reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

U mnie w sypialni tez juz stoi lozeczko i jest tak milo na nie patrzec. Mam tez wanienke i ten koszyk, o ktorym juz pisalam.
Dzis wybralam sie na zakupy zeby cos malej kupic do ubrania i kurcze nic mi sie nie podobalo, poddalam sie... Na poczatek mam tylko body, trzy koszulki, trzy pary bawelnianych spodn? Bo to w sumie wiosna bedzie to nie wiem na jaka pogode stawiac. Zwlascza w Anglii...

reklama
Adeczka my w Anglii to akurat mamy ułatwione zadanie przecież tu tylko dwie pory roku są wiosna i jesień cała reszta trwa po miesiącu góra.

A ja przedwczoraj w pepco kupiłam pierwsze rzeczy :) Więcej nic nie kupuję (z ciuchów) aż przejrzę to co mam i to co dostanę. A wczoraj zaopatrzyłam się w 4 pary bodziaków. Zrobię zdjęcia i wkleję a kosztowały 5-6 zł. :D

I na allegro lada chwila będę grzebać za materacem, kilkoma pieluszkami flanelowymi i nowych ochraniaczem bo moje się już zdefasonowały od prania. Jak się uda to u jednego sprzedającego i kurierem przejdzie na raz :)

aha, doświadczone mamuśki, jesli któraś korzystała z wanienki Onda, dajcie znać, czy to pokrycie w newralgicznych miejscach tworzywem antypoślizgowym jest aż tak pomocne w użytkowaniu?? Bo podróbkę ondy, różniącą się tylko tym, że nie ma tych antypoślizgów dostane już za 74 zł, a oryginalna ondę za 123zł...

ja niestety nnie posiada takiej wanienki ,
ale mogę podpowiedziec , ze jesli zwykła wanienka np u mnie (i u wielu mam ) była wystarczająca , bez żadnych antyposlizgowych bnbajerków , to myslę że Tobie też by wystarczyła;-)
a możesz linka pokazać do tych wanieneek (tak z ciekawości chciałam zobaczyć) bo ja za swoją zwykłą dałam 27zł:-D

Ha ha Styna masz racje, co do pogody, ale ja kazdego roku licze na cieple lato i wypady na plaze.
Maja urodzila sie w lipcu i pamiestam, ze bylo bardzo cieplo. Mimo, ze byla malutka to nosila same bodziaki i jakies lekki letnie komplety. A dla Lenki to kupuje zarowno komplety z dlugimi spodniami i rekawami, jak i z krotkimi.
A jak twoje zakupy Styna, masz ubranka, gdzie kupujesz, albo gdzie masz zamiar kupowac?

Co do wanienki to ja mam zwykla, ale taka nieduza na poczatek. Jak cos sie bedzie dzialo to zawsze mozna dokupic takie maty antyposlizgowe.

Wczoraj w DZIEN DOBRY TVN mowili, zeby nie szalec z wyprawka dla dziecka, tylko kupowac niezbedne minimum. Jak czegos braknie zawsze mozna wskoczyc do sklepu.
I w sumie to racja....

gag - zakupiłam otulaczek z firmy motherhood, wyprzedaż wzoru z 2010 za 29 zł. Myślę, że się przyda. Kupiłam wtedy też poduszkę do spania. Dołączyli mi za to kartę zniżkową 5 % :-)

My chodzików nie zamierzamy kupować:no:

My mieliśmy wanienkę zwykłą i te zwykłe gąbki, podkładki 1.jpg coś takiego - trzeba je często wymieniać jeśli stosuje się kosmetyki natłuszczające, ale szybko kąpałam syna w dużej wannie, ale jeszcze z tą podkładką, tak było mi wygodniej i miał więcej miejsca na pluskanie, a uwielbiał to.

My mieliśmy wanienkę zwykłą i te zwykłe gąbki, podkładki Zobacz załącznik 329195 coś takiego - trzeba je często wymieniać jeśli stosuje się kosmetyki natłuszczające, ale szybko kąpałam syna w dużej wannie, ale jeszcze z tą podkładką, tak było mi wygodniej i miał więcej miejsca na pluskanie, a uwielbiał to.

Ja bym nie kupiła gąbki za nic w świecie:no:

po pierwsze , jak leży taka wilgotna to zbiera się tam pełno bakterii(w wilgotnym miejscu) do tego płyny których nigdy w 100% się nie wypłucze z gąbki:no:
no i wkładaj w to codziennie dziecko..
na dodatek taka wilgotna ggąbka zaczyna po czasie śmierdzieć:confused2:

wyczytałam w necie pod hasłem czy gąbka do kąpieli to dobry pomysł , ze u wielu dzieci powodowała zapalenie układu moczowego plus u niektórych bakterię coli...
itp....

nie zaryzykowałabym:no::no::no:
może i jest wygodna i łatwiej na niej się dziecko kąpie... ale nie takim kosztem
np:
WYWALCIE DO KOSZA GĄBKI DO WANIENKI!!!! [Archiwum] - Forum dziecko-info.com

Ha ha Styna masz racje, co do pogody, ale ja kazdego roku licze na cieple lato i wypady na plaze.
Maja urodzila sie w lipcu i pamiestam, ze bylo bardzo cieplo. Mimo, ze byla malutka to nosila same bodziaki i jakies lekki letnie komplety. A dla Lenki to kupuje zarowno komplety z dlugimi spodniami i rekawami, jak i z krotkimi.
A jak twoje zakupy Styna, masz ubranka, gdzie kupujesz, albo gdzie masz zamiar kupowac?

Co do wanienki to ja mam zwykla, ale taka nieduza na poczatek. Jak cos sie bedzie dzialo to zawsze mozna dokupic takie maty antyposlizgowe.

Wczoraj w DZIEN DOBRY TVN mowili, zeby nie szalec z wyprawka dla dziecka, tylko kupowac niezbedne minimum. Jak czegos braknie zawsze mozna wskoczyc do sklepu.
I w sumie to racja....
Ja już dawno przekroczyłam niezbędne minimum. Ciuszki już mam i więcej nie kupuję, a przynajmniej tak sobie obiecuję. Kupowałam w Tesco, Primarku, trochę w Polsce jak byłam w grudniu i na ebay jakie tam można perełki wychaczyć i naprawdę tanio. Jeśli chodzi o resztę rzeczy łóżeczko i materac kupiłam na ebay, wanienkę, huśtawkę poduszkę do karmienia dostałam od znajomych no i wózek na ebay. No ale wciąż jeszcze dużo muszę dokupić. Co do ciuszków to tych co ja tu mam to wystarczy a moi rodzice jeszcze oszaleli na punkcie małej i też cały czas kupują na szczęście teraz udało mi się ich przekonać już do kupowania rzeczy na 68 więc nie jest źle.

reklama
Do góry