reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
koniczynko witaj w klubie TAKO :-D kolorek super

bubbles sliczny masz ten kolorek wozka.. uwielbiam niebieskiie i turkusowe kolory:tak:
a jesli chodzi o stelaz to nie w moim typie:zawstydzona/y: ale to Tobioe musi sie podobac bo wiadomo ile ludzi tyle opini;-)
slicznie bedzie sie malu w nim wozil:-)

Bardzo ładne wózki dziewczyny.

Koniczynko ja widziałam taki wózek tako ale szary z różowym i ten szary jest baaaardzo ładny. Ja też mam szaro-srebrzysty z turkusem ale inny model wybraliśmy. A Wy już zdecydowaliście jaki model ostatecznie? Ja byłam niemal pewna a w sklepie jednak jak mi pokazali ten najnowszy to miłość od razu :D:D:D

Co do allegro to denerwują mnie ludzie którzy przy płatności przez allegro czekają na kasę na koncie. To po co to płacę z allegro? Chyba niektórzy nie rozumieją tej funkcji. Albo nie ufają że allegro przeleje im te pieniądze ;) Ja też sprzedaję na allegro i wiem, że jak ma się inaczej ustawione te płatności to allegro może ich nie przelać wcale do momentu aż zażądamy.

Przyszła moja paczka z allegro, a wniej: kocyk, ręczniczek,smoczki, oliwka,krem do pupci,łańcuszek do smoczka,gaziki na pępuszek,szczoteczka do włosków,pieluszki tetrowe,flanelowe i pampersy,chusteczki oliwkowe,stanik do karmienia,koszule do karmienia,majtki siatkowe (ale śmieszne:-D), gigantyczne podkłady poporodowe,podkłady na łóżko.
Niby same pierdółki a cieszą:-p

Hej Mamusie!

nasz niebiesko-turkusowo-polyskujacy wozek to Quinny Buzz 4 bo ma 4 kolka, mozna tez dokupic samo przednie jedno kolo i wtedy to system Quinny Buzz 3.
Wiem, ze jest fajny, bo siorka go miala w PL, a tu w Uk jest bardzo popularny i dobrze sie wozi zwlaszcza na 4 kolkach. Niepolecany na nierownym terenie lub na stromych podjazdach na schodach, ale tu w UK podjazdy sa zawsze plaskie z uwagi na niepelnosprawnych wiec mysle, ze bedzie sie dobrze wozil, no i wpina sie w stelaz fotelik Maxi-Cosi of course :)

no ja jeszcze musze kupic stanik do karmienia

A pieluszek flanelowych nie mam. Tylko tetrowe. Potrzebne sa? Powiedzcie bo ja zielona

dariaa to zależy jak chcesz maluszka chować. Ja małą Gabi miałam na tetrowych (chyba,że gdzieś jechaliśmy to pampers), a flanelowe pieluszki przydatne były mi głównie jako podkład na przewijak (żeby pupcia nie zmarzła), a latem w upały zastępowały kocyk w łózeczku czy wózku. Na początku po kąpielach podkładałam flanelową na ręcznik,bo skóra noworodka delikatna. Później podkładałam też na podusię w łóżeczku,bo główka maluszka lubi się pocić, albo po prostu sobie na ramię jak mała była po jedzeniu i mogło sie ulać;-)

Tak jak Persefona pisze. Flanelowe są fajne do przewijania jako podkład w domu i poza, do przykrywania w lecie, do lekarza (u nas trzeba mieć własne pieluchy bo nie wszędzie są podkłady jednorazowe z rolki). Kładłam też pieluchę na pościel bo mała bardzo ulewała i szkoda prać non stop prześcieradło a tak tylko pieluszkę wymieniałam.

Po kąpieli używałam bardziej tetrowych bo lepiej piją wodę, do karmienia też w lecie robiłam z tetrowych "barierę" na ręce między swoją skórą a główką dziecka bo obie się bardzo pociłyśmy.

reklama
aha, dzieki dziewczyny, ja wlasnie kupilam tetrowe z mysla o tym
Ale flanelowe sa chyba przyjemniejsze w dotyku niz tetrowe co? I teraz zastanawiam sie czy nie dokupic kilka ..

Do góry