Spokojnie, nic nie jest jeszcze przesadzone. Krwiaki są dość częste, serce za chwilę może przyspieszyć.Krew żywo czerwona, byłam na izbie.
Jest zarodek z serduszkiem z miesiączki 5t 5d, a z usg 6t 0d. Powiedzial że serduszko bije, on naliczył 100 z kawałkiem i to trochę za mało, jest też mały krwiak na pęcherzyku.
Dal dhupaston i cyclonamine i mowil że kwestia kilku dni czy ciąża się utrzyma czy poronie.
Ale mowil że ten krwiak i wolne bicia serduszka nie wróży dobrze tej ciazy.
reklama
Kinga_89
Fanka BB :)
Ja miałam w poprzedniej ciąży krwiaka i teraz obok mnie leży szczęście które ma rok i 9 miesięcy, więc trzymam kciuki, bo będzie dobrze :-)Krew żywo czerwona, byłam na izbie.
Jest zarodek z serduszkiem z miesiączki 5t 5d, a z usg 6t 0d. Powiedzial że serduszko bije, on naliczył 100 z kawałkiem i to trochę za mało, jest też mały krwiak na pęcherzyku.
Dal dhupaston i cyclonamine i mowil że kwestia kilku dni czy ciąża się utrzyma czy poronie.
kalina.kalina
Dzięki dziewczyny, dostałam zwolnienie do czw i w czw mam wizyte u lekarki prywatnie zobaczymy co powie.
Bardzo mi przykro… Trzymaj się mocnoNiestety... Nie ma serduszka, nie widać za bardzo zarodka, pęcherzyk urósł, ale bardzo niewiele, więc pewnie ciąża jest martwa.
Dostałam skierowanie jeszcze na betę, jak będzie przyrastać prawidłowo to za dwa tygodnie wizyta, jeżeli nie to mam już skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. Ale lekarz nie dawał za bardzo szans...
No cóż... Trudno...
Pani_Zabuch
Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było ok!Krew żywo czerwona, byłam na izbie.
Moj mały krwiak ma obecnie prawie 3 lataDzięki dziewczyny, dostałam zwolnienie do czw i w czw mam wizyte u lekarki prywatnie zobaczymy co powie.
Ja nie brałam leków (dostałam od przypadkowej lekarki duphaston, ale zdecydowałam się go nie brać), miałam normalną aktywność.
Miałam dobrego lekarza - powiedział, że na tym etapie moje działania niczego nie zmienią (a na pewno nie zaszkodzą), ale jeżeli ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma.
Trzymam kciuki, bo większość krwiaków naprawdę nie zagraża ciąży!
kalina.kalina
Czytałam właśnie o tym, ale chyba bardziej boję się tego co mówił o serduszku, że trochę mało tych uderzeń. W internecie różnie piszą na niektórych stronach, że na tym etapie jest nawet 90 i z dnia na dzień przyspiesza a na innych że od 110 do 180. Zobaczymy co będzie w czw na wizycie.Moj mały krwiak ma obecnie prawie 3 lata
Ja nie brałam leków (dostałam od przypadkowej lekarki duphaston, ale zdecydowałam się go nie brać), miałam normalną aktywność.
Miałam dobrego lekarza - powiedział, że na tym etapie moje działania niczego nie zmienią (a na pewno nie zaszkodzą), ale jeżeli ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma.
Od powrotu z izby nie ma krwi. Brzuch mnie nie boli
Lekarze lubią niestety straszyć.Czytałam właśnie o tym, ale chyba bardziej boję się tego co mówił o serduszku, że trochę mało tych uderzeń. W internecie różnie piszą na niektórych stronach, że na tym etapie jest nawet 90 i z dnia na dzień przyspiesza a na innych że od 110 do 180. Zobaczymy co będzie w czw na wizycie.
Pani_Zabuch
Też czytałam, że na początku tętno jest podobne do mamy (czyli poniżej 100) później przyspieszaCzytałam właśnie o tym, ale chyba bardziej boję się tego co mówił o serduszku, że trochę mało tych uderzeń. W internecie różnie piszą na niektórych stronach, że na tym etapie jest nawet 90 i z dnia na dzień przyspiesza a na innych że od 110 do 180. Zobaczymy co będzie w czw na wizycie.
reklama
Pani_Zabuch
Popieram! Ja o moim krwiaku dowiedziałam się na usg jak był już w fazie wchłanianiaMoj mały krwiak ma obecnie prawie 3 lata