reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Ja dziś dzwoniłam żeby umówić się do swojego ginekologa, który mi prowadził poprzednią ciążę, a tu szok Pani mówi, że dobrze, że byłam pacjentką doktora, bo ma tyle pacjentek, że nowych już raczej nie przyjmuje i mam pisać e-mail z opisem jaka ma to być wizyta i on dopiero mi ustali termin… wiedziałam, że to świetny lekarz, ale nie spodziewałam się że tak trudno się do niego teraz dostać…
Ja się kiedyś z żoną kuzyna (mieszkają w innym mieście) kłóciłam, która miała lepszego ginekologa prowadzącego ciąże, na końcu okazało się, że chodziłyśmy do tego samego 🤣🤣🤣 teraz nawet nie próbuje się do niego umówić tyle ma pacjentek...
Dzień dobry dziewczyny, witam się nieśmiało, jeszcze nie mam ciąży potwierdzonej usg, bo za wcześnie, ale beta z przyrostem prawidłowym, termin z kalkulatora na 29 maja. Dziś 3+6.

Uderzam od razu z pytaniem: obudziłam się dziś przeziębiona, głównie gardło mam zainfekowane. Macie jakieś sposoby na stan zapalny w pierwszym trymestrze, żeby nie zaszkodzić dzidzi? Zazwyczaj brałam ibuprom po prostu.
Tak jak dziewczyny pisały herbatki z miodem albo syropem z malin, inhalacje z soli fizjologicznej, dodałabym syrop z cebuli, cytryny i miodu, syrop/sok z bzu, ewentualnie lekarz mi kiedyś polecił Tantum verde, ale może rekomendacje się zmieniły

reklama
Ja w ciąży z synkiem mocno się stresowałam początkami, bo pierwsza ciąża skończyła się pustym jajem i mocno nam na tej ciąży zależało. Teraz mam takie " co ma być to będzie" i każdą opcję przyjmę z godnością 😁

I widzę, że u Ciebie też małe dziecko i długie, nieregularne cykle🙂
Taak, dlatego nawet nie wiem, na jakim etapie jestem, mam nadzieje, ze poniedzialkowa beta rozwieje watpliwosci 😅 Na razie czuje sie zawieszona i ciezko mi myslec o czyms innym.
A Twoj maluch w jakim wieku?

Ja w ciąży z synkiem mocno się stresowałam początkami, bo pierwsza ciąża skończyła się pustym jajem i mocno nam na tej ciąży zależało. Teraz mam takie " co ma być to będzie" i każdą opcję przyjmę z godnością 😁
To tak jak u mnie. Pierwsza ciąża i też strata. Później wyczekana ciąża z synkiem - teraz ma 3 lata, i teraz nieplanowana.

To tak jak u mnie. Pierwsza ciąża i też strata. Później wyczekana ciąża z synkiem - teraz ma 3 lata, i teraz nieplanowana.
To faktycznie bardzo podobnie🙂 Ja dalej rozmyślam, czy faktycznie mam siłę na to drugie dziecko, bo po odstawieniu Młodego zaczęłam przesypiać noce i trochę odżyłam.

reklama
Do góry