reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A u nas plan legł w gruzach... przyszedł nowy lekarz i powiedział ze skoro u nich na aparacie termin jest na dziś to może warto poczekać zwłaszcza ze skurcze są co 10-12 min na ktg. Ewentualnie jutro kroplówka ... masakra

reklama
A u nas plan legł w gruzach... przyszedł nowy lekarz i powiedział ze skoro u nich na aparacie termin jest na dziś to może warto poczekać zwłaszcza ze skurcze są co 10-12 min na ktg. Ewentualnie jutro kroplówka ... masakra
A bolesne te skurcze? Moze samo się rozkręci, wiem ze kazdy dzien po terminie jest dłuższy i wogole ale juz moze jutro uda się :)

Angela, masakra z ta decyzyjnoscia w szpitalu...... Ale podobne historie u nas też widziałam. Oby jutro coś zaczęło robić.

Jetkaaa zdrówka dla synka.

Ja dziś jednak byłam z młodą na spacerze. Nogi w d....e włażą a młody chyba nie zamierza wychodzić. Jutro wizyta u lekarza. Ciekawe co dalej.....
Swoją drogą tak mi dziś ciśnie główka w dół że chodzić ciężko.

Młoda zasypia więc ja też idę się położę.

No takie w miarę, już nie odczuwam ich jak wcześniej jako samo spięcie brzucha tylko lekki ból jest wiec zobaczymy ..

Oby się coś ruszyło, bo w szpitalach to można do głowy dostać. W każdym razie chyba najlepiej jak pogadasz z ordynatorem - to oni przeważnie decydują - ja dopiero tak się czegokolwiek dowiedziałam jak leżałam w Płocku w szpitalu [emoji18] Powodzenia piękna! Walcz dzielnie [emoji847]

Apropo głowy ... zaraz mi pęknie, już drugą kawę pije [emoji57] I tak siedzę i siedzę i stwierdzam, że... jednak boje się porodu ☹️ A już myślałam, że podejdę do tego na lajcie. Ehh..

Najgorsze to czekanie, a jak na dodatek trzeba w szpitalu siedziec to juz wogole masakra. W domu zawsze sie cis znajdzie do zrobienia. Mi zostalo 13 dni do terminu, a tak wczesniakiem mnie lekarze straszyli warto bylo sie oszczedzac, teraz robie wszystko i jeszcze sie okaze ze przenosze☺

Dziewczyny mój mały ma chyba pleśniawkę na języczku. Czy takiemu maluchowi można coś podać by to wyleczyc?

Najgorsze to czekanie, a jak na dodatek trzeba w szpitalu siedziec to juz wogole masakra. W domu zawsze sie cis znajdzie do zrobienia. Mi zostalo 13 dni do terminu, a tak wczesniakiem mnie lekarze straszyli warto bylo sie oszczedzac, teraz robie wszystko i jeszcze sie okaze ze przenosze[emoji5]

To chyba już tak jest [emoji16] Ja w 32 tc trafiłam ze skurczami - miesiąc ponad leżenia i co? [emoji23] 7 dni do terminu, cały czas jakieś skurcze itd. ale jak coś dalej to ciężko zobaczyć [emoji6] No może ten czop wczoraj ale to i tak nie przesądzone jest.

Skupiłam się na zmianie wystroju mieszkania powiem szczerze, bo ile można wyczekiwać symptomów porodu? Przynajmniej z moim D. mamy jeszcze chwile tylko dla siebie. [emoji18]

Ja w pierwszej ciąży totalnie nie myślałam o porodzie. I bardzo spokojnie podeszłam. W drugiej nie zdążyłam pomyśleć bo urodziłam nagle 3 tyg przed terminem. A teraz nastawiona byłam że urodzę wcześniej a tu lipa.....

reklama
Dziewczyny mój mały ma chyba pleśniawkę na języczku. Czy takiemu maluchowi można coś podać by to wyleczyc?

Teoretycznie jest kilka środków, ale u córki pleśniawek pozbyłam się wycierając je zasilana pielucha. Zakładasz tetrowke i pilnujesz jak dziecko się zsika. Mokra delikatnie przecierając pleśniawkę. I pielucha do prania. Córce pleśniawki zniknęły w 1 dzień a specyfiki z apteki nie pomagały.

Do góry