reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Ha ha super laktator :-) ja taki miałam jak byliśmy w podróży i czułam że moje cyce chcą eksplodować to wtedy jechana hehe albo nie raz jak piwko wypiłam to też od razu do zlewu rączkami ;-)
a tak to mam taki zwykły tani ale się sprawdził w ciężkich chwilach i dziecko nie było głodne dlatego zapytałam bo te Wasze wydają mi się strasznie drogie .

Edit : Jolek kochana znalazłam coś dla Ciebie i Twojego synka - http://allegro.pl/kubus-puchatek-disney-posciel-6-el-90x120-hit-i1474486029.html

Ostatnia edycja:
reklama
Styna świetnie to wygląda, naprawdę kawał dobrej roboty. Ja czekam z tym do kwietnia ale może dlatego że nie mam gdzie poukładać bo ciuchy Rysia nawet po ściśnięciu zajmują dużo miejsca :szok:
Ja mam laktator ręczny i kupiłam go zaraz po powrocie ze szpitala żeby rozruszać laktację bo ciężko było. Gdy siedziałam na macieżyńskim to przydał się kilka razy ale po pół roku wróciłam do pracy więc się wysłużył :tak:

dombar, a w pracy nie ściągałaś mleka dla dziecka. No mi wtedy najbardziej się przydał.
futrzaczku, ja musze mieć laktator wcześniej, po ostatnich doświadczeniach zabieram go w torbie do porodu. Tym razem nie dopuszczę do zatoru i będę odciągać, jak będzie potrzeba, bo to strasznie bolesne było jak miałam zastój, pierś jak kamień, a położone dały mi tabletkę przeciwbólową i plastikowy kubek i kazały odciągać, a ja zaryczana wydzwaniałam do mamy bo nic mi nie leciało. Co za wspomnienia, już mi gęsia skórka na samą myśl wychodzi.

dziewuszki, więc czy dobrze rozumiem, że aby nie dopuścić do zatoru, trzeba systematycznie odciągać pokarm, czy tylko wtedy gdy sie czuje, że w piersiach pełno ? a jak to jest w takim razie z kobietami, które nie chcą karmic piersią i celowo tego nie robią, by nie produkował sie nowy? musza się męczyć przez pewien czas?

Styna- wow kawał dobrej roboty! Pogratulować :-) ślicznie to wygląda :tak:

a laktatory kupujecie od razu czy czekacie czy w ogóle będą Wam potrzebne ?

ja kupiłam reczny dopiero jak potrzebowałam , a ręczny dlatego ż nie zamierzałam wogóle w przyszłości ściagać pokarmu i gromadzić go na późńiej;-)
no więc przydał się 2 razy po tygodniu , no i na kilka pojedyńczych dni:tak:

bra niby nie ten temat no ale jużCi odpowiem
im więcej odciągasz tym więcej Ci napływa i produkuje się pokarmu , ja nie odciągałam wcale , dopiero raz na jakiś czas jak mnie bolały piersi i miałam wyraźne zgrubienia(to gdzieś było 3 razy nad ranem jak skończyłam nocne karmienie), ale zatoru nie miałam wcale

a jak nie chcesz karmić wcale to dostajesz tabletki na zatrzymanie laktaci , lub się "męczysz" w sensie żeściągasz po troszku i coraz mniej , aż laktacja zama zaniknie:tak:

Ja kupuję bo najprawdopodobniej zaraz po macierzyńskim do pracy wracam i może w pracy będę odciągać a poza tym czasem jak się uda to jakiś zapas się zrobi, żeby z mężem do ludzi wyjść...

ja miałam laktator elektryczny (na prąd lub baterie) z Medeli i byłam bardzo zadowolona, jeden minus to to że jest dość głośny i w nocy odciągałam mleko w drugim pokoju, ale poza tym same plus
a skąd ten wybór? mąż mi kupił :-D jak ja mówiłam że przydał by się to marudził że przesadzam ale jak położna na szkole rodzenia to powiedziała to przyszedł do domu sam wybrał i kupił :-D

bra jezeli nie chcesz karmić to przede wszystkim tabletki na powstrzymanie laktacji, a odciągasz tylko jak już są naprawdę pełne ale tylko troszeczkę

Matusia źle to sformuowałam, oczywiście że w pracy laktator był niezastąpiony, bo ja pracuję po 12 godzin więc dwa razy musiałam ściągać zeby nie wybuchnąć na sklepie :-D I tak przez 5 miesięcy ściągałam bo skończyłam małego karmić jak miał 10.5 m-ca, i tak długo wytrzymałam bo ten ssak budził się co 2 góra 3 godziny w nocy.

reklama
Się nie da. Mamy meble w okleinie czereśnia a fronty wanilia.

Zobacz załącznik 330096

Zakupy na allegro dokonane :D Idę już do okna czekać na przesyłki :D

Marzena ja mam z tej samej serii mebelki w sypialni i do tego też łóżko, to jest nasz prezent ślubny od moich rodziców.
sy.jpg

Ja dzisiaj byłam na zakupach no i weszłam do H&M oczywiście z pustymi rękami stamtąd się nie da wyjść, no i kupiłam komlpecik na wyjście ze szpitala w roz. 62. mam nadzieję, że będzie dobry, bo wolałam kupić większy niz miałby być za mały (zawsze można podwinąć prawda!!).
wy.jpg

Do góry