reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja dziś też śluz podbarwiony brązowym plamieniem 🥺 wzięłam duphaston 3* i magnez i nie wiem... Na IP nie pojadę bo i tak nic nie zrobią a mogą położyć... Już chyba wychodzę z założenia że i tak nie będą wstanie nic więcej zrobić niż ja zrobiłam...
Realnie nic więcej nie zrobią. Ale takie plamienia często nie zwiastują niczego złego.

reklama
Hej! Odzywalam sie tu miesiac temu, ale ta ciaza mnie poskladala zupelnie i ledwo zylam 😩 Nie wiedzialam, ze mozna sie az tak zle czuc.
Po ostatnim usg skorygowano mi TP na 25.05, chociaz lekarz mowil, ze rozstrzygajace beda prenatalne.
Jakos w tym szale zajmowania sie domem i szalonym 20-miesieczniakiem srednio do mnie dochodzi, ze jestem w ciazy 😂
Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka 🥰 Czy ktoras z Was jeszcze pracuje, jesli tak, to jak dlugo planujecie? Ja prawdopodobnie na kolejnej wizycie poprosze juz o zwolenienie, bo pracuje w sklepie i ten caly czas na nogach meczy mnie duzo bardziej niz normalnie.

Hej! Odzywalam sie tu miesiac temu, ale ta ciaza mnie poskladala zupelnie i ledwo zylam 😩 Nie wiedzialam, ze mozna sie az tak zle czuc.
Po ostatnim usg skorygowano mi TP na 25.05, chociaz lekarz mowil, ze rozstrzygajace beda prenatalne.
Jakos w tym szale zajmowania sie domem i szalonym 20-miesieczniakiem srednio do mnie dochodzi, ze jestem w ciazy 😂
Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka 🥰 Czy ktoras z Was jeszcze pracuje, jesli tak, to jak dlugo planujecie? Ja prawdopodobnie na kolejnej wizycie poprosze juz o zwolenienie, bo pracuje w sklepie i ten caly czas na nogach meczy mnie duzo bardziej niz normalnie.
Wypada nam ten sam termin😍 ja jeszcze pracuję, bo pomimo młodości zazwyczaj czuję się całkiem ok, a pracę mam siedzącą, biurową.

Wypada nam ten sam termin😍 ja jeszcze pracuję, bo pomimo młodości zazwyczaj czuję się całkiem ok, a pracę mam siedzącą, biurową.
Cudowny prezent by byl 🥰 Chociaz sie nie nastawiam, syna urodzilam 4 dni po terminie.
To ja w pierwszej ciazy pracowalam w biurze do 5 miesiaca i tez bylo ok, potem juz zatrudniono moje zastepstwo i nie mialam co robic 🙈

Ja gdyby nie mdlosci i wymioty tez bym nie czula, ze jestem w ciąży. Właśnie chyba przez to, ze jest moja 2latka z którą staram sie spędzać cały czas gdy nie wegetuje.
2 latka skończy właściwie w listopadzie i miałam zeobić jej tort urodzinowy, ale boję się, że nie dam rady. Chyba w tym roku dam spokój z lepieniem ozdób z masy i zamówię gotowy opłatek tylko.
Co do zwolnienia to ja dostałam w 6 tygodniu jak pojechałam na izbe z plamieniem i teraz mi lekarka przedłużyła, już nie wracam, ale ja właściwie nie mam do czego. Zostałam zdegradowana w czasie macierzyńskiego, na moje miejsce dali faceta bez zobowiązań tzn rodziny. Wróciłam teraz w sieprniu po wychowawczym, ale nie ma dla mnie normalnej pracy, przez miesiac zastępowałam koleżankę a teraz juz wróciła. W pierwszej ciąży chciłam pracować jak najdłużej, ale w 27 tyg trafiłam na patologię i juz nie wrocilam do pracy.

Hej, ja nadal pracuje i zamierzam pracować albo do końca marca albo do końca kwietnia, w zależności jak zdrowie pozwoli. Mam termin na końcówkę maja.

reklama
Hej, ja nadal pracuje i zamierzam pracować albo do końca marca albo do końca kwietnia, w zależności jak zdrowie pozwoli. Mam termin na końcówkę maja.
Ja również pracuje i zamierzam pracować do czasu, aż będę dala radę, ewentualnie jak będę czuć się dobrze to po prostu żeby się nie przemęczać od lutego będę pracować po 6h, termin mam na 12 maja 😊

Do góry