reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Wreszcie coś kupiłam. Byłam w H&M i takie cuda, że wyjść bez niczego nie mogłam. Kupiłam tylko czapeczki dwie, bo w komplecie. Takie malutkie, słodziutkie.
Świetne bodziaki z czapeczkami były i skarpetki z napisami BORN 2011.

reklama
Kurcze ja mam problem z kupowaniem body używanych. O ile nie przeszkadza mi jak ktoś kupił, wyprał, obciął metkę i nie założył albo raz czy dwa pajacyk, bluzeczki, sukienkę, spodnie o tyle bielizny używanej nie założę ani dziecku ani sobie. Jakoś tak mam.

Hope zgadzam sie z toba, ze uzywane majtki raz, a do tego jeszcze jak kupuja brudne bo sie wypierze to dwa. Moja sasiadka tak ma...chyba wspominalam juz kiedys, ze jak poszlysmy do takiego ciuchmana z wyzszej polki, bo uzywane wymieszane z nowkami z metkami to ja oczywiscie wybieralam ubranka typu spodenki, ogrodniczki, sukienki i wszystko firmowki, bo /next, /cheeroke /nike i inne a ona tego nie chciala jak jej pokazywalam, bo wolala kupic uzywane powyciagane i skosmelone rajstopy, skarpetki, nawet brudne bodziaki brala, bo sie wypierze. No kurczaki przeciez skarpetki to za 3zl mozna kupic, rajstopki tez nie sa drogie, ale osrane za przeproszeniem bodziaki tez brac? Ciekawi mnie czy gdyby pieluchy tetrowe sprzedawali to czy tez by kupila...
ja natomiast duzo kupuje na Allegro uzuwane i nowe ale wlasnie z ubranek, bo body to ja za bezcen moge kupic nowiutkie w sklepie. Wczoraj przyszly mi 3 pary ogrodniczek, 3 pary spodni dresowych, z czego jedne Timberlanda i teraz czaje sie na jeden komplet brazowcyh dresikow z H&M :tak:

aaa i wczoraj dostalam od kolezanki przewijaczek nowka sztukA w dodatku zielony pod kolor sypialni, no i czeka tez na mnie u niej materac do lozeczka gryka kokos czy jakos tak, tez nowka, bo jej cora spala na nim tlyko 2 razy.

Styna wow wyprawka już chyba kompletna!!

A ja wczoraj rozmawiałam na skype ze szwagierką, która mieszka w Niemczech i tez kupiła dla maluszka kilka ciuszków (czapeczki 2x, bodziaki, spodenki, kocyk, śpiworek, termometr elektryczny do ucha, odlew gipsowy na rączkę i stópkę). Za tydzień będzie w PL to mi to przywiezie.

dlatego ja właśnie nie kupuję używek..
(nie mówię jeśli ktoś kupuje ale sama to nie )
ale dla tych co kupują i nie mają z tym problemu to wiadomo że jak sa takie ceny to się opłaca

no wlasnie, oplaca sie.
ja wogle nie kupie dziecku nic uzywanego z ubranek, ale rozumiem ze jest ktos kto moze miec gorsza sytuacje finansowa i dla niego takie ciuszki to dobra okazja, dlatego wkleilam tu link tego uzytkownika.

Wklejam obiecane zdjęcia:
9.jpg7.jpg8.jpg6.jpg
Pierwsze: leżaczek-bjaczek 8euro, drugie: osłonka na łóżeczko z króliczkiem do tego mam też pościel do kompletu, trzecie maleńki dresik (na zdjęciu wydaje się ogromny, a ma rozmiar 56cm.) i na końcu przewijaczek....

reklama
Do góry