reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Nie mam regularnych cykli.
Natka, przepraszam, ale nie chcę analiz, rad itd. Trochę się staraliśmy o drugą ciążę. Fajnie, że jest, że coś zaskoczyło. Czy wyjdzie biochem, czy będzie zdrowy bobasek za 9 miesięcy to pokażą najbliższe dni.
Miło znów mieć nadzieję. 🙂
to co przyszłaś tu tylko po to żebyśmy ci pogratulowały lewo widocznej kreski ? 😅

reklama
Trzymam kciuki za cierpliwość i podziwiam za chęci opieki nad taką zgrają dzieciaczków😀 ja bym tego nie ogarnęła😂

Hej, witamy!😊 jesteś po teście/becie? Jak się czujesz?😊

Hej! Witaj😊 czy to Twój test? Bardzo jasna ta kreseczka, robiłaś może betę?
tydzień temu we czwartek beta 26 bo wyszła blaaada kreska po czasie na teście, dzisiaj beta 1510. Czuję się na razie bez zmian, jedyne co to jedno wstanie w nocy na siku taka zmiana 🙈

A to przepraszam forum od analizy dni cyklu i wartości bety czy dla przyszłych mam?
Już Ci lepiej czy jeszcze jakieś złośliwości masz dla mnie?
Spokojnie, nawet jeśli ktoś będzie próbował analizować Ty znasz swój organizm najlepiej i wiesz kiedy zachodzą jakieś zmiany ☺️

A to przepraszam forum od analizy dni cyklu i wartości bety czy dla przyszłych mam?
Już Ci lepiej czy jeszcze jakieś złośliwości masz dla mnie?
zastanów się zanim coś napiszesz bo złośliwość zaczęłaś Ty ! :) miła dziewczyna zapewne dla podtrzymania rozmowy zadała Ci pytania które sobie zadajemy wszystkie tu nawzajem :) nawet dobrze nie jesteś pewna czy jesteś w ciąży bo takie testy często są fałszywe a jesteś już na mamusiach i nie chcesz rad ani analiz i bety to w takim razie czego oczekujesz od nas tu w grupie ? Rozmów na jaki temat na tym etapie ? Zadałam normalne pytanie bo nie wiem o czym z Tobą rozmawiać ?

Trzymam kciuki za cierpliwość i podziwiam za chęci opieki nad taką zgrają dzieciaczków😀 ja bym tego nie ogarnęła😂

Hej, witamy!😊 jesteś po teście/becie? Jak się czujesz?😊

Hej! Witaj😊 czy to Twój test? Bardzo jasna ta kreseczka, robiłaś może betę?
To nie do końca moja chęć opieki😂 szwagierka rok temu wzięła do siebie moich starszaków + syna mojego męża na miesiąc(!!!) wakacji (to był jej pomysł), w tym roku na 2 tyg, więc teraz głupio by było odmówić tego weekendu😉
Zrobiłam dziś rano, też ledwo widoczna ale jest. Chyba faktycznie pójdę na betę, nawet jeśli to biochemiczna będzie czarno na białym.. Dziękuję i również trzymam kciuki za Ciebie ☺️
Czekamy na wyniki😊

@Natka8901 Jeżeli moja odmowa Cię uraziła to przepraszam. Miewałam w ciągu ostatnich lat cykle 33 dniowe, a miewałam i 76 dniowe. Ostatnio często trwały ok 1.5 -2 miesiące.
Nie mam pojęcia ile dni po owulacji jestem. Po teście wnioskuje, że niewiele. Test zrobiłam tylko dlatego, że bolały mnie piersi i coś mnie tknęło. W sumie zrobiłam 3 testy w ciągu 24h. Wszystkie jasne.
Bardzo się cieszę, że być może się udało. Ale obawiam się, że to za wcześnie aby pochwalić się i pogadać z koleżankami. Chciałabym poczekać do serduszka.
Dlatego jak to zostało określone- "przybiegłam na mamusiowe forum z ledwo widoczną kreską, gdy nawet nie jestem pewna, że jestem w ciąży".
Dużo się nie myliłam. Kilka osób z jasnymi kreskami i przeżywające te same emocje tu jest. Mam nadzieję, że nam się uda, choć wiem że statystyki nie są po naszej stronie i sporo z tych pierwszych kresek, złapanych przed terminem okresu zwyczajnie obumrze i skończy się okresem. Będę śledzić forum, i z radością obejrzę tłuste, grube krechy, które kilka dni temu były cieniem. Zwłaszcza bliska pewnie będzie mi kreska @kamilaa919 , bo jesteśmy na tym samym etapie w tym samym czasie.

Nawet jeżeli miałoby mi się nie udać to jestem mega zadowolona, że przynajmniej na 100 procent była owulacja. To mój pierwszy cykl z nowym suplementem- widocznie działa. 😀
Oczywiście, że jak ktoś chce analizować wszystko to ma do tego prawo. Sama to uwielbiam i jak będę po pierwszym usg to będę sprawdzać na siatkach centylowych wzrost zarodka. Narazie nie wiem nic poza datą ostatniej miesiączki.
Za jakiś tydzień pewnie wybiorę się na betę sprawdzić przyrosty. Narazie nie widzę sensu. Jakiś (niski) poziom bety w organizmie mam. Kreski są. Wartości liczbowe nie są mi narazir potrzebne.
Z tego co mi wiadomo, grupa to „MAJOWE MAMY 2025”, więc w moim mniemaniu dołączając tutaj przydałaby się choć minimalna podstawa do uznania, że jesteś w ciąży. Wstawiłaś praktycznie niewidoczną drugą kreskę na ww. grupie więc oceniłam i zadałam pytanie (bo wychodzę z założenia, że od tego jest forum), bo według mnie to za wcześnie, by móc cokolwiek stwierdzić bez podania jakichkolwiek szczegółów, konkretów. Oczywiście życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki za Twoją ciążę, jednak rownież nie rozumiem po co tu przyszłaś, skoro negujesz moje zapytania i chęć rozwiania być może błędnych przekonań. Dziwne podejście, widocznie każdy oczekuje czego innego od tego typu „forum” 😉

reklama
A jeszcze co bym chciała z tego w takim razie wynieść skoro nie złote rady pt idź na betę ze swoją "ledwo widoczną kreską"? Wsparcie, możliwość wygadania się w szczęściu i w żalu, pogaduszki o samopoczuciu. Potem przyjdzie czas na badania, opinie o lekarzach, szpitalach, wyprawkach. itd
dlaczego tak bardzo uraziło Cię to że ta kreska jest ledwo widoczna ? Przecież ona taka właśnie jest . Można było odrazu przywitać się miło ,odpowiedzieć coś o sobie i powiedzieć że w planach masz zrobić betę w najbliższym czasie ale jeszcze nie teraz ! :) gratulacje i witamy w grupie ... bo cóż więcej powiedzieć można

Do góry