reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Witam. Jestem tu nowa i myślę że się tu odnajdę 🫣. Czytałam dużo forum i tak trafiłam na tą stronę. Chciała bym komuś się wygadać odnośnie mojej sytuacji może któraś z was tak miała i będzie umiała ocenić moja sytuację. Jestem mama 3 dzieci córka 10lat córka 6 i synek 9 a zaraz 10 miesięcy. Ostatnio byłam u lekarza i okazało się że znów rodzina nam się powiększy. Powiedzcie czy to źle że się nie cieszę z tego bo obawiam się o najmłodsze dziecko że nie poświęcę mu tyle czasu ile powinnam? Niewiem czy dobre forum ale warto próbować. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży i bardzo się boję. Pozdrawiam

Jesteśmy z Tarnowskich Gór a Ty ? :)
Do dr Agaty Włoch idę 29.10 ale prywatnie bo mój gin chce bym ze skierowaniem szła tam gdzie on chce - no comments .
Jak to masz zły kariotyp?
Też uważam że Sanco/Nifty to chwyty reklamowe by zarobić . To tylko badania przesiewowe/szacunkowe . Chwilę myślałam o Panoramie …
Skłaniam się ku manipulacji mikromacierzy, ale decyzję podejmie po badaniu dr Włoch .
Ja jestem ze Śląska, u dr Włoch byliśmy w Katowicach, od nas to okolo 40km.

No tak to, o kariotypie dowiedziałam się po drugim poronieniu. Badaliśmy razem z mężem. Nazywa się to translokacja robertsonowska chyba, zdrowy człowiek ma 46 chromosomów, ja mam 45. Wyglądam normalnie, normalnie się rozwijałam od dziecka, problem pojawia się właśnie w przypadku ciąży... na szczęście organizm najczęściej sam odrzuca te wadliwe zarodka, ale gdyby nie to niestety mamy
duże ryzyko ciężkich wad letalnych 😔 z trzeciej ciąży mamy zdrowego, rezolutnego dwulatka 🥰 pytałam mojego lekarza o invitro z badaniem zarodkow, ale powiedział że gdybyśmy byli jego rodziną to doradziłby nam próbować naturalnie mimo wszystko. No i się udało na szczęście, ale cała ciąża to był ogromny stres, nerwy, porównywanie wymiarów itd 🙉 Synek nie odziedziczył kariotypu po mnie, ma normalnie 46 chromosomów 😊

Jutro mam wizytę i też już się stresuje co tam się dzieje 😱

U mnie mdłości troszkę odpuściły. Ma któraś z Was detektor tętna płodu? Ja mam po najmłodszej i tak leży i mnie kusi 🫣🫣
Ja mam detektor, chciałam się wzbraniać przed nim ale jak w ciąży z synkiem trafiłam na kwarantannę to od razu zamawiałam z allegro 🙈 teraz pewnie też będę używać dla własnego spokoju.
Mi w ogóle jest niedobrze z rana. Mdli mnie bardzo już po przebudzeniu. Potem w ciągu dnia jest już znośnie. Byłam kawoszką. Odkąd zaszłam w ciążę odrzuciło mnie od kawy. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam sobie taką słabą filiżankę, ale wypiłam trzy łyki i już nie wróciłam do niej😂
Ja już też od dwóch tygodni bez kawy, a wcześniej to był obowiązkowy punkt rano. Mogłam nie zjeść śniadania ale kawą musiała być 🙈
Podobno najnowsze stanowisko jest takie że w ciąży nie ma bezpiecznej dawki kofeiny...

Witam. Jestem tu nowa i myślę że się tu odnajdę 🫣. Czytałam dużo forum i tak trafiłam na tą stronę. Chciała bym komuś się wygadać odnośnie mojej sytuacji może któraś z was tak miała i będzie umiała ocenić moja sytuację. Jestem mama 3 dzieci córka 10lat córka 6 i synek 9 a zaraz 10 miesięcy. Ostatnio byłam u lekarza i okazało się że znów rodzina nam się powiększy. Powiedzcie czy to źle że się nie cieszę z tego bo obawiam się o najmłodsze dziecko że nie poświęcę mu tyle czasu ile powinnam? Niewiem czy dobre forum ale warto próbować. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży i bardzo się boję. Pozdrawiam

To całkowicie normalne, że masz w sobie lęk. Faktycznie różnica wieku, będzie niewielka, ale znam sporo rodzin, które z takiej są zadowolone :) u nas są mniej więcej dwa lata między dziećmi (najwięcej 2l8m) i jest fajnie.

reklama
Ja mam detektor, chciałam się wzbraniać przed nim ale jak w ciąży z synkiem trafiłam na kwarantannę to od razu zamawiałam z allegro 🙈 teraz pewnie też będę używać dla własnego spokoju.

Ja już też od dwóch tygodni bez kawy, a wcześniej to był obowiązkowy punkt rano. Mogłam nie zjeść śniadania ale kawą musiała być 🙈
Podobno najnowsze stanowisko jest takie że w ciąży nie ma bezpiecznej dawki kofeiny...

Do góry