reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

MB91 w pierwszej ciąży też tak miałam że się nie przejmowałam ale podświadomie bałam się strasznie teraz też tak jest ale mój stan lękowy jest o wiele głębszy bo wiem co mnie czeka i mam ochotę zadzwonić do gin się wycofać i zapłacić za CC ale i tego też się boję. Eeee od kilku dni śni mi się poród po nocach. Dzisiaj na jawie mała skurcze budziłam się i sprawdzałam czy to prawda. Psycha mi siada :-(
Angela3aa przecież od razu nie będą Ci wywołać, każdy Ci powie żeby lepiej samo zaczęło się dziać i być może odwlekają bo widzą że może się rozkręci się u Ciebie. Spokojnie jeszcze trochę cierpliwości. Oksytocyna nie na wszystkich działa pozytywnie, a napewno nasila ból przy skurczach. Dobrze że Cię obserwują a nie na siłę wypychają jak u mnie to było.

reklama
Oby się coś ruszyło, bo w szpitalach to można do głowy dostać. W każdym razie chyba najlepiej jak pogadasz z ordynatorem - to oni przeważnie decydują - ja dopiero tak się czegokolwiek dowiedziałam jak leżałam w Płocku w szpitalu [emoji18] Powodzenia piękna! Walcz dzielnie [emoji847]

Apropo głowy ... zaraz mi pęknie, już drugą kawę pije [emoji57] I tak siedzę i siedzę i stwierdzam, że... jednak boje się porodu ☹️ A już myślałam, że podejdę do tego na lajcie. Ehh..

Akurat ordynatorem jest taki gość ze masakra od niego nic nie można się dowiedzieć i można leżeć do śmierci tu . Mam nadzieje ze zaraz się zmieni bo reszta lekarzy w porządku i ogarniają tu

MB91 w pierwszej ciąży też tak miałam że się nie przejmowałam ale podświadomie bałam się strasznie teraz też tak jest ale mój stan lękowy jest o wiele głębszy bo wiem co mnie czeka i mam ochotę zadzwonić do gin się wycofać i zapłacić za CC ale i tego też się boję. Eeee od kilku dni śni mi się poród po nocach. Dzisiaj na jawie mała skurcze budziłam się i sprawdzałam czy to prawda. Psycha mi siada :-(
Angela3aa przecież od razu nie będą Ci wywołać, każdy Ci powie żeby lepiej samo zaczęło się dziać i być może odwlekają bo widzą że może się rozkręci się u Ciebie. Spokojnie jeszcze trochę cierpliwości. Oksytocyna nie na wszystkich działa pozytywnie, a napewno nasila ból przy skurczach. Dobrze że Cię obserwują a nie na siłę wypychają jak u mnie to było.

Oczywiście ze wolałabym żeby samo ruszyło :) dlatego czekam cierpliwie :)

Omg dziewczyny bylam na wizycie u innego ginekologa niz zwykle bo mojej nie bylo. Babka powiedziala ze po 38 tygodniu to juz sie nie robi kontroli I zegnam. Ledwie co wyprosilam to ktg (mam zalecenie od mojej co tydzien robic) I zeby sprawdzila stan wod plodowych (bo mam dziurawy pecherz). Patrzyla spod wilka caly czas I stwierdzila ze to wymysly jakies.
A wiecie co najlepsze? To prywatna przychodnia, place tam abonament!! Zdenerwowalam sie. Ledwo weszlam na to moje 4 pietro [emoji14]

Na ktg zadnych skurczy a teraz bardzo mnie boli szyjka po przejsciu tego kawalka.
Chyba znowu zaraz bedzie padalo... musze wypic 2 kawe bo juz nie zyje

Nan no chyba żartujesz???? Jezu, skąd tacy lekarze się biorą. Ja ostatnie 3 tyg to widzę lekarza minimum raz w tygodniu. USG co 2 tyg a co tydzień ktg i jeśli piszą się skurcze to badanie rozwarcia. Właśnie końcówka ciąży wymaga szczególnej uwagi. Chyba bym dym tej babie zrobiła.....

Ja dziś frytki zjadłam i zagryzlam czekolada ;)

A ja robie mielone i między tym zagryzam chrupkami serowymi hehe :)

Ja mam wizyte co tydzien nawet nie w gabinecie tylko na oddziale raz dwa sparwdza szyjke i ktg. Kolejna wizyta w czwartek :)

reklama
Moja mala juz mi psikusy robi, polozylam sobie kubek z sokiem na brzuszek bo odpoczywam na kanapie po obiedzie, i mala myslala chyba ze to moja dłoń bo zaczela kopac w ten kubek i go zrzucila z brzuszka hehe no gorzej bo sie caly sok wylal:)

Do góry