reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

jeśli chodzi o wózki to ja jestem tylko za TAKO na dyżych obrotowych kółkach:tak:

widze że trochę z tematu zeszłyście;-)Yra słodko mały pełza..
moja nie pełzała wogóle, jak miała 8 miechów a nawet wcześniej już chodziła , a później zaczęła raczkować ale to już tylko podczas zabaw , a nie w celu przemieszczania się...

aha sylwia, ja też miałam fotelik bez bazy , i uważam ze jest równie bezpieczny , widziałam albo słysząłam gdzies że baza się może złamać podczas wypadku...
i jestem pewna że gdzieś to widziałam , więc czy jest bezpieczniejsza to nie wiem, wiem też że nie każda dokupiona baza pasuje do fotelika , i czasem ciężko się odpina fotelik od bazy(jeśli np zamiierzasz fotelik montoważ do stelaża wózka na zakupy czy coś to łatwiej bez bazy)
a sam fotelik dobrze przypięty nawet nie drgnie bo jest otoczony pasem

Ostatnia edycja:
reklama
Zanka jestem z mutsy mega zadowolona, mam model urban raider na czterech dużych pompowanych kołach, sprawdziła się w każdych warunkach, piasek śnieg, kamienie.
Mnie w tym moim wózku urzekła prostota, bo składa się tylko z jednej rurki:-), super się go prowadzi bo ma skrętną oś, fajnie się składa mieścił mi się nawet w seicento, no i ma super fotelik który rozkłada się na płasko i spokojnie może posłużyć jako gondolka, nawet na dłuższy spacer się nadaje, bo dzidzia sobie płaściutko leży:tak:, ma tylko bardzo mały kosz na zakupy, ale teraz jest do dokupienia dodatkowy kosz mocowany na ramie.Spokojnie mogę polecic ten wózeczek.

paula04 dzięki za info- tego właśnie było mi trzeba.
Dopisuję go w takim razie ma listę zakupów dla naszego Alejandro :-D

jolek27 - absolutnie nie miałam Ciebie na myśli, spokojnie ;-)
Po prostu na innych forach wyczytałam że małe koła z przodu są średnio wygodne. Chciałam tylko poznać opinię osoby która ma tego typu wózek i okazuje się że to wcale nie musi być przeszkodą przy innych walorach wózka.

Już kiedyś napisałam że wybór wózka to kwestia gustu i finansów.

Ostatnia edycja:
hej brzucholki słuchajcie wróciłam właśnie z miasta byłam w super-pharmie i jest parę kremików Mustelli w promocji. Tak informacyjnie gdyby któraś potrzebowała :-)

A ja w sobotę trochę chodziłam po sklepach dziecięcych, tak dla orientacji, miałam kartkę z wypisanymi modelami wózków, które chciałam "na żywo" zobaczyć i sie podłamałam:baffled: nawet z Tako nic nie było (tylko na zamówienie), właściwie to nic z moich typów nie zobaczyłam:crazy: a więcej inf mam w necie, niż od ekspedientek w sklepie:baffled:
stwierdziłam, że będzie łatwiej kupić auto niż odpowiedni wózek...
dobrze, że jeszcze czas na decyzję...

O, a ja z mamą byłam w sobotę na zakupach i też zaszłyśmy do dziecięcego. Hitem był dla mnie wózek z wbudowaną taką jakby rękawicą w rączce dla osoby która prowadzi. Dla takiego zmarzlaka jak ja to świetne rozwiązanie. Kto wie czy na zimę sobie nie sprawię - takie rękawice okazuje się można kupić osobno Rękawice doczepiane do wózka dziecięcego | jejdziecko.pl
Ale poza tym nic ciekawego nie znalazłyśmy, po nowym roku zaczniemy się rozglądać za wózkami konkretnie.

yra- wózeczek rzeczywiście bardzo oryginalny :tak: a synio słodziutki!

Tak jak wcześnie pisałam nie mamy jeszcze jednego zdecydowanego faworyta wśród wózków ale pewna jestem w 100% że nie będzie to wózek trzykołowy i cena nie przekroczy 1500zł ;-)

ja jak oglądałam wózki w ie to mi się żadne nie podobaały , a Tako po prostu zamówiłam.. i tyle o nim wiedziałam i widziąłam co na stronce z allegro, nawet go nie oglądałam na żywo bo nie było jak:sorry:
a inne mi się nie podobały z wygladu , albo z opcji.. więc został tylko ten.. i tak go kupiliśmy:-p

czytam co piszecie o wozkach,ale powiem Wam, ze ja wybiore Quinny, uzywany of course z uwagi na cene ;)
moja siostra wozi w nim coreczke i ja mialam okazje go prowadzic, wiecie, ze mozna go prowadzic jedna reka nawet? przy dwojce dzieci to duzy plus! moja siostra jest drobna a Quinny nie jest wielki wiec pasowal Jej gabarytami nawet do Jej budowy...
stelaz sklada sie bardzo latwo i nie zajmuje duzo miejsca w bagazniku, mozna do niego wpinac gondolke, potem spacerowke oraz fotelik...
dla mnie to typ numer 1, czekam tylko zeby sie Fasolka pokazala plciowo i zaczne szukac kolorystycznie :) choc i tak kooocham czerwony!

reklama
dziewczyny mam pytanko , pytałam na innym podforum..
ale koleżanki uznały że to dziecinne...
znaczy To..
chciałam kupić małej łóżeczko do spania
tak na teraz bo zwykłe łóżko ma w pokoju ale mi się nie podoba, bo pokój kolorowy a łózko takie "nudne"
chciałam kupić coś z takich :
DISNEY PRINCESS Łóżko Łóżeczko Księżniczki (1333857011) - Aukcje internetowe Allegro
DORA Łóżko drewniane Łóżeczko Super prezent (1341260685) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO DZIECIĘCE - ALA KWIATEK ! TANIO !! (1330806232) - Aukcje internetowe Allegro
Meble dziecięce BabyBest - Łóżko Romantic (1337967096) - Aukcje internetowe Allegro
SOFA, ŁÓŻKO DLA DZIECI STAŚ, GWARANCJA!!! (1335458687) - Aukcje internetowe Allegro

i poradźcie czy są odpowiednie dla mojej małej , no i sa z myślą do używania tak do 7-8 lat
oczywiscie mi się podobają w takiej kolejności jak wkeliłam
nie chce żeby zajmowało też za dużo miejsca.. i żeby pasowało do dziewczęcego pokoiku:-)

Do góry