reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

U mnie pojawiły się takie delikatne plamienia, spanikowałam i poleciałam do ginekologa. Okazało się, że to z nadżerki po stosunku.

Hej. U mnie prawie 9tc i zaczęły się mdłości. Wczoraj i dziś też zastanawiam się czy śniadanie zostanie na swoim miejscu. Miałam nadzieję, że mnie to już ominęło ...
Pytanie takie z ciekawości - korzystacie z pierwszeństwa w laboratoriach ?
Fajnie się masz ja się już miesiąc męczę z mdłościami a w drugiej ciąży mdłości miałam jeszcze jakiś czas po porodzie 😱😂.
U mnie w LAb wchodzi się do rejestracji i tam już czeka kszeselko gdzie ciężarna czeka aż wyjdzie osoba akurat obsługiwana i jest następna więc spoko . U mnie ostatnio było z 20 osób przede mną i byłam przerażona a okazało się że weszłam od razu ;)

reklama
Witam. Jestem tu nowa i myślę że się tu odnajdę 🫣. Czytałam dużo forum i tak trafiłam na tą stronę. Chciała bym komuś się wygadać odnośnie mojej sytuacji może któraś z was tak miała i będzie umiała ocenić moja sytuację. Jestem mama 3 dzieci córka 10lat córka 6 i synek 9 a zaraz 10 miesięcy. Ostatnio byłam u lekarza i okazało się że znów rodzina nam się powiększy. Powiedzcie czy to źle że się nie cieszę z tego bo obawiam się o najmłodsze dziecko że nie poświęcę mu tyle czasu ile powinnam? Niewiem czy dobre forum ale warto próbować. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży i bardzo się boję. Pozdrawiam
No cóż… u mnie trzecia ciąża, duże zaskoczenie , mam 41 lat a mąż 43. Moja pierworodna ma ciężką wadę serduszka na tle genetycznym , ktore w żadnym z badań prenatalnych nie zostało wykryte więc u mnie strach jest ogromny , o wszystko .
Synek zdrowy.
Ale oswajam się i próbuje szukać pozytywów.
😜
Ps- nie czuję się na 41 a raczej na 31 😱😳😂

No cóż… u mnie trzecia ciąża, duże zaskoczenie , mam 41 lat a mąż 43. Moja pierworodna ma ciężką wadę serduszka na tle genetycznym , ktore w żadnym z badań prenatalnych nie zostało wykryte więc u mnie strach jest ogromny , o wszystko .
Synek zdrowy.
😜
Witam to też nie za wesoło. Ale tak jak piszesz szukasz pozytywów to najważniejsze. Ja pewnie też się oswoję z tą myślą ale pewnie trochę czasu to zajmie. Zdrówka życzę dla córki i szczęśliwego rozwiązania 😊

Fajnie się masz ja się już miesiąc męczę z mdłościami a w drugiej ciąży mdłości miałam jeszcze jakiś czas po porodzie 😱😂.
U mnie w LAb wchodzi się do rejestracji i tam już czeka kszeselko gdzie ciężarna czeka aż wyjdzie osoba akurat obsługiwana i jest następna więc spoko . U mnie ostatnio było z 20 osób przede mną i byłam przerażona a okazało się że weszłam od razu ;)
Ja w pierwszej ciąży jak zaczęłam jakoś w 5 tygodniu tak do połowy 7 chyba . Dzień dnia ciągle ,nie mogłam patrzeć na obrazki z jedzeniem. Schudłam 5kg .

Hej dziewczyny, nasza jednocentymetrowa dzidzia pozdrawia ze 142 uderzeniami serduszka na minutę 🥹

Załączniki

• 14BC7FBC-88EC-49F4-AC86-AD19691DE35D.jpeg
    14BC7FBC-88EC-49F4-AC86-AD19691DE35D.jpeg
    559,2 KB · Wyświetleń: 72
Synek zdrowy.
😜
Jeśli mogę zapytać w teście pappa też nic nie wskazywało ? Miałaś niskie ryzyka ?

Jeśli mogę zapytać w teście pappa też nic nie wskazywało ? Miałaś niskie ryzyka ?
Pappa wyszły bardzo ładnie . Bardzo niskie prawdopodobieństwo…
NT 1,5
Pappa to tylko szacunek , byłam młoda, w USG genetycznym lekarz nic nie wychwycił , brak chorób więc wyszło super . Teraz to ja w ogóle zastanawiam się czy pappa robić bo pewnie wyjdą źle z racji samego wieku .

NT 1,5
Pappa to tylko szacunek , byłam młoda, w USG genetycznym lekarz nic nie wychwycił , brak chorób więc wyszło super . Teraz to ja w ogóle zastanawiam się czy pappa robić bo pewnie wyjdą źle z racji samego wieku .
Robić, żeby ocenić ryzyko np. stanu przedrzucawkowego

NT 1,5
No to jestem w szoku... Bo moja dr mówiła że zazwyczaj jest tak że pappa myli się w jedną stronę a w drugą już nie... Że jak są wysokie ryzyka to albo coś z dzieckiem albo łożyskiem albo przy porodzie jakieś komplikacje. Ja już kompletnie nie trybie tego pappa serio... U mnie 2 razy pod rząd wyszły bardzo wysokie ryzyka ale przy pierwszym ryzyku dziecko miało wadę lecz nie genetyczna. W poprzedniej ciąży zdrowe dziecko z amniopunkcji tyle że powikłania po amnio były więc się nie udało donosić. A teraz już historia położnicza położy pappe plus wiek 37 lat, więc też mocno się boje...

reklama
Ja tam trochę nie ogarniam jednego. Chodzimy do tych lekarzy. Ja tez mam ograniczone zaufanie, ale skoro jest do wykonania jakieś badanie to nie wyobrażam sobie z niego rezygnować. Wynik też jest potem szczegółowo omawiany i to 2 razy, z lekarzem wykonującym i prowadzącym. Badanie nie jest inwazyjne, więc o co chodzi?
Jak idzie się do lekarza będąc chorym to też ze strachu rezygnujecie z części badań?

Do góry