reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Bra hahah wlasnie wyobrazilam sobie ta kobite i nie moge przestac sie smiac :-D mnie zawsze jakos odrzucaly takie widoki ja rozumiem, ze to naturalne ale jednak intymne, cycki i pisutki tez sa natura ale jakois nikt z golymi po ulicy nie chodzi. Mogla sie chociaz jakas pieluszka zaslonic albo kocykiem...

A jesli juz przy karmieniu jestesmy to jakie pojemnosci i ilosci butelek kupujecie? 250ml, 150ml ? Czy jedna i druga?

reklama
amandae, zapomniałam powyżej wkleić zdjęć koszul, które kupiłam 8[4].jpgk11.jpg
mandrzejczuk, ja mam dwie po 250 antykolkową TT i zwykłą TT. Dokupię jeszcze małą, ale na razie to wystarczy.

Matusia ja mam dwie dokładnie takie jak Twoja dwuga z guziczkami. Tylko inny rysunek. Jedna mam różową a drugą niebieską. I są bardzo fajne.

Mandrzejczuk zależy na jakie karmienie się nastawiasz. Jak tylko piersią to jedna mała butelka i jedna duża moim zdaniem wystarczą. A jak na mieszankę to ja miałabym po dwie bo małe na krótko wystarczają ale jedna byłaby do herbatek druga do mleka a potem dwie duże do mleka. Zawsze można dokupić.

matusia z kolorów to jeszcze taki:
jumperxclassic15_01.jpg
I mam takie same dwie koszulki ja ty z żyrafką, z guzikami po bokach. Narazie ne robię zapasów jak coś to dokupię.
Staniki do karmienia tez mam dwa na początek. Tutaj sobie zamówiłam takie miękkie ale z fiszbiną.
Amazonka - Staniki do karmienia, bielizna ciążowa
Tylko zastanawiam się czy do porodu musi być koszulka rozpinana????

No to kupie jedna na 250ml i druga na 150ml, nastawiam sie na cyca, bo musze to ilosci pokarmu z siebie jakos wydoic, wiec chyba starcza mi na poczatek, a w razie co dokupie jeszcze. Dziekuje Wam za rady

Matusia ja mam koszule bardzo podobna do tej pierwszej tylko z bocianem i zamiast niebieskiego jest rozowy i nie mam guzikow tlyko te dziurki na cycki, ale musze przyszyc jakies zatrzaski, bo jak bez stanika to cale wymiona na wierzchu sa :-D

A do porodu to musze na ryncaju jakas kupic, bo szkoda mi nawet te 3 dychy wywalic na raz i zaplamic...

Dziewczyny a firma Alles jakie piekne modele stanikow do karmienia wprowadza widzialam katalog i jakie pieknosci to mowie Wam striptizerka na rure nie powstydzila by sie je zalozyc, ale nigdzie na stornie ani na necie ich jeszcze nie ma u mnie w sklepie bede w maju dopiero ale kupie se ze 3 na bank! Ciort z tym, ze po 8 dych ok. wyjda ale zwrot z podatku do maja powinnam miec to zainwestuje :-D

koniczynka_00 u mnie do porodu musi byc rozpinana, bo klada dziecko od razu na gole piersi, a jak nie masz rozpinanej to kaza ci swoja zalozyc, szkoda, bo ja myslalam ze kupie po prostu wielki t-shirt tanim kosztem, a tu lipa niestety...

co raz to drozsze, ale jak widzialam jakie piekne sa te staniczki z fiszbina, koronki, satyna rozowa, czarna, w panterke no jak wcale nie do karmienia, a ze i tak mam tlyko jeden taki wyjsciowy stanik a reszta te szmaciaki to i tak bede musiala kupic. Moze jak wezme 2 to wytarguje troche znizki :-D

reklama
O mi też się podobają te Alles, i chyba nawet gdzieś widziałam w swoim rozmiarze, bo tak to niewiele jest karmników dla "stanikowo uświadomionych". Ale jakoś nie chcę przez neta kupować, poczekam aż w sklepie dostaną wreszcie dostawę i przymierzę. No i nie wiem też czy brac ciut większą miseczkę czy już nie urośnie mi nic, albo np urośnie na tydzień tylko.

Do góry