reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Co do ubranek to też płakałam nad zapoznaniem napow,bo mi ciepły ręce,ale w zażywanych pajacach było jej nie wygodnie,jakoś też zamek tak się znosił do góry 🤷 od kiedy zaczęła chodzić i chyba bardziej od wakacji jak zaczęła spać i chodzić bez skarpet czy w pajacach odkrytych tak teraz jak założę ze stopami to drze we wszystkie strony 🙈 U nas temperatura oscyluje między 21/22 ,młoda się z Boga nie da przykryć więc budzi się z rękami i nogami jak z lodówki,ale reszta ciepła.
To wyobraźcie sobie jak córka miała kilka miesięcy i cała rodzina kazała mi grzać w domu na 24 stopnie,a w sierpniu jak dowiedziała nas moja siostra to znajdowałam młoda w łóżeczku opatulona rożkiem i na to jeszcze kocykiem,bo dzidziusiowi jest zimno. Cała jesień miałam przeprawy,bo każdy przychodził i mówił że przy takim dziecku to min 24 stopnie a nie 20/21. Kiedyś byłyśmy u lekarza ,coś z katarem i babka sama powiedziała 19/20 stopni nie wyruszamy powietrza i w ogóle. Ale wiosłowo znachorzy wiedzą lepiej 😂
Ja się czuję narazie całkiem ok. Już trochę bym chciała wizytę,bo jestem ciekawa co tam u malenstwa. Pytałam męża czy jakoś się już cieszy,minął mu szok. Mówi ,że już przywykł,ale on musi dziecko zobaczyć . W sumie z córką też tak miał,był od początku zaangażowany i w ogóle ,ale jak ją zobaczył to mówi,że jego miłość od pierwszego wejrzenia. Sieklo go totalnie i że wiedział,że będzie kochal,ale ze sobie nie wyobrażal,że tak i w ogóle.
Moja babcia do dziś przeżywa, że córka za lekko chodzi ubrana. Pamietam jak 2 tyg po porodzie moja mama przyjechała pomóc gdy mąż wrócił do pracy, mi mocno doskwierało jeszcze spojenie łonowe po rozejściu i ledwo doszlam do pokoju w ktorym moja mama lulała moja córkę i myślałam ze padne. Młoda z czapka na glowie (nigdy nie zakladalam jej czapki w domu) owinieta kocem ze 3 razy, bo jak to moze byc na samym pajacyku w listopadzie gdzie jwst tylko 20 st w domu

reklama
Ja tak mam obecnie 🙂 w ciągu dnia nie są już tak tkliwe, ale w nocy jak wstaje do WC to ból jest odczuwalny. Tak samo wieczorem jak zdejmuje biustonosz.
Ale czy wszystko okej to okaże się w piątek. Pamiętam ze w udanej ciąży z synkiem miałam podobnie 😊
dziękuję za odpowiedź, właśnie dokładnie tak, mam, w nocy taki ciagnacy bol piersi mam i widzę po staniku że mi urósł

reklama
Do góry