reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@Martex2003 glowa do gory[emoji18], matki maja moc i damy radę pokonać wszystkie problemy. Miłek miał trądzik niemowlęcy i tak sobie mysle, że może to nie był trądzik tylko nie stwierdzona alergia... Bo problem układu pokarmowego był zawsze i teraz też idealnie nie jest.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamamiłka my stosujemy teraz na te plamy alantan plus od wczoraj w kremie.Czytałam na forum, że niektórym dziewczyną pomagał zobaczymy,już nie wiem czego się chwytać bo kilka plamek doszło ma teraz 3 na plecach i parę na rękach w okolicach łokci :/ no i smarujemy się oliwką.Moja ciocia miała podobnie i kąpała dziecko w krochmalu no i podobno pomogło

@Madziołek. Dzięki musze kupić ten alantan. Teraz smaruje to bephantenem i ta mascia co dostałam od lekarza. W krochmalu kapalam raz i nawet coś pomogło. Dam znać co mi jutro lekarka powie, powiem Wam ze strasznie się boje[emoji17]

My już po wizycie, diagnoza AZS [emoji22] tylko nie wiadomo czy to alergiczne czy tak po prostu... Mamy nie dawać nabiału oraz uniakcac cielęciny i wołowiny. Dostalismy krem dermaveel na całe ciało i maść lekko sterydowa lecoid lipocream na te zmiany. Kąpiel w emolientach plus balsamowanie dwa razy dziennie. Z kaszlem faktycznie coś lekko słychać i mogą to być początki choroby więc syrop i kropelki dostaliśmy.

Mamamilka przykro mi. A będziesz jeszcze konsultować tą diagnozę z innym lekarzem?
Może jednak to nie AZS. Choć co by nie było to i tak niefajne. Faktycznie, u Was zawsze coś. Może to już ostatnia nieprzyjemnosc która Was spotyka. Oby przeszło jak najszybciej.

U nas wczoraj był dzień marudzenia wielkiego plus płacz w dzień i nocy. Także wjechał nurofen bo żel mało pomagał. Dzisiaj jakby lepiej, noc też lepsza. Mnie przy tych tych mrozach też zęby bolą, przed operacją nie zdążyłam wszystkich wyleczyc i muszę to ogarnąć w przyszłym tygodniu.

Mamamilka też mi przykro. Ale wiem, że dasz radę, bo matki nadludzka sile mają. Głowa do góry i z uśmiechem w kolejny dzień. Wydaje mi się, że z dziećmi tak jest i chorobę ie da się uniknąć. Wam przydarzyło się AZS. Wiadomo , zawsze fajnie gdyby nie było, ale z drugiej strony mogło też być gorzej. Jesteśmy ż Tobą i przesyłamy pozytywną energie.
Kasia to widzę, że maluchy chyba porozumiewaja się, bo u nas też wczoraj dzień marudzenia i też żel nie dał rady, trzeba było lepsze wspomagacze wyciągać. Dziś rano też. Ale odespala Natalka i już trochę lepiej. Po południu spala 2,5 godziny. No to ja też. Oj czasem przydają się takie drzemki.

Oj też mi się zdarza i to bardzo często spać z Filipem w ciągu dnia. Trzeba kiedyś te noce odespać. Młodemu się wszystko poprzestawiało o godzinę i zamiast o 7 to wstaje o 6, pierwsza drzemka jest teraz zamiast o 11, a na drugą drzemkę ciężko go położyć. Mam wrażenie że Filip dąży do jednej drzemki w ciągu dnia a ja nie jestem na to gotowa w żaden sposób.

Mamamilka może to jednak nie azs ale alergia. Życzę z całego serca.
Dziewczyny czy wasze dzieci jak pokazujecie im coś palcem z daleka to potrafią już zlokalizować co im pokazujecie ? Czy patrzą może na wasz palec ?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki dziewczyny za pozytywne słowa, dużo mi to pomaga.
@kasia0121 jak wrócę do Wawy to wybiorę się do dermatologa z małym i zobaczymy co on nam powie. Ja jeszcze muszę wyrwać tą moją ósemkę bo złożyło się to wszystko z naszą przeprowadzka.
@Jahjahbob racja my matki my bardzo dużą siłę. Nie przespane noce i choroby to tylko początek, aż strach pomyśleć co będzie później.
@Martex2003 oby to była tylko alergia. Miłek lubi obserwować i często mu coś pokazuje ale czy faktycznie na to patrzy to nie wiem, wydaje mi się że tak.
Co do spania to Miłek idzie spać o 20 a wstaje o 6 nie wiem dlaczego zmienił porę wstawania bo jeszcze tydzień temu spał do 8. Chyba czuje wiosnę [emoji23][emoji23]. W dzień robi sobie dwie drzemki teraz, o 9 godzinę i o 12 dwie, a dziś spał prawie 3h.

Napisane na Redmi 5A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry