Leczenie nawet się nie rozpoczęło bo dopiero w sierpniu była diagnoza. W połowie października miałam iść do szpitala ale że względu na ciążę, początkowo zagrożoną nie podejmują się niczego. Objawy jak przy zapaleniu pęcherza, tylko posiew za każdym razem bez żadnych bakterii. Dopiero USG, cystoskopia i TK wykazały, że jest guz. No i raz miałam krwiomocz. A tak to bezobjawowo.Jesteś po leczeniu już. ? Jakie miałaś objawy?
reklama
Pewnie byłaś szczepiona w dzieciństwie i dlatego lekarz zrobił tylko igg (większość kobiet, które są obecnie w ciąży była objęta tym szczepieniem).Czy wszystkie miałyście zlecane w badaniach różyczkę w klasie IGG i IgM? Mnie lekarz zlecił tylko igg które wyszło ponad 60, i teraz zastanawiam się dlaczego nie miałam zleconenegi igm
Ja w tej ciąży nie miałam zlecanej różyczki i toxo, bo mam już przeciwciała
Fifonka
Fanka BB :)
Ja jestem z rocznika, które nie było szczepione i nie zrobił igm. Ale przechorowałam więc też mam przeciwciała, tyle że lekarz o to nie pytałPewnie byłaś szczepiona w dzieciństwie i dlatego lekarz zrobił tylko igg (większość kobiet, które są obecnie w ciąży była objęta tym szczepieniem).
Ja w tej ciąży nie miałam zlecanej różyczki i toxo, bo mam już przeciwciała
Ale za to pytał czy mam swoje badania z pierwszej ciąży i jestem pewna, że gdybym pamiętała o moich przeciwcialach to by nie zlecał różyczki wogóle.
Który jesteś rocznik? Ja jestem 87 i jestem już szczepiona, ale dopiero w wieku 13 latJa jestem z rocznika, które nie było szczepione i nie zrobił igm. Ale przechorowałam więc też mam przeciwciała, tyle że lekarz o to nie pytał
Ale za to pytał czy mam swoje badania z pierwszej ciąży i jestem pewna, że gdybym pamiętała o moich przeciwcialach to by nie zlecał różyczki wogóle.
Fifonka
Oo ja 90, może dlatego, że chorowałam w przedszkolu... generalnie zgodnie z kalendarzem byłam szczepiona.Który jesteś rocznik? Ja jestem 87 i jestem już szczepiona, ale dopiero w wieku 13 lat
Matuszka
@Sok z żuka Jeśli chodzi o duży biust, to zazwyczaj najlepiej sprawdza się pozycja "spod pachy". Dodatkowo można pod biust włożyć klin z tetry np. i trochę go unieść. Jak będziesz miała ogarniętą ekipę na oddziale, to ładnie Cię poprowadzą
wiktoriasleczka
dziewczyny co na rozpoczynające się zapalenie pęcherza ? 9 tydzień ciąży
reklama
Lekarz. Zrób badanie moczu i leć do lekarzadziewczyny co na rozpoczynające się zapalenie pęcherza ? 9 tydzień ciąży