Pani_Zabuch
Fanka BB :)
Ja się kiedyś z żoną kuzyna (mieszkają w innym mieście) kłóciłam, która miała lepszego ginekologa prowadzącego ciąże, na końcu okazało się, że chodziłyśmy do tego samego teraz nawet nie próbuje się do niego umówić tyle ma pacjentek...Ja dziś dzwoniłam żeby umówić się do swojego ginekologa, który mi prowadził poprzednią ciążę, a tu szok Pani mówi, że dobrze, że byłam pacjentką doktora, bo ma tyle pacjentek, że nowych już raczej nie przyjmuje i mam pisać e-mail z opisem jaka ma to być wizyta i on dopiero mi ustali termin… wiedziałam, że to świetny lekarz, ale nie spodziewałam się że tak trudno się do niego teraz dostać…
Tak jak dziewczyny pisały herbatki z miodem albo syropem z malin, inhalacje z soli fizjologicznej, dodałabym syrop z cebuli, cytryny i miodu, syrop/sok z bzu, ewentualnie lekarz mi kiedyś polecił Tantum verde, ale może rekomendacje się zmieniłyDzień dobry dziewczyny, witam się nieśmiało, jeszcze nie mam ciąży potwierdzonej usg, bo za wcześnie, ale beta z przyrostem prawidłowym, termin z kalkulatora na 29 maja. Dziś 3+6.
Uderzam od razu z pytaniem: obudziłam się dziś przeziębiona, głównie gardło mam zainfekowane. Macie jakieś sposoby na stan zapalny w pierwszym trymestrze, żeby nie zaszkodzić dzidzi? Zazwyczaj brałam ibuprom po prostu.