Ja kupiłam 2 rożki ale nie ze względu na siebie tylko na tatę bo on stwierdził że inaczej będzie się bał ją trzymać, no i na rodziców którzy też twierdzą że w rożku będą się pewniej czuli. Bo ja osobiście jakoś się nie boję trzymać małej, mało tego już się nie mogę doczekać kiedy ją przytulę.
reklama
Hope
podwójna mama :-)
Kiedyś ludzie nie mieli tylu udogodnień i dzieci jakoś odchowali a widzę, że im więcej wynalazków tym bardziej kalekie to macierzyństwo. A dziecko potrzebuje niewiele. Ciepłego miejsca do spania, czystej pieluszki i mamy z cyckiem do przytulania. Cala reszta jest dla rodziców.
Rożki zdaje się mają w szpitalu, przynajmniej u mnie więc ten zakup sobie daruję. Sama nie cierpię mieć skrępowanych nóg więc mam nadzieję że się obędziemy bez tego.
A powiedzcie, bo te wszystkie kołderki do łóżeczka mi się strasznie duże wydają - jaki wymiar miałyście albo macie kupione? Czy dla takiego maleństwa to ok, czy lepiej czymś mniejszym przykryć?
Do wózka mamy zamiar mieć kocyk, w zupełności wystarczy na chłodniejsze dni, a na zimę to już kupimy spacerówkę ze śpiworkiem.
A powiedzcie, bo te wszystkie kołderki do łóżeczka mi się strasznie duże wydają - jaki wymiar miałyście albo macie kupione? Czy dla takiego maleństwa to ok, czy lepiej czymś mniejszym przykryć?
Do wózka mamy zamiar mieć kocyk, w zupełności wystarczy na chłodniejsze dni, a na zimę to już kupimy spacerówkę ze śpiworkiem.
gag
Fanka BB :)
ja dostałam dwa miękkie rozki od kolezanek. miałam jeszcze dokupic taki usztywniany, ale chyba sobie daruję....
patyczek...suuuper wyprawka!! a najbardziej podoba mi sie ta zielona wanienka- tez chcemy taka kupic:-) i ten kocyk (zdjęcie nr 8)
Dziewczyny....ile potrzebujemy rekawiczek "łapek-niedrapek"????? wystarcza 2 pary czy trzeba mieć więcej???????????????????
hope...ostra z Ciebie mamuśka!!!!walcz, walcz, kochana!!!
bea....podobaja mi sie te łózeczka z IKEA, rewelacyjny pomysł z tym zdejmowanym (opuszczanym ) bokiem, ale nie wiem jak sie sprawdzaja... (?)
patyczek...suuuper wyprawka!! a najbardziej podoba mi sie ta zielona wanienka- tez chcemy taka kupic:-) i ten kocyk (zdjęcie nr 8)
Dziewczyny....ile potrzebujemy rekawiczek "łapek-niedrapek"????? wystarcza 2 pary czy trzeba mieć więcej???????????????????
hope...ostra z Ciebie mamuśka!!!!walcz, walcz, kochana!!!
bea....podobaja mi sie te łózeczka z IKEA, rewelacyjny pomysł z tym zdejmowanym (opuszczanym ) bokiem, ale nie wiem jak sie sprawdzaja... (?)
gag
tak jak wczesniej pisałam wyprawke mamy już bardzo dużą! sporo rzeczy zakupiłam jakis miesiąc temu, ostatnio dostalismy od kolezanki, a druga zapowiedziała,ze za tydzień przywiezie też sporo ciuszków, wiec nie jestem w stanie wkleic wszystkich zdjęć! Pochwale się moimi osttanimi zdobyczami!
Ten niebieski pajacyk do spania zakupilismy wczoraj po wyprawie do kina - wpadlismy na chwilkkę na szybkie zakupy do auchan i od razu rzuciły mi sie w oczy te pajacyki :-) wzięlam większy na rozm. 74 - to chyba bedzie akurat na okres zimowy :-) aaaa no i były cholernie tanie, wiec polecam ;-)
z tymi rajstopkami było zabawnie....jedne sa na rozm. 68, a drugie na 62 i jak mój maz zobaczył te mniejsze złozone i zapakowane to mówi,ze to nie rajstopki tylko podkolanówki, a ja na to, że na bank rajstopki, bo jest napisane na opakowaniu....a on sie ze mną kłóci, że to niemozliwe bo za małe....hahhaha i musiałam udowodnić niedowiarkowi!
Ten niebieski pajacyk do spania zakupilismy wczoraj po wyprawie do kina - wpadlismy na chwilkkę na szybkie zakupy do auchan i od razu rzuciły mi sie w oczy te pajacyki :-) wzięlam większy na rozm. 74 - to chyba bedzie akurat na okres zimowy :-) aaaa no i były cholernie tanie, wiec polecam ;-)
z tymi rajstopkami było zabawnie....jedne sa na rozm. 68, a drugie na 62 i jak mój maz zobaczył te mniejsze złozone i zapakowane to mówi,ze to nie rajstopki tylko podkolanówki, a ja na to, że na bank rajstopki, bo jest napisane na opakowaniu....a on sie ze mną kłóci, że to niemozliwe bo za małe....hahhaha i musiałam udowodnić niedowiarkowi!
Ostatnia edycja:
Matusia
gag, ja dla syna nie miałam wcale łapek, teraz kupiłam jedną parę, ale nie wiem czy się przydadzą, kupiłam tak sobie, bo były po ok 2 zł, a chciałam bardzo coś kupić.
Ja wczoraj też byłam w Auchan i cudeńka widziałam.
Ja wczoraj też byłam w Auchan i cudeńka widziałam.
mloda_i_piekna
Ja mam już też sporo ciuszków ale tych najmniejszych.. nazbierało się... Do kąpieli nie będziemy używać wanienki - to znaczy to jest wanienka ale nie taka typowa, wygląda raczej jak balia - dostaliśmy. Łóżeczko zamówione na necie, jeszcze sama go nie widziałam bo stoi w kartonie na nowym mieszkaniu, a ja teraz przez te skurcze z łóżka się nie ruszam ;/
Teraz zakupiłam otulacze na pieluchy i kilka wkładów bambusowych, a reszta tetra pójdzie w nie... Na szczególne okazje pampersy... Zastanawiam się kiedy zacząć to wszystko prać i prasować, i tak mi na razie nie wolno , a skoro zapowiada sie że będzie musiał zrobić to ktoś inny, muszę chyba zacząć szukać chętnego...
Teraz zakupiłam otulacze na pieluchy i kilka wkładów bambusowych, a reszta tetra pójdzie w nie... Na szczególne okazje pampersy... Zastanawiam się kiedy zacząć to wszystko prać i prasować, i tak mi na razie nie wolno , a skoro zapowiada sie że będzie musiał zrobić to ktoś inny, muszę chyba zacząć szukać chętnego...
reklama
Przyłączam się do Salsery z pytaniem o kołderkę, mam łóżeczko 140*70 i nie wiem jaki rozmiar kołderki kupić.
Gag śliczne ciuszki, co do niedrapek ja tam nie kupuję wogóle uważam, że to jest jakiś śmieszny wymysł, przecież po to się dziecku paznokcie obcina aby się nie drapało.
Gag śliczne ciuszki, co do niedrapek ja tam nie kupuję wogóle uważam, że to jest jakiś śmieszny wymysł, przecież po to się dziecku paznokcie obcina aby się nie drapało.