reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
dziewuszki mam do was pytanko: do ilu miesięcy tak mniej więcej dziecko śpi w łóżeczku, a od kiedy można je "przenieśc" do dziecięcego łóżka ? pytam, bo zastanawiam się, czy nie kupić kołyski zamiast łóżeczka, skoro w pokoiku i tak będzie już stało łóżko, w którym mała będzie spać gdy podrośnie?

Bra kołyska posłuzy Ci bardzo krótko dopuki dziecko nie zacznie się dzwigać myśle że do około 4 msc juz nie pamietam a łuzeczko to przynajmniej do dwóch lat o ile nie dłuzej :-Dzreszta sama się przekonasz że takiego dwulatka cięzko położyc do łuzka zeby z niego przed zasnięciem z 10 razy nie wyszło ja tak miałam jak się przeprowadzilismy i zrezygnowałam z łuzeczka to mała wedrowała kiedy chciała a iw nocy nie byłonad nią kontroli:-D

dziewuszki mam do was pytanko: do ilu miesięcy tak mniej więcej dziecko śpi w łóżeczku, a od kiedy można je "przenieśc" do dziecięcego łóżka ? pytam, bo zastanawiam się, czy nie kupić kołyski zamiast łóżeczka, skoro w pokoiku i tak będzie już stało łóżko, w którym mała będzie spać gdy podrośnie?

u nas w kołysce mała wcale nie chciała leżeć.. ale jak pisze jandia posłuży krótko...

moja mała jednak w łózeczku spała do 8 miesiąca:tak:(z czego od 4 miesiąca już na opuszczonym bo sama wstawała do siadu) później już w zwykłym łózku bo jakoś odechciało jej się tam zasypiać a i odłożyć się nie dała:sorry2:
więc na zwykłym łózku kładłam się z nia zasypiała i wychodziłam...
i tak zostało do dziś;-)

To ja rekordzistka, bo Mat swoje łóżko dostał w wieku 4 lat :zawstydzona/y:, to które na kącikach wstawiłam. Nie będę się tłumaczyć, bo to zła postawa była, ale mój cycuś spał ze mną. I wszyscy mówili że będzie rozcieciany, a On taki zaradny (tak mi nauczyciele mówią).

marzena, świetny wózek a kolory i wzór idealne. Bardzo mi się podoba.

Widzę, że wszystkie nówki wózki macie.

Prześliczne tygryskowe ubranka! Synek będzie w nich nieźle brykać ;-)

Wózek super, bardzo fajny i ma podobną konstrukcję jak Tutek, tylko przód bardziej wysunięty

WÓZKI DLA DZIECI WIELOFUNKCYJNE - GRANDER - Tutek - wózki dziecięce, łóżeczka dziecięce, mebelki dziecięce, akcesoria dziecięce. Odwiedź nas...

Z łóżeczkiem to różnie, zależy od dziecka, od matki, od łóżeczka. Nasza łóżeczko ze szczebelkami miała do 3 lat, wyciągnęłam tylko dwa boczne szczeble i mogła bezpiecznie wyjść a nie wypadała w czasie snu z łóżka (bardzo niespokojnie spała od urodzenia). Po to mamy w łóżkach obniżane posłanie i wyjmowane szczebelki, żeby stojący malec mógł bezpiecznie z niego korzystać. W okolicach 4 roku przerobiliśmy je na kanapę (mamy łóżeczko od 0-7 lat z VOX-u). Poszła do szkoły, dostała dorosłe łóżko.

reklama
Mają podobne rozwiązania i od razu przyszedł mi na myśl ;-)

captiva-2w1.jpggrander_011.jpg

Do góry