reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

MB91 w pierwszej ciąży też tak miałam że się nie przejmowałam ale podświadomie bałam się strasznie teraz też tak jest ale mój stan lękowy jest o wiele głębszy bo wiem co mnie czeka i mam ochotę zadzwonić do gin się wycofać i zapłacić za CC ale i tego też się boję. Eeee od kilku dni śni mi się poród po nocach. Dzisiaj na jawie mała skurcze budziłam się i sprawdzałam czy to prawda. Psycha mi siada :-(
Angela3aa przecież od razu nie będą Ci wywołać, każdy Ci powie żeby lepiej samo zaczęło się dziać i być może odwlekają bo widzą że może się rozkręci się u Ciebie. Spokojnie jeszcze trochę cierpliwości. Oksytocyna nie na wszystkich działa pozytywnie, a napewno nasila ból przy skurczach. Dobrze że Cię obserwują a nie na siłę wypychają jak u mnie to było.

reklama
Oby się coś ruszyło, bo w szpitalach to można do głowy dostać. W każdym razie chyba najlepiej jak pogadasz z ordynatorem - to oni przeważnie decydują - ja dopiero tak się czegokolwiek dowiedziałam jak leżałam w Płocku w szpitalu [emoji18] Powodzenia piękna! Walcz dzielnie [emoji847]

Apropo głowy ... zaraz mi pęknie, już drugą kawę pije [emoji57] I tak siedzę i siedzę i stwierdzam, że... jednak boje się porodu ☹️ A już myślałam, że podejdę do tego na lajcie. Ehh..

Akurat ordynatorem jest taki gość ze masakra od niego nic nie można się dowiedzieć i można leżeć do śmierci tu . Mam nadzieje ze zaraz się zmieni bo reszta lekarzy w porządku i ogarniają tu

MB91 w pierwszej ciąży też tak miałam że się nie przejmowałam ale podświadomie bałam się strasznie teraz też tak jest ale mój stan lękowy jest o wiele głębszy bo wiem co mnie czeka i mam ochotę zadzwonić do gin się wycofać i zapłacić za CC ale i tego też się boję. Eeee od kilku dni śni mi się poród po nocach. Dzisiaj na jawie mała skurcze budziłam się i sprawdzałam czy to prawda. Psycha mi siada :-(
Angela3aa przecież od razu nie będą Ci wywołać, każdy Ci powie żeby lepiej samo zaczęło się dziać i być może odwlekają bo widzą że może się rozkręci się u Ciebie. Spokojnie jeszcze trochę cierpliwości. Oksytocyna nie na wszystkich działa pozytywnie, a napewno nasila ból przy skurczach. Dobrze że Cię obserwują a nie na siłę wypychają jak u mnie to było.

Oczywiście ze wolałabym żeby samo ruszyło :) dlatego czekam cierpliwie :)

Omg dziewczyny bylam na wizycie u innego ginekologa niz zwykle bo mojej nie bylo. Babka powiedziala ze po 38 tygodniu to juz sie nie robi kontroli I zegnam. Ledwie co wyprosilam to ktg (mam zalecenie od mojej co tydzien robic) I zeby sprawdzila stan wod plodowych (bo mam dziurawy pecherz). Patrzyla spod wilka caly czas I stwierdzila ze to wymysly jakies.
A wiecie co najlepsze? To prywatna przychodnia, place tam abonament!! Zdenerwowalam sie. Ledwo weszlam na to moje 4 pietro [emoji14]

Na ktg zadnych skurczy a teraz bardzo mnie boli szyjka po przejsciu tego kawalka.
Chyba znowu zaraz bedzie padalo... musze wypic 2 kawe bo juz nie zyje

Nan no chyba żartujesz???? Jezu, skąd tacy lekarze się biorą. Ja ostatnie 3 tyg to widzę lekarza minimum raz w tygodniu. USG co 2 tyg a co tydzień ktg i jeśli piszą się skurcze to badanie rozwarcia. Właśnie końcówka ciąży wymaga szczególnej uwagi. Chyba bym dym tej babie zrobiła.....

Ja dziś frytki zjadłam i zagryzlam czekolada ;)

A ja robie mielone i między tym zagryzam chrupkami serowymi hehe :)

Ja mam wizyte co tydzien nawet nie w gabinecie tylko na oddziale raz dwa sparwdza szyjke i ktg. Kolejna wizyta w czwartek :)

reklama
Moja mala juz mi psikusy robi, polozylam sobie kubek z sokiem na brzuszek bo odpoczywam na kanapie po obiedzie, i mala myslala chyba ze to moja dłoń bo zaczela kopac w ten kubek i go zrzucila z brzuszka hehe no gorzej bo sie caly sok wylal:)

Do góry