reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Ja jeszcze pracuje ale w czwartek mam wizytę i już poproszę o l4 bo już poprzednio lekarz proponował po mojej przeszłości ciążowej ale miałam obiecane zmianę "stanowiska" ale to i tak tego czynnika który jest u mnie ryzykiem jednak nie wykluczyło ale chciałam spróbować i jednak muszę powiedzieć w domu

reklama
Cześć dziewczyny :) jutro dodam listę, miałam dodać dziś ale zostawiłam laptop w biurze i się tak nie czuję że od piątku nie chce mi się po niego podjechać 😂. Zazdroszczę wam możliwości l4. Posiadanie własnych firm to zło :(
Ogólnie mało się udzielam ponieważ tak strasznie się źle czuję :( wczoraj lepiej się poczułam i wzięłam się za robienie prania, porządków w szafie (ogólnie się nie przemęczałam) dziś mam takie zakwasy że to koniec a jutro poniedziałek i do pracy.

Cześć dziewczyny :) jutro dodam listę, miałam dodać dziś ale zostawiłam laptop w biurze i się tak nie czuję że od piątku nie chce mi się po niego podjechać 😂. Zazdroszczę wam możliwości l4. Posiadanie własnych firm to zło :(
Ogólnie mało się udzielam ponieważ tak strasznie się źle czuję :( wczoraj lepiej się poczułam i wzięłam się za robienie prania, porządków w szafie (ogólnie się nie przemęczałam) dziś mam takie zakwasy że to koniec a jutro poniedziałek i do pracy.
Do kiedy można się wpisywać na grupę zamkniętą ?
Ja mam w środę wizytę i jednak poczekam do środy… 🫣

Ja jednorazowe, wielopielo to dla mnie za duza logistyka 😆
I wlasnie sobie uswiadomilam, ze bede miec dwa maluchy w pieluchach jednoczesnie 😅
Moje narazie jest w pieluchach, na mm raz dziennie lub raz na 2 dni i ze smoczkiem. Naiwnie wierzę, że do maja to się pozbędziemy wszystkiego. No może z pieluchami bardziej na lato. 😁
Ale najbardziej to się obawiam, że będzie kradła smoczek maluchowi 🤣

Moje narazie jest w pieluchach, na mm raz dziennie lub raz na 2 dni i ze smoczkiem. Naiwnie wierzę, że do maja to się pozbędziemy wszystkiego. No może z pieluchami bardziej na lato. 😁
To u nas bez smoczka, ale jeszcze na piersi 😅 Ja za to naiwnie licze, ze jak zmieni sie smak mleka to sam sie odstawi, ale na razie nie mam do tego serca, jak pomysle, ze jego swiat i tak sie wywroci do gory nogami.
Tez mysle, ze odpieluchowanie zostawimy na lato, chociaz kto wie. Na razie w ogole nie czai bazy 😆

Dziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?

Ja stawiam na jednorazowe. Po mojej najmłodszej mam całą szafę za.malych pampersów od 1 do 3 i zaraz będą 4 bo młoda dopiero wchodzi w 5. U nas od czwartku zaczęła się jakaś jednodniówka lub trzydniówka. Wczoraj jako ostatnia wymiotowała najmłodsza. Dzień spokojny ale doszło 38 stopni. Starsze już lepiej. Dziś mi spadło ciśnienie na 107/66 . Normalnie byłam jak z waty aż się przestraszyłam. Nie brałam leków na ciśnienie na noc. Na szczęście jutro o 10.30 wizyta więc poruszę ten temat.

No i u nas najmłodsza też pieluchy i smoczek i rano i wieczorem mm. 1 stycznia będzie miała 2 latka ale sądzę że za odpieluchowanie wezmę się jakoś od kwietnia jak się zrobi ciepło jak będę w formie 😂😂 ja siedzę na bezrobociu. Miałam iść do pracy od marca bo 2 cykle nie udało się zajść w ciążę więc odpuścilismy a tu bach. Udało się 😂

reklama

Też się tego obawiam i zapewne tak będzie. Jak się urodziła najmłodsza.to średnia miała 8 lat i pojechaliśmy do Pepco i kupiła sobie smoczka 😂😂😂 wzięła do buzi i mówi " jak ona może to ssać " wypluła i tyle z tematu. Ale z 2 latka tak łatwo nie będzie.

Do góry