reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Dziewczyny a mi wczoraj udało się upolować w Kauflandzie 3-pack bodów na krótki rękawek za niecałe 19zł! Kupiłam w beżowe misie,ale były jeszcze niebieskie i fioletowe w księżniczki. Ponadto coś dla dziewczynek - spodnie dresowe z motywem Hello Kitty - od rozmiarku chyba 68 różowe,czerwone i fioletowe za 14,99zł. Także polecam pobuszować;-)
Co do laktatorów-ja mam niestety nieciekawe wrażenia...Miałam taki ręczny przy Gabi i strasznie ciężko odciągało mi się pokarm,piersi bolały,a skutek marny niestety. Nie było mowy,żebym odciągnęła pokarm i pojechała gdzieś. Może i z tym wiązał się fakt,że miałam mało pokarmu? Nie wiem,..Ale teraz sceptycznie podchodzę to wszelkich laktatorów i nie zamierzam kupować-tym bardziej,że ceny też nie są tanie,a po co mam wywalać kasę jak może mi się nie przydać.

reklama
Taki podwójny laktator jeszcze bardziej pobudza laktację bo organizm "myśli", że to bliźniaki ssą na raz :) Ale oszczędza czas na bank! Ja żałowałam, że takiego nie miałam przy Pauli bo się urabiałam jak dziki osioł przy odciąganiu. A najbardziej żal mi było jak pokarmu było mało, ściągałam z jednego cyca a z drugiego kapało bez sensu.

Od czego są muszle laktacyjne :-)

670_01_3032.jpg

Vikamcia ja mojego posłałam po laktator jak już byłam w domu i miałam nawał pokarmu. Niestety u nas na wsi w aptece był tylko jakiś chyba "LAKTA PLUS" - taki zwykły. A cholerstwa nie polecam. Poza tym popsuł się dość szybko,a nic mi nie pomógł. Wolałam uciskać dłońmi do szklanki i przystawiać Gabi jak najczęściej do cyca. I tak poradziłam sobie z nawałem lepiej niż z tym badziewskim laktatorem. Teraz mam nieco większe piersi jak miałam z Gabi,ale nie mam w planach kupić laktatora-chyba,że na prawdę będzie mi potrzebny.

A ja wyrodna matka, kupiłam znowu coś dla siebie. Mając dość upychania biustu do starych miseczek sprawiłam sobie nowe cudo :) Mam nadzieję że wystarczy do końca ciąży i że po niej też mi się przyda :)

nie wyrodna, tylko zadbana :tak::-) ja wlasnie dzisiaj wybieram sie na male zakupy dla siebie.musze wreszcie kupic jakis dresik do szpitala i koszule nocna.
hope wydaja sie fajne te muszle laktacyjne, chyba przyjrze sie im w sklepie :-)

Dziewczyny ja mam propozycję może o laktatorach tych muszlach i nakładkach na sutki przeniesiemy się na temat o karmieniu. Bo to jest ważne a na zakupowym nam zniknie. Co Wy na to ?

reklama
Do góry