reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć, dzisiaj mam 11+6. Na wątku byłam z trzy razy na samym początku, ale nie miałam odwagi nic napisać 🙈 Nie wierzyłam, że to wszystko rzeczywiście się dzieje. Chociaż chyba nadal czasami nie dowierzam. Przejrzałam kilkadziesiąt stron i cudownie się czyta jak dajecie sobie nawzajem wsparcie 🙂

Witaj. To Twoja pierwsza ciąża ? Kiedy wizytujesz ?

Też mam tylko igg przy rozyczce, przy cmv i toxo mam, i igg, i igm.
No to identycznie jak ja. Ciekawe skąd taka praktyka u naszych lekarzy prowadzących...
Żeby było śmieszniej to od razu sprawdzałam wyniki z poprzedniej ciąży i też miałam różyczkę tylko igg, więc opcja że lekarz zapomnial zlecić odpada

Witaj. To Twoja pierwsza ciąża ? Kiedy wizytujesz ?
Druga, ale pierwsza po 3 latach starań była heterotopowa, poroniłam w 6 tygodniu, a kilka dni później okazało się, że jest druga pozamaciczna w jajowodzie.
W maju zdecydowaliśmy się na in vitro. Udał się pierwszy transfer i teraz rośnie nasze wymarzone Maleństwo :)
29 października mam usg prenatalne, a kolejną wizytę 21 listopada i to oczekiwanie na kolejne wizyty to dla mnie największy stres
Najchętniej wzięłabym przykład z niektórych z Was i chodziła na wizytę co tydzień 🫣

Druga, ale pierwsza po 3 latach starań była heterotopowa, poroniłam w 6 tygodniu, a kilka dni później okazało się, że jest druga pozamaciczna w jajowodzie.
W maju zdecydowaliśmy się na in vitro. Udał się pierwszy transfer i teraz rośnie nasze wymarzone Maleństwo :)
29 października mam usg prenatalne, a kolejną wizytę 21 listopada i to oczekiwanie na kolejne wizyty to dla mnie największy stres
Najchętniej wzięłabym przykład z niektórych z Was i chodziła na wizytę co tydzień 🫣
.

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj też po wizycie z OM 9+1 z USG powinno być 8+5 bo tak wskazywałyby pomiary z poprzednich dwóch USG, a jednak jest 8+4 1,98 cm. Czy to znaczy, że maluch zwolnił? Któraś z Was tak miała? Lekarz twierdzi, że wszystko jest w porządku z resztą fasolek nie bardzo chciał się pokazywać, więc być może ten 1 mm gdzieś umknął w pomiarach.
Ja mialam tak w pierwszej ciazy. Nie pamietam jak z pomiarami dokladnie bylo, ale mi na usg zawsze posala moja lekarka i ta od prenatalnych poszczegolne czesci ciala na jaki dzien ciazy wychodza i termin porodu i na jednym usg wychodzily mi roznice np miedzy obwodem glowy a obwodem chyba klatki 5 dni strasznie mnie to stresowało, ale lekarki nie. Córka urodzila sie zdrowa

Czy wszystkie miałyście zlecane w badaniach różyczkę w klasie IGG i IgM? Mnie lekarz zlecił tylko igg które wyszło ponad 60, i teraz zastanawiam się dlaczego nie miałam zleconenegi igm 😒
Twój wynik świadczy, że masz przeciwciała, może niektórzy lekarze nie zlecaja igm bo to badanie wskazuje czy aktualnie sie choruje a rózyczka chyba nie przebiega bezobjawowo. Na toxo daja jedno i drugie bo mozna nie wiedziec ze sie akurat na nią choruje.
Taka to moja teoria, ale najlepiej zapytaj lekarza

reklama
Do góry