaipur śłiczne te staniczki z "ciepłego mleczka" ale jak dla mnie to troche za drogie jak na te kilka miesięcy
Mendrzejczuk dzięki za podpowiedz też kupię u tego sprzedawcy to sobie jeszcze majciorki zamówię i poogladam co tam ma jeszce dzieki

heh, zastanawiam się jak to będzie u mnie ze spaniem w staniku, bo nigdy tego nie robiłam, ale jak będą cieknąć to przecież nie obwiąże się bandażem.Mam 2 koszulki do karmienia z wbudowanym stanikiem , z zamiarem spania w nich, ale czuję ,że się umęczę ,bo do tej pory spaliśmy zawsze bez niczego.Ale to lepsze niż pływanie w mleko, zwłaszcza ,że mąż organicznie nie cierpi mleka i ucieka nawet jak naleje sobie w kubek:-D

na razie boję się kupować "hurtowo" czyli w tych zbiorczych promocjach, bo słyszałam ,że trzeba sprawdzić na maluszku- sprawdzić które nie podrażniają w praktyce i jak będę wiedziała na bank, dopiero będę polować na promocje.Bo co potem zrobię z 6 paczkami chusteczek?jako papier toaletowy zużyję?.

Ja mam ten plus,że w razie czego to moja starsza córeczka będzie używać tych chusteczek,bo są rewelacyjne latem do obcierania buzi i rączek,albo w podróży ;-)

Ja chusteczki też kupiłam z Pampersa w trzy-paku bo była promocja, jak dziecku nie będą pasować to ja zużyję :D
A tak to też kupuję narazie w małych opakowaniach wszystko w razie gdyby mała miała alergię.

Kurcze a ja mam zapas pampersów i chusteczek i kremików i wszystkiego i nawet o alergii nie pomyśłałam, że może sie przydażyć :p no cóz najwyżej oddam zapasy koleżance co rodzi pod koniec czerwca ;)

Zamówiłam sobie pościel dziś wielki zestaw POŚCIEL!!! 20CZ!!!90@120 ZASŁONY+moskitiera gratis (1545477789) - Aukcje internetowe Allegro fioletowego słonia z moskitierą ;)
oraz żele poporodowe z musteli bo są w promocyjnej cenie w dwupakach MUSTELA ŻEL POPORODOWY REGENERACJA 2x200ml APTEKA (1548251625) - Aukcje internetowe Allegro + balsam do brodawek tez msuteli - jakoś polubiłam kosmetyki tej marki, póki co spełniają swoje zadanie.

No i chyba będe miała wszystko już, do pupy zakupiłam linomag, dostałam w aptece całe pudełko próbek kremów szamponów i płynu do kąpania Ollatum soft (chyba dlatego że kupiłam zestaw z szlafroczkiem - właściwie dla szlafroczka bo jest przecudniasty) :p

reklama
Do góry