reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

No same szykowanie dziecka do przedszkola to jest wyzwanie... Moja to w spodniach nie pojdzie, musi byc sukienka... Do tego wiecznie warkocz jak u Elzy *-* ewentualnie dwa jak u Anny *-* Na jasełka wiecznie szykowania strój anioła i inne pierdoły *-* Ciagle jakies przebieranki... I siedze i tworze *-*

reklama
No same szykowanie dziecka do przedszkola to jest wyzwanie... Moja to w spodniach nie pojdzie, musi byc sukienka... Do tego wiecznie warkocz jak u Elzy *-* ewentualnie dwa jak u Anny *-* Na jasełka wiecznie szykowania strój anioła i inne pierdoły *-* Ciagle jakies przebieranki... I siedze i tworze *-*

Mam podobnie. Ja już dzień przed przedszkolem szykuje ciuszki z moją małą konsultantka. Też lubi sukienki, ale muszą się kręcić :D Ale dziewczynki też są super. Wiadomo to nie lada wyczyn: sukienki, spódniczki, gumeczki, spineczki, bransoletki itp. No i u nas też jest gorączka elsy i anny. No, ale na szczęścieibi też inne bajki

@MB91 aż mnie przestraszylas z tym ZUSem... Bo ostatnio dostałam jakąś śmieszną kwotę. Też gin wysłał mnie na L4, bo w 11 tc wylądowałam w szpitalu... Obawiał się o zdrowie i życie nas dwóch i dlatego przedłuża mi L4. Też nie miałam zamiaru szybko iść na chorobowe. Też jutro może zadzwonię do ZUSu, bo chciałam się wpierw zorientować u księgowej...
Kurcze... cały czas coś się dzieje. Ani chwili spokoju. Ale głowa do góry. Pewnie się wszystko ułoży. Tylko, że zamiast w maju skupić się na porodzie i beztroskim powitaniu dzidziusia, to będziesz się zmagać z ZUSem... 3mam kciuki, by się wszystko szybko wyjaśniło:biggrin2:
To z tym moczem też się ułoży. Będziesz zażywać lekarstwa i wszystko będzie zaś ok ;)

@Jetkaa, to się porobiło:D W końcu zostałaś doceniona :D Twoja mama szaleje :p Super

Hihi ja nie mówię że dziewczynki są złe ;) tylko to dla mnie nowość i tak trudno mi sobie jeszcze to wyobrazić [emoji13]

Jetkaa no ja imienia po mamie nie dam bo jest straszne [emoji14] po sobie też mam opory bo jestem trudna osóbka ... Chyba będzie Alicja Julia (wiem że oba mega oklepane ale to jedyne imiona które tak bardzo mi się z dziewczęca subtelnością kojarzą) chyba że jednak po mnie Alicja Kamila ... Synek ma po moim mężu drugie więc żeby nie wyszło na to że córce swojego imienia odmówiłam [emoji854] wogole dziewczęce imiona to dla mnie horror ... Prawie zadne mi się nie podoba (jak mi się podoba to mężowi nie) a dla chłopca miałam od razu [emoji14] no nic ... Przyjdzie na świat córcia to na pewno mi się pozmienia ... Jak nosiłam synka pod sercem też byłam pełna obaw (nawet takich czy go pokocham) a jak tylko go zobaczyłam wiedziałam że wszystko będzie dobrze, że jest mój i nie dam go nikomu skrzywdzić bo jest dla mnie najważniejszy na swiecie - liczę na to że tym razem będzie tak samo.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

@MB91 aż mnie przestraszylas z tym ZUSem... Bo ostatnio dostałam jakąś śmieszną kwotę. Też gin wysłał mnie na L4, bo w 11 tc wylądowałam w szpitalu... Obawiał się o zdrowie i życie nas dwóch i dlatego przedłuża mi L4. Też nie miałam zamiaru szybko iść na chorobowe. Też jutro może zadzwonię do ZUSu, bo chciałam się wpierw zorientować u księgowej...
Kurcze... cały czas coś się dzieje. Ani chwili spokoju. Ale głowa do góry. Pewnie się wszystko ułoży. Tylko, że zamiast w maju skupić się na porodzie i beztroskim powitaniu dzidziusia, to będziesz się zmagać z ZUSem... 3mam kciuki, by się wszystko szybko wyjaśniło:biggrin2:
To z tym moczem też się ułoży. Będziesz zażywać lekarstwa i wszystko będzie zaś ok ;)

@Jetkaa, to się porobiło:D W końcu zostałaś doceniona :D Twoja mama szaleje [emoji14] Super
Jeśli chodzi o mniejsza wypłatę za luty, to chyba każdy miał bo mniej dni. Ja miałam 400 zł mniej niż zwykłe.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

aj to musi być piękne uczucie jak weźmie się na ręce swoje MALEŃSTWO :) rozmarzyłam się!

Ja już się nie mogę doczekać, znając życie to pewnie się mega wzruszę ;D ;D

Czy Wasi mężczyźni kangurowali maleństwo po porodzie?

reklama
Też miałam mniej w lutym :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego że zwykły miesiąc ma 30-31dni a jakby nie patrzeć to w lutym odpadły te 3 dni. Powinno być stała pensja a nie zależna od dni miesiąca.
Dziewczyny które pracują i są na zwolnieniu myślałyście już jakie macierzyńskie wybierzecie rok czy pół roku?

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry