reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja jeszcze pracuje ale w czwartek mam wizytę i już poproszę o l4 bo już poprzednio lekarz proponował po mojej przeszłości ciążowej ale miałam obiecane zmianę "stanowiska" ale to i tak tego czynnika który jest u mnie ryzykiem jednak nie wykluczyło ale chciałam spróbować i jednak muszę powiedzieć w domu

reklama
Cześć dziewczyny :) jutro dodam listę, miałam dodać dziś ale zostawiłam laptop w biurze i się tak nie czuję że od piątku nie chce mi się po niego podjechać 😂. Zazdroszczę wam możliwości l4. Posiadanie własnych firm to zło :(
Ogólnie mało się udzielam ponieważ tak strasznie się źle czuję :( wczoraj lepiej się poczułam i wzięłam się za robienie prania, porządków w szafie (ogólnie się nie przemęczałam) dziś mam takie zakwasy że to koniec a jutro poniedziałek i do pracy.

Cześć dziewczyny :) jutro dodam listę, miałam dodać dziś ale zostawiłam laptop w biurze i się tak nie czuję że od piątku nie chce mi się po niego podjechać 😂. Zazdroszczę wam możliwości l4. Posiadanie własnych firm to zło :(
Ogólnie mało się udzielam ponieważ tak strasznie się źle czuję :( wczoraj lepiej się poczułam i wzięłam się za robienie prania, porządków w szafie (ogólnie się nie przemęczałam) dziś mam takie zakwasy że to koniec a jutro poniedziałek i do pracy.
Do kiedy można się wpisywać na grupę zamkniętą ?
Ja mam w środę wizytę i jednak poczekam do środy… 🫣

Ja jednorazowe, wielopielo to dla mnie za duza logistyka 😆
I wlasnie sobie uswiadomilam, ze bede miec dwa maluchy w pieluchach jednoczesnie 😅
Moje narazie jest w pieluchach, na mm raz dziennie lub raz na 2 dni i ze smoczkiem. Naiwnie wierzę, że do maja to się pozbędziemy wszystkiego. No może z pieluchami bardziej na lato. 😁
Ale najbardziej to się obawiam, że będzie kradła smoczek maluchowi 🤣

Moje narazie jest w pieluchach, na mm raz dziennie lub raz na 2 dni i ze smoczkiem. Naiwnie wierzę, że do maja to się pozbędziemy wszystkiego. No może z pieluchami bardziej na lato. 😁
To u nas bez smoczka, ale jeszcze na piersi 😅 Ja za to naiwnie licze, ze jak zmieni sie smak mleka to sam sie odstawi, ale na razie nie mam do tego serca, jak pomysle, ze jego swiat i tak sie wywroci do gory nogami.
Tez mysle, ze odpieluchowanie zostawimy na lato, chociaz kto wie. Na razie w ogole nie czai bazy 😆

Dziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?

Ja stawiam na jednorazowe. Po mojej najmłodszej mam całą szafę za.malych pampersów od 1 do 3 i zaraz będą 4 bo młoda dopiero wchodzi w 5. U nas od czwartku zaczęła się jakaś jednodniówka lub trzydniówka. Wczoraj jako ostatnia wymiotowała najmłodsza. Dzień spokojny ale doszło 38 stopni. Starsze już lepiej. Dziś mi spadło ciśnienie na 107/66 . Normalnie byłam jak z waty aż się przestraszyłam. Nie brałam leków na ciśnienie na noc. Na szczęście jutro o 10.30 wizyta więc poruszę ten temat.

No i u nas najmłodsza też pieluchy i smoczek i rano i wieczorem mm. 1 stycznia będzie miała 2 latka ale sądzę że za odpieluchowanie wezmę się jakoś od kwietnia jak się zrobi ciepło jak będę w formie 😂😂 ja siedzę na bezrobociu. Miałam iść do pracy od marca bo 2 cykle nie udało się zajść w ciążę więc odpuścilismy a tu bach. Udało się 😂

reklama

Też się tego obawiam i zapewne tak będzie. Jak się urodziła najmłodsza.to średnia miała 8 lat i pojechaliśmy do Pepco i kupiła sobie smoczka 😂😂😂 wzięła do buzi i mówi " jak ona może to ssać " wypluła i tyle z tematu. Ale z 2 latka tak łatwo nie będzie.

Do góry