reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Gosika, jeśli uważasz że się nie najada spróbuj karmić też mm. Najważniejsze żebyś i ty i dziecko byli zadowoleni a nie Zet karmić kp. Chociaż jestem zwolenniczką kp to nic na siłę. Jeśli małemu nie starcza pokarmu to trzeba dokarmić a nie męczyć siebie i dziecko. Twój synuś duży jest, potrzebuje więcej. Powodzenia kochana.

reklama
Eh okazuje się że prawdopodobnie mam mało pokarmu. Chyba będę musiała dokarmiać mm :( biedny malutki dziś cały dzień walczył z cycem a chyba prawie nic nie leciało. Jak odciagnelam laktatorem to na dnie cienka warstwą mleka :(
Nie sugeruj się laktatorem że nie ściąga. Jak ssa cycusia to słychać przelykanie? Ja kupiłam drugi laktator bo myślałam że canpol jest niedobory, teraz mam medele ręczna i też nie sciaga nic, a na pewno mam pokarm bo słyszę jak przelyka, nawet się krztusi.

Nie sugeruj się laktatorem że nie ściąga. Jak ssa cycusia to słychać przelykanie? Ja kupiłam drugi laktator bo myślałam że canpol jest niedobory, teraz mam medele ręczna i też nie sciaga nic, a na pewno mam pokarm bo słyszę jak przelyka, nawet się krztusi.
Nie wiem, chyba rzadko słyszę bo nawet nie umiem tego określić :(

Eh okazuje się że prawdopodobnie mam mało pokarmu. Chyba będę musiała dokarmiać mm :( biedny malutki dziś cały dzień walczył z cycem a chyba prawie nic nie leciało. Jak odciagnelam laktatorem to na dnie cienka warstwą mleka :(

Gosika88 przepraszam że się wcinam do nie swojego wątku, ale zauważyłam temat karmienia i jeśli mogę doradzić(nie jestem ekspertem, tylko ze swojego doświadczenia) - laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka, możesz nic nie ściągnąć ale to absolutnie nie znaczy że mleka nie ma. Jeśli chodzi o puszczanie piersi i nerwowość synka - mój tak robił jak miał problemy z brzuszkiem, nie mógł zrobić kupy, dopiero jak przeszło to się uspokajał i pił normalnie. Może być też taka opcja że za szybko mu leci i nie nadąża połykać, dlatego się denerwuje - wtedy można spróbować pozycji "pod górkę", żeby głowę miał na górze a pierś na dole. Ogólnie polecałabym spotkanie z doradcą laktacyjnym żeby rozwiać wszystkie wątpliwości, ewentualnie blog Hafija.pl:) Powodzenia:)

Piszę w Waszym wątku ponieważ, w sporej większości jesteście już "rozpakowane". Ja mam termin 02.06 GBS dodatni. Czy któraś z Was miała dodatni i jest już PO porodzie? Kiedy podano Wam antybiotyk? Napiszcie jeśli możecie o swoich doświadczeniach z GBS bo panikuję.

Piszę w Waszym wątku ponieważ, w sporej większości jesteście już "rozpakowane". Ja mam termin 02.06 GBS dodatni. Czy któraś z Was miała dodatni i jest już PO porodzie? Kiedy podano Wam antybiotyk? Napiszcie jeśli możecie o swoich doświadczeniach z GBS bo panikuję.
Nie ma co panikowac naprawdę.:) 4h przed porodem podaja antybiotyk matce a czesem nawet pol h i później dzidzi.. Sama mam dodatni i nie stresuje sie .. Pamiętaj tylko zeby poinformować gina i nie zwlekac z dotarciem do szpitala na ostatnia chwilę...

To ja jeszcze się wtracę jak tu jestem;) Miałam dodatni gbs, dostałam antybiotyk jak już byłam na porodówce ze skurczami, wszystko było ok. Potem jeszcze pytałam o to, bo myślałam że dostałam za późno(powinno być chyba najpóźniej 4h przed porodem), to lekarz powiedział tylko że "zastosowano profilaktykę i z dzieckiem wszystko ok". Nie masz się czym martwić. Też rodziłam w czerwcu 2 lata temu:)

Dziękuję dziewczyny za oddzew, Właśnie tych 4 godzin się boję.. Jestem po dwóch porodach i oba (nawet ten pierwszy - chociaż dookoła słyszałam "spokojnie, pierworódki to na bank kilkanaście godzin rodzą" )skończyły się po 3 godzinach od rozpoczęcia akcji! A po ok 2 od dotarcia do szpitala, bo mam kawałek... I jak dotąd cieszyłam się z takich EXPRESÓW to teraz mam mega zmartwienie.. Boję się że antybiotyk nie zdąży zadziałać...

Dziękuję dziewczyny za oddzew, Właśnie tych 4 godzin się boję.. Jestem po dwóch porodach i oba (nawet ten pierwszy - chociaż dookoła słyszałam "spokojnie, pierworódki to na bank kilkanaście godzin rodzą" )skończyły się po 3 godzinach od rozpoczęcia akcji! A po ok 2 od dotarcia do szpitala, bo mam kawałek... I jak dotąd cieszyłam się z takich EXPRESÓW to teraz mam mega zmartwienie.. Boję się że antybiotyk nie zdąży zadziałać...
Spokojnie pomysl ze kobiety rodza wczesniaki ktore tez maja gbs dodatni i wszystko z dziećmi gra.. Skoro znasz wynik w razie akcji raz dwa do szpitala nawet nie czekaj na regularne skurcze :) lekarze dadza sobie rade naprawde nie Ty jedyna masz taki wynik :) nie ma co sie stresowac nadaremno :) ja np wogole o tym nie mysle i jakos mi lepiej na sercu hehe ale oczywiście wynik mam w karcie ciazy i nosze ze sobą :)

reklama
Witam
@Brzuszkowa gratulacje, dużo zdrówka dla was.

@Gosika88 u mnie mała też przed złapaniem cyca nadenerwuje sie nazlosci pokreci ale jak złapie to je ale jak jej marudzenie trwa za długo to zmieniam pierś. I jak od tygodnia pięknie jadła tak dziś w nocy dała mi taki wycisk do 3 w nocy jadla odbijalam ją odkladalam a za 5min znowu jedzenia szukała i tak w kółko dopiero kolo 6 zjadla porządnie. Napewno dasz radę nasze dzidziusie malusie są i jakoś musimy sie z nimi "dogadać" choć wiadomo początki trudne ja z pierwszą córka miałam podobnie i jak zaczęłam dokarmiac mm to karmienie piersią zakonczylam po ok. 3tygodniach. A w szpitalu położna poleciła mi taki preparat ********** na poprawę jakości i ilosci mleka może spróbuj?
@Ulika ja miałam dodatni gbs i też mialam szybki poród. Po 22 dostalam antybiotyk a o 1.45 urodzilam, dzidzia zdrowa.

Do góry