Wielo. Już nie mogę się doczekać wyjęcia małych pieluszekDziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?
Mam dwoje dzieci na wielo, tzn. syn już się odpieluchował.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wielo. Już nie mogę się doczekać wyjęcia małych pieluszekDziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?
Chyba potrzebujesz zwolnić bardziej niż Ci się wydaje… i tak, własna działalność w kontekście ciąży to zło.Cześć dziewczyny jutro dodam listę, miałam dodać dziś ale zostawiłam laptop w biurze i się tak nie czuję że od piątku nie chce mi się po niego podjechać . Zazdroszczę wam możliwości l4. Posiadanie własnych firm to zło
Ogólnie mało się udzielam ponieważ tak strasznie się źle czuję wczoraj lepiej się poczułam i wzięłam się za robienie prania, porządków w szafie (ogólnie się nie przemęczałam) dziś mam takie zakwasy że to koniec a jutro poniedziałek i do pracy.
Wielo, z wyjątkiem jakiś długich spacerów czy wyjazdów.Dziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?
Jednorazowe, nie wyobrażam sobie wielo przy mojej bandzie Dziś u mnie 9t0d. Ciągle mam wrażenie się sie to ciągnie a jutro o 12 wizyta i mam nadzieję że serduszko będzie dalej bilo i będę miała założona kartę ciąży.Dziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?
Ja w pierwszej ciazy chcialam spróbowac wielo, marzyło mi sie bardzo. Ale przez problemy ze zdrowiem i ogolnie złe samopoczucie nie ogarnelam tematu do końca, wiec stwierdziłam, ze dobra zaczniemy od bambusowych bo na poczatku bedzie tych kup pełno i bedziemy dopiero uczyc ske roli rodzica wiec żeby sobie za dużo na raz nie kłaść na głowę to po 2-3mcach wróce do tematu. U nas była mordercza walka o kp, spadki wagi poniżej normy przez pierwszy miesiac, jezdzenie po specjalistach do tego połóg mocno mi dalo w kość. Nie wrocilam do tematu. Podziwiam dziewczyny na wielopielo, ja niestety nie jestem na tyle ogarnieta. Przez pół roku bylismy na bambusowych potem zaczelismy stopniowo lupilu. Teraz bambusowe sa zawsze w nocy, na dluzsza podroz autem i jak cos sie dzieje z pupa.Dziewczyny, a jakie macie plany na pieluszki dla maluchów? Wielo czy jednorazowe?
Ja chcialam karmic do 2 roku życia, ale gdy powoli dobijaliasmy do roku bezskutecznego starania sie o drugie (a z wielu powodow zalezalo mi na czasie) moja ginekolog powiedziala, ze bez odstawienia nie zaczniemy diagnostyki, ale tez jest duze prawdopodobieństwo ze to kp mnie hamuje.To u nas bez smoczka, ale jeszcze na piersi Ja za to naiwnie licze, ze jak zmieni sie smak mleka to sam sie odstawi, ale na razie nie mam do tego serca, jak pomysle, ze jego swiat i tak sie wywroci do gory nogami.
Tez mysle, ze odpieluchowanie zostawimy na lato, chociaz kto wie. Na razie w ogole nie czai bazy
Wczoraj miałam gości na śniadaniu, wszyscy już rodzice i jak rzuciłam tematem, ze planujemy wielopielo to wszyscy byli w szoku i powiedzieli, ze powodzenia, ze to podobno mega trudne. A jakie były Wasze doświadczenia? Rzeczywiście miałyście wrażenie, ze to jest bardzo wymagające? Od narodzin używaliście wielopielo, nawet na ten kupce mlecznej? chciałabym jeszcze o taką startową wyprawkę pieluchową zapytać - z czego ja zbudować Waszym zdaniem?Wielo. Już nie mogę się doczekać wyjęcia małych pieluszek
Mam dwoje dzieci na wielo, tzn. syn już się odpieluchował.
Głupio to zabrzmi, ale na suchy kaszel zwykłe landrynki pomagały mi tyle samo co tabletki dla ciężarnych. doraźnie też działał w nocy łyk słodkiego soku czy nawet coli w temperaturze pokojowej.Macie domowe sprawdzone przepisy i sposoby na kaszel dla 2latki i ciężarnej. Moja córka ma straszny kaszel, w nocy spac nie moze. Ogolnie ciagnie sie od poczatku wrzesnia. Byly momenty, ze juz prawie minął i wraca jak bumerang. Lelarz rylko inhalacje z soli kaze robic.
Teraz jeszcze gardlo ja bardzo boli.
Mnie dzis tez zaczelo, w nocy spala na mnie wiec kwestia czasu az mnie dopadnie kaszel. Bralam syrop islandzki wczesniej ale srednio pomogl.
Dla mnie wielopielo są łatwiejsze od jednopielo, bo nie trzeba się martwić tym, żeby chodzić po nie do sklepu, nie wynosisz śmieci. worek z brudnymi pieluchami wkładasz do pralki, a później przekładasz do suszarki. Niczego nie prasujesz itd. Przy mlecznych kupach są idealne, bo taką kupę w całości można wrzucić do pralki (kupy przy RD trzeba już spuszczać w toalecie).Wczoraj miałam gości na śniadaniu, wszyscy już rodzice i jak rzuciłam tematem, ze planujemy wielopielo to wszyscy byli w szoku i powiedzieli, ze powodzenia, ze to podobno mega trudne. A jakie były Wasze doświadczenia? Rzeczywiście miałyście wrażenie, ze to jest bardzo wymagające? Od narodzin używaliście wielopielo, nawet na ten kupce mlecznej? chciałabym jeszcze o taką startową wyprawkę pieluchową zapytać - z czego ja zbudować Waszym zdaniem?