reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Jesteś po leczeniu już. ? Jakie miałaś objawy?
Leczenie nawet się nie rozpoczęło bo dopiero w sierpniu była diagnoza. W połowie października miałam iść do szpitala ale że względu na ciążę, początkowo zagrożoną nie podejmują się niczego. Objawy jak przy zapaleniu pęcherza, tylko posiew za każdym razem bez żadnych bakterii. Dopiero USG, cystoskopia i TK wykazały, że jest guz. No i raz miałam krwiomocz. A tak to bezobjawowo.

reklama
Czy wszystkie miałyście zlecane w badaniach różyczkę w klasie IGG i IgM? Mnie lekarz zlecił tylko igg które wyszło ponad 60, i teraz zastanawiam się dlaczego nie miałam zleconenegi igm 😒
Pewnie byłaś szczepiona w dzieciństwie i dlatego lekarz zrobił tylko igg (większość kobiet, które są obecnie w ciąży była objęta tym szczepieniem).

Ja w tej ciąży nie miałam zlecanej różyczki i toxo, bo mam już przeciwciała :)

Pewnie byłaś szczepiona w dzieciństwie i dlatego lekarz zrobił tylko igg (większość kobiet, które są obecnie w ciąży była objęta tym szczepieniem).

Ja w tej ciąży nie miałam zlecanej różyczki i toxo, bo mam już przeciwciała :)
Ja jestem z rocznika, które nie było szczepione i nie zrobił igm. Ale przechorowałam więc też mam przeciwciała, tyle że lekarz o to nie pytał 😀
Ale za to pytał czy mam swoje badania z pierwszej ciąży i jestem pewna, że gdybym pamiętała o moich przeciwcialach to by nie zlecał różyczki wogóle.

Ja jestem z rocznika, które nie było szczepione i nie zrobił igm. Ale przechorowałam więc też mam przeciwciała, tyle że lekarz o to nie pytał 😀
Ale za to pytał czy mam swoje badania z pierwszej ciąży i jestem pewna, że gdybym pamiętała o moich przeciwcialach to by nie zlecał różyczki wogóle.
Który jesteś rocznik? Ja jestem 87 i jestem już szczepiona, ale dopiero w wieku 13 lat :)

@Sok z żuka Jeśli chodzi o duży biust, to zazwyczaj najlepiej sprawdza się pozycja "spod pachy". Dodatkowo można pod biust włożyć klin z tetry np. i trochę go unieść. Jak będziesz miała ogarniętą ekipę na oddziale, to ładnie Cię poprowadzą 🙂

reklama
Do góry