reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

U mnie w Bydgoszczy, zzo jest tylko w 1 z 3 szpitali (gdzie jest porodówka) i trzeba się wstrzelić urodzić w dzień powszedni do południa bo wtedy jest anestezjolog.
Przy 1szym porodzie chciałam gaz ale niestety wszystkie butle były zajęte, jak już nie dawałam rady z bólu dostałam coś dożylnie przeciwbólowego ale nic nie dało.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tam bardzo miło wspominam cesarkę. I nie wiem czy drugi raz nie wybiorę się do jakiejś prywatnej kliniki gdzie nie będą robić problemów z cesarką.

Ja pierwsze rodziłam bez znieczulenia i teraz bralabym w ciemno🙂 Ze względu na obrażenia po pierwszym porodzie, teraz tylko CC, bo ostatnio i tak się ledwo wyślizgnęłam poważniejszym konsekwencjom.

Byłam dziś na pierwszej wizycie ciążowej w Luxmedzie. Było dziwnie. USG tylko przez brzuch (zgodziłam się bo miałam już USG serduszkowe w zeszłym tygodniu w innej klinice). Przez brzuch było widać bijące serduszko/puls. Poza tym lekarz namawiał mnie żebym nie robiła testu Pappa, bo wyjdzie mi źle, "po co mi to, ten test nic nie daje w porównaniu z testami typu Sanco/Nifty/Panorama". A wyjdzie mi źle bo jestem po 40. Machając zamaszyście rękami pokazywał mi wykres jak rośnie ryzyko wad płodowych w moim wieku. Skierowania na wszystkie badania dał. Był mocno irytujący i chyba nie dam rady przez 7 miesięcy tego znosić. Dodatkowo lokalizacja mi nie pasuje, muszę przez całe miasto dojeżdzać, spróbuję go zmienić. Tylko że wszyscy ginekolodzy-położnicy którzy mają wolne terminy w Luxmed mają słabe opinie. Wczoraj czytałam o pani która nie dała skierowania na badania bo powiedziała że 6 tygodni to nie jest jeszcze ciąża :)

Byłam dziś na pierwszej wizycie ciążowej w Luxmedzie. Było dziwnie. USG tylko przez brzuch (zgodziłam się bo miałam już USG serduszkowe w zeszłym tygodniu w innej klinice). Przez brzuch było widać bijące serduszko/puls. Poza tym lekarz namawiał mnie żebym nie robiła testu Pappa, bo wyjdzie mi źle, "po co mi to, ten test nic nie daje w porównaniu z testami typu Sanco/Nifty/Panorama". A wyjdzie mi źle bo jestem po 40. Machając zamaszyście rękami pokazywał mi wykres jak rośnie ryzyko wad płodowych w moim wieku. Skierowania na wszystkie badania dał. Był mocno irytujący i chyba nie dam rady przez 7 miesięcy tego znosić. Dodatkowo lokalizacja mi nie pasuje, muszę przez całe miasto dojeżdzać, spróbuję go zmienić. Tylko że wszyscy ginekolodzy-położnicy którzy mają wolne terminy w Luxmed mają słabe opinie. Wczoraj czytałam o pani która nie dała skierowania na badania bo powiedziała że 6 tygodni to nie jest jeszcze ciąża :)
Jeżu masakra, a gdzie mieszkasz? Ja wczoraj też byłam na pierwszej wizycie w luxmedzie i byłam baaaardzo zadowolona.

W ogóle to mocno pechowo na wątku. Nie pamiętam, żeby 3 lata temu tyle nas pożegnało wątek tak szybko. Chyba czasy naprawdę nie sprzyjają ciężarnym.

reklama
W Warszawie. Udało mi się zapisać na 17 października do innego lekarza, blisko domu i ma opinie 4 na 5. Może będzie lepiej :)
A to ja tez w Warszawie. Wyszukaj sobie Katarzyna Słodczyk, ja do niej chodziłam przed ciąża i byłam mega zadowolona. A wczoraj byłam u Magdaleny Pertkiewicz i bardzo dobre wrażenie zrobiła. A jeżeli chodzi o USG to bardzo polecam Andrzeja Szałkowskiego.

Do góry