reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Cześć dziewczyny, pozwolę sobie do Was dołączyć, dzisiaj mam 11+6. Na wątku byłam z trzy razy na samym początku, ale nie miałam odwagi nic napisać 🙈 Nie wierzyłam, że to wszystko rzeczywiście się dzieje. Chociaż chyba nadal czasami nie dowierzam. Przejrzałam kilkadziesiąt stron i cudownie się czyta jak dajecie sobie nawzajem wsparcie 🙂

Witaj. To Twoja pierwsza ciąża ? Kiedy wizytujesz ?

Też mam tylko igg przy rozyczce, przy cmv i toxo mam, i igg, i igm.
No to identycznie jak ja. Ciekawe skąd taka praktyka u naszych lekarzy prowadzących...
Żeby było śmieszniej to od razu sprawdzałam wyniki z poprzedniej ciąży i też miałam różyczkę tylko igg, więc opcja że lekarz zapomnial zlecić odpada

Witaj. To Twoja pierwsza ciąża ? Kiedy wizytujesz ?
Druga, ale pierwsza po 3 latach starań była heterotopowa, poroniłam w 6 tygodniu, a kilka dni później okazało się, że jest druga pozamaciczna w jajowodzie.
W maju zdecydowaliśmy się na in vitro. Udał się pierwszy transfer i teraz rośnie nasze wymarzone Maleństwo :)
29 października mam usg prenatalne, a kolejną wizytę 21 listopada i to oczekiwanie na kolejne wizyty to dla mnie największy stres
Najchętniej wzięłabym przykład z niektórych z Was i chodziła na wizytę co tydzień 🫣

Druga, ale pierwsza po 3 latach starań była heterotopowa, poroniłam w 6 tygodniu, a kilka dni później okazało się, że jest druga pozamaciczna w jajowodzie.
W maju zdecydowaliśmy się na in vitro. Udał się pierwszy transfer i teraz rośnie nasze wymarzone Maleństwo :)
29 października mam usg prenatalne, a kolejną wizytę 21 listopada i to oczekiwanie na kolejne wizyty to dla mnie największy stres
Najchętniej wzięłabym przykład z niektórych z Was i chodziła na wizytę co tydzień 🫣
Ja mam co 2 tygodnie ze względu na nowotwór pęcherza. Ale tak to przynajmniej szybciej leci.

Ja dzisiaj też po wizycie z OM 9+1 z USG powinno być 8+5 bo tak wskazywałyby pomiary z poprzednich dwóch USG, a jednak jest 8+4 1,98 cm. Czy to znaczy, że maluch zwolnił? Któraś z Was tak miała? Lekarz twierdzi, że wszystko jest w porządku z resztą fasolek nie bardzo chciał się pokazywać, więc być może ten 1 mm gdzieś umknął w pomiarach.
Ja mialam tak w pierwszej ciazy. Nie pamietam jak z pomiarami dokladnie bylo, ale mi na usg zawsze posala moja lekarka i ta od prenatalnych poszczegolne czesci ciala na jaki dzien ciazy wychodza i termin porodu i na jednym usg wychodzily mi roznice np miedzy obwodem glowy a obwodem chyba klatki 5 dni strasznie mnie to stresowało, ale lekarki nie. Córka urodzila sie zdrowa

Czy wszystkie miałyście zlecane w badaniach różyczkę w klasie IGG i IgM? Mnie lekarz zlecił tylko igg które wyszło ponad 60, i teraz zastanawiam się dlaczego nie miałam zleconenegi igm 😒
Twój wynik świadczy, że masz przeciwciała, może niektórzy lekarze nie zlecaja igm bo to badanie wskazuje czy aktualnie sie choruje a rózyczka chyba nie przebiega bezobjawowo. Na toxo daja jedno i drugie bo mozna nie wiedziec ze sie akurat na nią choruje.
Taka to moja teoria, ale najlepiej zapytaj lekarza

reklama
Do góry