reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

to z mojego płaskiego zostało tyle 😂
Wow, rzeczywiście już konkretnie zaokrąglony! Który tydzień jesteś? U mnie to od początku ciazy jest jedno wielkie wzdęcie na brzuchu, dużo większe niż zazwyczaj. Ale ja mam taką budowę ciała, ze zawsze miałam oponkę na brzuchu, wiec to się jakoś specjalnie nie wyróżnia.

reklama
Ja nawet toksoplazmozy nie mam przeciwciał… powinnam chyba bardziej kotom w kuwetach grzebać :p
Ja mam z różyczki po szczepieniu i cytomegalii po jakimś starym przechorowaniu, ale mam dwa koty ze schroniska adoptowane rok i cztery lata temu. Ten najnowszy przywlókł nam pasożyta ze schroniska i mieliśmy miesiąc odrobaczania 😭 także zdziwiłam się że ta tokso wyszła negatywna, ale to chyba trzeba wypuszczać, a moje akurat 100% domowe

Wow, rzeczywiście już konkretnie zaokrąglony! Który tydzień jesteś? U mnie to od początku ciazy jest jedno wielkie wzdęcie na brzuchu, dużo większe niż zazwyczaj. Ale ja mam taką budowę ciała, ze zawsze miałam oponkę na brzuchu, wiec to się jakoś specjalnie nie wyróżnia.
7 tydzień dopiero więc sama jestem zdziwiona… ale by było gdybym się dowiedziała, że bliźniaki jak u koleżanki 😂😂

Ja mam z różyczki po szczepieniu i cytomegalii po jakimś starym przechorowaniu, ale mam dwa koty ze schroniska adoptowane rok i cztery lata temu. Ten najnowszy przywlókł nam pasożyta ze schroniska i mieliśmy miesiąc odrobaczania 😭 także zdziwiłam się że ta tokso wyszła negatywna, ale to chyba trzeba wypuszczać, a moje akurat 100% domowe
Żeby zarazić się toxo od kota trzeba spożyć jego odchody, które leżały minimum 24 godziny. Najczęściej zarażamy się jedząc surowe mięso i brudne owoce i warzywa :)
Koty mają złą sławę, ale nie są głównym źródłem zakażeń toksoplazmozą ;)

Żeby zarazić się toxo od kota trzeba spożyć jego odchody, które leżały minimum 24 godziny. Najczęściej zarażamy się jedząc surowe mięso i brudne owoce i warzywa :)
Koty mają złą sławę, ale nie są głównym źródłem zakażeń toksoplazmozą ;)
Dokładnie. A domowe koty niewychodzace na dwor tym bardziej są bezpieczne. Ja mam koty od dziecka i nie mam przeciwciał na toxo

Jeju dziewczyny wczoraj mnie po prostu zmiotło. Cały dzień źle się czułam miałam okropne nudności, nic nie chciało mi się jeść. A wieczorem zaczęłam strasznie wymiotowałać. Gardło mnie do chwili obecnej pali, macie jakieś sposoby na to gardło? Plukac czymś?
I strasznie bola mnie lędźwia, nie wiem czy to od tego że leżałam dużo w ciągu dnia czy co, ale bola mnie tak jak w poprzedniej ciąży w 3 trymestrze.
W poprzedniej ciąży nie miałam wymiotow, jedynie nudności. Mam nadzieję, że to jednorazowe.

Tak, u mnie lekarka też potwierdziła że koty są bezpieczne skoro nic nie wyszło i jak są niewychodzące to nie trzeba się martwić. Oprócz owoców, warzyw i mięsa podobno też w długo niewymienianych filtrach do filtrowania wody typu Brita, Dafi może się ta toksoplazmoza ‚,chować”.
Jeju dziewczyny wczoraj mnie po prostu zmiotło. Cały dzień źle się czułam miałam okropne nudności, nic nie chciało mi się jeść. A wieczorem zaczęłam strasznie wymiotowałać. Gardło mnie do chwili obecnej pali, macie jakieś sposoby na to gardło? Plukac czymś?
I strasznie bola mnie lędźwia, nie wiem czy to od tego że leżałam dużo w ciągu dnia czy co, ale bola mnie tak jak w poprzedniej ciąży w 3 trymestrze.
W poprzedniej ciąży nie miałam wymiotow, jedynie nudności. Mam nadzieję, że to jednorazowe.
ja miałam zapalenie gardła przy covidzie dwa tygodnie temu, mnie pomagała ciepła woda z miodem na nawilżenie i było dużo lepiej.

Pęcherzyk ciążowy pusty, GS odpowiada 5tc i 4 dni. Beta bardzo rośnie w czwartek była 6.5tysiaca wczoraj ponad 8 tysięcy teraz czekam na wynik na cito.
Krwawienie wczoraj znowu dostałam, ale po luteinie i nospie się szybko uspokoiło. Nikt nie wie o co chodzi 🤯😓🙄🙄🙄

reklama
Do góry