reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Kosze w Inglesina może i wyglądają na staroświeckie, ale takie jest przecież założenie, taki design, inne by nie pasowały do całości. Poza tym są niesamowicie wytrzymałe, tony można nimi przewozić, wiem, miałam i woziłam ;-) Złodziejowi też się spodobał jak mi wynosił spod drzwi :wściekła/y:

U nas niestety ze względu na wysokie piętro i brak windy pierwszeństwo w wyborze wózka ma waga...

reklama
Mi już jak byłam małą dziewczynką podobały się takie wózki i jakoś przez tyle lat mi się to nie zmieniło. Kamcia każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, mi np. nie podobają się wózki trzykołowe i z tymi małymi obrotowymi kołami, ale jak innym się podobają to ich sprawa... rzecz gustu :)

Ostatnia edycja:
jaipur mój też waży 10 :-p
chyba większość tak waży.... byle nie więcej bo będzie za ciężko:-D

jolek mi też się nie podobają ani 3 kołowe ani z tymi małymi kółeczkami.. hehe
tylko takie żeby kółka były mniej więcej rózne, no i obrotowe , bo wygodniejsze:tak:

jak Hope napisałaś o wysokim piętrze to oświeciło mnie dopiero, że przecież będę wciągać wózek przez schody, bo mamy dom na górce, i przez ogród prowadzą schody.Kurde , może jest taki co waży 5 kg?:baffled:

jaipur mój też waży 10 :-p
chyba większość tak waży.... byle nie więcej bo będzie za ciężko:-D

jolek mi też się nie podobają ani 3 kołowe ani z tymi małymi kółeczkami.. hehe
tylko takie żeby kółka były mniej więcej rózne, no i obrotowe , bo wygodniejsze:tak:

A mi sie wydaje ze nieobrotowe wygodniejsze :-)

Większość wózków stelaż plus budka ważą koło 15 kg, plus waga dziecka :baffled: 10 kg to już zwykle z aluminiową ramą.

Dariaa skrętne koła można zablokować, nieobrotowych nie skręcisz ;-)

Jeśli wózek jest ciężki (16 kg) z dzieckiem i zakupami podnoszenie całego przodu jest bardzo dużym obciążeniem i wysiłkiem. Szczególnie gdy mieszka się w dużym mieście, non stop trzeba na chodniku omijać święte krowy (ludzi idących środkiem, lewą lub całą szerokością chodnika w grupie), źle zaparkowane samochody i inne zawalidrogi. To ciągła walka o miejsce na chodniku i manewrowanie od lewej do prawej grubo ponad 20 kilogramami.

A mi sie wydaje ze nieobrotowe wygodniejsze :-)

podaję przykład..
jadąc nieobrotowym po slkepie żeby skręcić musisz unieść wózek..
10kg stelaż+6 gondolka+ powiedzmy 6kg 3 miesięczne dziecko= 22kg.. i tak między każdym regasłem..
a jadąc obrotowym jedziesz i tylko lekko popychasz lekko bardziej powiedzmy w prawą stronę i już:tak:

a jesli chcesz po śniegu czy kamieniach .,,, blokujesz kółka i masz... :tak:

edit zapomniałam dodać że jak już uniesiesz ten wózek to jeszcze na 2 kółkach musisz go obrócić w bok... żeby skęcił i cały ciężąr spada na ciebie , a późnien się dziwią ze zmęczone po spacerze czy zakupach ;-)

aha ja nawet nie blokuję kółek jak po plaży jeżdże bo mi się za ciężko go kieruje na boki , a skrętne idą jak strzała :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry