reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Ja łóżeczka ostatnio na allegro oglądałam. Już nawet za 300zł można kupić z materacem i pościelą. Niestety nie mogę sobie poszaleć finansowo i chyba na takie się skuszę.

ja tez jeszcze nie mam lozeczka.
znajoma polecila mi kupic jak najmniejsze, bo jej zdaniem dziecko gubi sie w takim standardowym90x120 no i podobno dziecku przytulniej w mniejszym lozeczku...
ale jakos nie widzi mi sie wymieniac lozeczka co jakies kilka mc, wiec wiem napewno ze kupie w standardowym rozmiarze ;)
i prawde mowiac wybiore jedno z najtanszych a bardziej skupie sie na materacyku.
http://www.ringoshop.no/varebilder/stor-14770-13.09.2010151226.jpg o np taki zwyklaczek mi sie podoba.

Dziecko faktycznie się "gubi" ale zawsze można malucha kłaść w poprzek na początku. U nas w drugiej połowie łóżeczka siedziały maskotki :)

My kupujemy turystyczne ale żeby miało na wyposażeniu :
- przewijak
- budkę
- pałąk z zabawkami
- tą lampkę pieska
- uchwyty do wstawania
- przybornik i kieszeń
- moskitierę

Koszt to jakoś 200 zł z kawałkiem z tego co oglądałam. teraz tylko znaleźć jakiś fajny wzór :) Mieliśmy upatrzony konkretny model, ale strasznie niewymiarowy i nie dostałabym do niego materacyka.

salsera moje też ma te wszystkie funkcje o których napisałaś .. i powiem Ci że lampki wogóle nie uzywaliśmy
no i moskiterii też nie
i również nie uzyłam pałąków do wstawania..
moja mała sama podniosła się do siadu jak miała niecałe 4 miesiące.. i musiałam łózeczko opuścić wtedy to jeszcze miałą za krótkie rączki do pałąków...
no a jak już umiała sama wstawać w łózeczku dopiero do nich sięgała:-D
więc miała późńiej do zabawy;-)

joelk nie ma co kręcić nosem.. turystyczne tez jest fajne.. a nawet łddnie się presentuje takie kolorowe:tak:

Kamcia - my chcemy moskitierę, bo skoro to łóżeczko turystyczne to chcemy brać na działkę, a tam wiadomo ile tego fruwa różnego dziadostwa. A tak weekend na działce, w dzień mogę nawet na dwór wystawić łóżeczko i mieć spokojną głowę że nic go nie ugryzie. Ta lampka to miałam nadzieję ze może taką nocną zastąpić, zresztą ona i tak jest wszędzie w standardzie, podobnie jak płozy do kołyski z których nie chcemy korzystać.

reklama
Jaipur teraz się piesio cieszy że go pani wszędzie ze sobą będzie zabierała :-D Mój waży ze 20 kilo więc jedynie na plecy mogłabym go zarzucać :p Chusta śliczna

Do góry