reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Dziewczyny, nie chce mi się szukać- czy rozmawiałyście na temat wózków? Kupiłyście już, coś polecacie albo coś Was rozczarowało? Jeśli rozmawiałyście o tym to dajcie znać odszukam :)

hehe napewno rozmawiałysmy i to nie raz;-) część ma kupione, in ne nadal się zastanawiaja..
ja mam TAKO jupmep x i polecam go bo jest fajny ,i wygodny
ale jak wiadomo co osoba to opinia..
lepiej jak pokażesz które Tobie się podobaja to będzie nam łatwiej Ci podpowiedziec który jest llepszy:tak:

przedwczoraj prawie wpadłam w depresję- nie mogłam w końcu wybrać wózka:-D Niby oglądaliśmy,ale jakoś w sklepie to wszystkie były podobne. Potem usiadłam do netu- czytałam, sprawdzałam i porównywałam ceny,niby już wybrałam ale zaraz doczytałam coś w ocenach użytkowników co mi się nie spodobało i od nowa.Oczywiście potem się zdołowałam- bo ja się na tym nie znam, w związku z tym nie kupię, siedzę już drugą godzinę przed kompem i nic.Odszukałam link który wysłałam jakiś czas temu mężowi z podpisem- fura dla juniora i kupiłam zestaw na który byłam na początku zdecydowana:-D
Więc mały będzie śmigał w Concord Neo(od razu w zestawie z gondolą i fotelikiem i gadżetami) i tyle było z moich wyborów.
No to mam już z głowy, uf..

Ja na razie mam tylko dylemat z kołami - piankowe czy pompowane. Podobno pompowane lepsze (ktoś wie dlaczego?), ale się można zajechać z dętkami bo się dziurawią. Z drugiej strony piankowe się nie dziurawią ale pewnie mają inne minusy. I bądź tu mądry człowieku...

witam po dłuższej przerwie, już was chyba nie nadrobie ze wszystkim :(
Co do wózków też w pewnym momencie wpadłam w amok, że musi mieć wszystko, mieć mega opinie i jeszcze zmieścić sie do mikroskopijnej windy czyli mieć rozstaw kół ~63 cm.
Co do pompowanych kól - są lepsze na nieróne powierzchnie, lasy pagórki, jazdę po gruzie i dziurawych chodnikach - ponoć piankowe koła po prostu się szczerbią na takich nawierzchniach, nie mówiąc już o większej trudności prowadzenia bolidziku w takich sytuacjach.

jaipur ale kosmiczny ten Twoj wozek :-D podobny stelaz ma tez Mutsy wygladaj jakby gondola w powietrzu sie trzymala.
Ja na poczatku bylam usrana na X-landera XA, ale jak zobaczylam u Kamci Tako Jumpera X, to od razu zmienilam decyzje. No i czekam ciekawe czy juz dzisiaj go przywioza. Ja jedyne co koniecznie chcialam miec to skretne przednie kolka z mozliwoscia blokady no i takie wieksze, zeby nie byly takie maluskie pizdziulki jak w tych lekkich spacerowkach.

witam kochane !
wózek złożony, główkowaliśmy na nim chyba ze 3 godziny! Niby wszystko na klik-klik ale wyjść nie chciało, ile ja nerwów straciłam ;-)
wklejam zdjęcie: w zestawie jest fotelik, spacerówka, kocyk, moskitiera, pelerynka na spacerówkę i gondolę. Wózek serio wygląda spoko, ma przekładaną spacerówkę przód-tył, pompowane koła, nie jest ciężki, fajnie się prowadzi... po mieszkaniu ;-) zobaczymy jak będzie w praktyce :-)

101_0430.jpg
Maxi Cosi Mura 4

Ostatnia edycja:
reklama
Wozek to nie lada wyzwanie dla przyszlych rodziców, potwierdzam bo tez mielismy burze mózgów. My zdecydowalismy sie na Teutonie Cosmo ( walczyla z Maxi Cosi Mura 4 pompowane koła) i juz czeka zapakowana na swojego kierowce.
Kolejne pytanie czy kupowac gondole? Przy 1szym dziecku uzywalam jej niezwykle rzadko, teraz w dobie fotelików i leżących spacerówek moze wydawać sie zbędna, jednak gondola to zawsze największy komfort dla maleńkich plecków tak ze my zdecydowaliśmy sie na gondolkę.?
W skrócie wygląda to następująco:

teutonia-wozek-trojfunkcyjny-cosmo-plus-gondola-alvi-plus-fotelik-tario.jpg

Teutonia Cosmo wygrala dzięki pewnym atutom,
+ megazwrotna i ta lekkosc prowadzenia....
+ jakość wykonania, materiały jak z bajki
+ długa buda w momeci leżącej spacerówki zakrywa wszystko do końca
+ lekka

- piankowe koła i to jest dla mnie kosmos...
- wąska raczka co mężowi nie podoba sie a mnie nie przeszkadza
wink.gif

BTW Concord Neo tez mi sie podoba...

I problem mamy z głowy teraz kolej na łóżeczko!

Do góry