reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dlatego że zwykły miesiąc ma 30-31dni a jakby nie patrzeć to w lutym odpadły te 3 dni. Powinno być stała pensja a nie zależna od dni miesiąca.
Dziewczyny które pracują i są na zwolnieniu myślałyście już jakie macierzyńskie wybierzecie rok czy pół roku?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wezmę na pewno na rok. Najważniejsza dzidzia. Poza tym jestem przerażona jak będzie trzeba po roku wrócić do pracy bo nie będzie z kim młodego zostawić,A obcym nie chce.

p19udqk324xkqow6.png

reklama
Oj tak, chociaz juz widze jak ten rok Nam przeleci - ciach i już bedzie po :) a potem cale zycie tak przelatuje hehe

A jak z rodzicami u Was ? W sensie jest możliwość aby potem pomagali, posiedzieli z bobaskiem itp ?

W ogóle mysle czy jak sie urodzi dzidzia to czy juz warto zapisacdo złobka bo podobno takie kolejki sa ...

Ja też właśnie rok i nie wiem czy jeszcze na bezpłatny wychowaczy nie pójdę. Chociaż na rok dwa, bo u nas jest przedszkole do 15, a najbliższy żłobek 11 km od nas. A ja nie pracuje 8h tylko raz 6 raz 13h weekendy i święta też.[emoji31]albo będzie trzeba poszukać pracy na 8h

Dokladnie potem to najlepiej w systemie 8 h dziennie pracować, mozna sobie jakos dzien ulozyc i wszystko zaplanować, chociaz ktos mi juz mowil ze przy dziecku ukladanie planow to wyzwanie hahaha

uuu do 15.00 to faktycznie krótko bardzo... :( powinno byc smialo do 18.00 przynajmniej

Tak to jest na wsiach, z tymi przedszkolami. Wiecznie zmęczone przedszkolanki robić się im nie chce nic patrzą tylko aby bajkę włączyć albo zabawki dać i tyle. Niby u nas do 15 ale większość zabiera po obiedzie to wiesz jakiego maja nerwa jak muszą siedzieć od tej13, 30 do 15.00[emoji58]no trzeba będzie coś myśleć o jakiejs innej pracy

hehehe wyobrazam sobie :p pewnie siedza juz tam jak na szpilkach i wygladaja przez okno czy rodzic nie idzie juz po swoja pocieche :p

Narazie to musimy myslec o pozytywnym rozwiazaniu a co bedzie dalej to czas pokaze :)

Mi to sie juz po nocy sni dzidzia i jak pomysle ze za pare dni bede mamą to aż serce mocniej wali :)

@aniolek678 a na kiedy masz termin? To Twoje pierwsze dzieciątko? Ja już też się nie mogę doczekać ale jeszcze 8tyg mi zostało, więc jeszcze trochę i będę tulic swoją córeczke [emoji7][emoji7]

Też wezmę napewno rok mimo że mam z kim małą zostawić bo moja mama jest na emeryturze i mieszka pode mną. Ten czas tak przeleci że aż żal jak sobie pomyślę o powrocie do pracy. Jak Kornelkę po roku zostawiłam to była dla mnie trauma, że mama spędza x nią ten czas który ja powinnam poświęcić. Czas zrobił swoje i się przyzwyczaiłam, współczuję dziewczyną które muszą oddawać dzieci do żłobka lub opiekunkom.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak mieszkalam z mama to ona mi siedziała 8h z malym, czasami12h a czasami 15h zalezy.. A jak nie dala rade to moj D z nim zostawal bo ja bez pracy bym oszalala a tak to staralismy sie pracowac na zmiane ja np od6tej do 14tej a on od 14tej do 22/23. Ma swoj warsztat więc godziny ma jak mu odpowiada taki plus:) a z mala nie wiem jak bedzie moze mamie bede zawozic na 8h.. Jej cos wpadnie bo wiadomo cos zawsze wole dac. Do ogarnicia jest:) bo do zlobka nie chce dawać:\

reklama
Witam
Troszkę nie bardzo się dziś czuję, rano byłam odebrać leki z apteki i zobaczyć do lidla ale kupiłam tylko jedna bluzeczke i rajstopki i jak wróciłam to strasznie głowa mnie rozbolala jakaś obolała byłam i wogole nie do życia:(

Fajnie że pisalyscie co kupujcie z apteki bo jeszcze trochę muszę rzeczy dokupic i z aptecznych napewno wodę morską w spreyu dla niemowlakow, płatki kosmetyczne te większe i coś do odciagania glutkow a reszte to chyba po porodzie chyba ze coś mi się jeszcze przypomni. Przy pierwszej córce używałam butelek avent natural i były super ( kiedyś wypadła mi butelka z ręki i spadła po schodach i powiem szczerze że była cala więc butelki na pewno wytrzymałe hehe) więc teraz tak myślę ze narazie jedną taką kupię a później zobaczymy co życie przyniesie. Z mm narazie się wstrzymam zawsze można dokupić, przy córce pamiętam moj M dokupywal jak bylam w szpitalu bo położna tak doradzila żeby coś w domu mieć.
@Brzuszkowa nie martw się na pewno każda z nas tutaj ma jakieś problemy i zmartwienia a jak sama piszesz nikt nie jest idealny a życie różnie sie toczy, ja tak mam że albo sie z kimś pokloce albo mi ktoś ciśnienie podniesie albo coś jeszcze innego i też czesto mówię że wyprowadziłabym się gdzieś daleko ale z drugiej strony ciężko żyć bez najbliższej rodziny. A po za tym powiem ci dla pocieszenia ze moja mama też jest trudna jest despotyczna zawsze ma racje i wszystko wie najlepiej także rozumiem twoją sytuacje ale najlepiej podchodzić do wszystkiego na spokojnie i się nieprzejmowac różnymi dziwnymi sytuacjami ja tak robie choć czasem jest ciężko.
@Jetkaa super że wizyta ok, i życzę powodzenia w nie jedzeniu słodkiego na pewno dasz radę;)
@MB91 spokojnie nie denerwuj się dzidzia w brzuszku czuje twoje emocje. A co do zusu to już nie jedną osobę w tym kraju wku... traktuja każdego jak oszusta a jak sprawa się wyjasnia to nawet nie przeprosza, ja od dawna twierdzę że ci co troszkę lepiej zarabiają dobrze na tym nie wychodza:( życzę żeby się wszystko pomyślnie wyjaśniło.
@sredec1982 wydaje mi się ze twoje piersi przygotowuja sie do porodu ja juz trochę biorę luteina i nic mi się nie dzieję.
@Jetkaa ciuszki prześliczne, w tych z panterka moja córka by się zakochała ona uwielbia motywy zwierzęce na ubraniach i dodatkach.
@Katerina1985 super że wszystko ok, twoja jest wieksza od mojej o cały kilogram hehe.

Uff doczytane:-) :)

Do góry