reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

salsera styna była wcześniej właśnie mowa o rozmiarach kołderek
ja mam kołdrę 120 na 90
i jest i od zawsze była iealna..
znaczy była ciut za długa ale to lepiej bo teraz po roku jest dobra;-)
a wtedy zawijałam lekko w nogach i było giit , szerokość idealna bo jak dziecko leży pod kołdrą to ona się podnosi i nie jest wcale za szeroka
am łózeczko mam dł 124/szer 79 a materacyk dł 120/ szer 60
więc taką możecie spokojnie kupić

patyczek ja nie miałam ani jednej pary rękawiczek niedrapków i nie potrzebowałam
mała się wogóle nie drapała a w domu to wiadomo obcinałam paznokcie jak było trzeba
ale słyszałam że zamiast tego można wykorzystać też skarpetuszki dziecięce które potem się wykorzysta w inny sposób;-)
gag śliczne chłopięce ciuszki:tak:
młoda ja bym się za pranie wzięła tak na początku lutego , starczy:tak: ciuszki beą świerze i pachnąće:-)

reklama
Jeszcze znalazłam fajną stronkę z zakupami... może nie koniecznie dla dzieci bo różne oferty tam są... Dla każdego miasta i codziennie inne... Sweetdeal
można oszczędzić trochę kasy jak ktoś lubi polować. :)

Co do niedrapków to ja dwie pary miałam i rzeczywiście raczej zbędne są a rożki miałam też dwa jeden cieńszy a jedne grubszy i w sumie przydały się :tak: Moje dziecko lubiło być opatulone a i kto mniej wprawiony wolał trzymać dzieciaka w rożku , potem służyły mi jako "ala" kocyki nawet do tej pory ich używam w różnych sytuacjach.

Więc morał taki że Filipkowi specjalnie niedrapków nie kupuję chyba że będą w jakimś komplecie a rożek jeden na pewno. :tak:

To ja też dorzucę swoje trzy grosze. Niedrapki mieliśmy jedne i użyliśmy ich może ze dwa razy. Spadają! Więcej nie kupię bo niepotrzebne nam były. Ale to moje doświadczenie. A rożek mieliśmy jeden, miękki i był fajny. Paula lubiła zawijanie a potem z rożka była mała kołderka.

I jakoś nie przekonują mnie pościele do wózka. Jestem na nie. Po pierwsze koronki i kokardki mnie obrzydzają a kolorowe to są fajne kocyki albo pieluchy flanelowe. Paula urodziła się w czerwcu i od pierwszych dni spacerowaliśmy z pieluchą flanelową i kocykiem z polarka cienkiego na wszelki wypadek jakby chłodniej się zrobiło. A wszelkiej maści poduszki dla noworodków czy nawet niemowląt są niewskazane. Jako ewentualna ozdoba takie super płaskie to moooże. Ale jedna z gorszych rzeczy jakie można zrobić maluchowi to opierać jego niedojrzałe do tego plecki na poduszkach w wózku, żeby ładnie wyglądało. Ale ja jestem zboczona bo biegałam na rehabilitację z córką i stąd moje uprzedzenia więc weźcie poprawkę ;)

my mieliśmy dla Vi super pościel do wózeczka pikowaną , różową z delfinkiem z jej imieniem taką malutką.. i się mało co przydawała:sorry2: zbędny wydatek w sumie:-p
ale ładnie wyglądała:-D
lepiej w wózku czy spacerówce kocyk:tak:
ale ta pościel używaliśmy do przykrycia na drzemki lub do kołyski więc w użyciu jako takim była;-)

teraz będziemy używać tylko kocyk na lato cienki a na zime grubszy jakiś:tak:

Marzenka przyznaję ci 100% rację takie małe dziecko powinno spać na płasko aby sobie kręgosłupa nie pokrzywiło, wiem po sobie jaki to problem jest, szczególnie teraz w ciąży mój kręgosłup daje o sobie znać.

ja mam posciel w 2 rozmiarach 80x100 i 90x120. niedrapki mam - rzucili mi jako gratis do ktoregos z ubranek chyba. Specjalnie bym raczej nie kupila. Najlepiej to chyba pazurki obciac lub zalorzyc zwykle cienkie skarpetki na lapki. posciel do wozka dostalam w zestawie do zwyklej poscieli, ale nie wiem czy bedzie w uzyciu - kocyk wydaje mi sie jak narazie duzo prostszym rozwiazaniem.rozek tez byl w zestawie - tu w szpitalach sie tego nie uzywa, a w domu? zobaczymy...moze na odwiedziny gosci bedziemy dziecko w rozek chowac :-D

A ja wstawiam zdjęcie naszej wyprawki:)
wypr.jpg

reklama
Do góry